Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan 370Z te koop: tweedehands en nieuw

Nissan 370Z

Nissan 370Z

De Nissan 370Z verschijnt in 2009 in Europa op de markt

De Japanse autofabrikant Nissan is in Europa tegenwoordig vooral vertegenwoordigd met kleine en compacte sedans, Sport Utility Vehicles (SUV's), cross-over modellen en pick-ups. Maar met zijn historische merken Datsun en Prince was Nissan op zijn thuismarkt en in Noord-Amerika ook al lang als aanbieder van sportieve coupés en cabriolets bekend. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Nissan 370Z

In tunerkringen en in de racesport groeide de Nissan Skyline vanaf 1968 uit tot een begrip. Een jaar later begonnen de Japanners met de productie van de eerste generatie van hun Z-cars, die aanvankelijk onder de later opgegeven merknaam Datsun verkocht werden en ook naar Europa kwamen. Ook na de naamsverandering en de focus op het hoofdmerk Nissan behielden de typebenamingen de letter Z die zo karakteristiek was voor de serie. Dat gold tenminste voor de meeste exportmarkten. Maar uitgerekend in Japan kregen de Z-cars vanaf eind jaren ’50 de poëtische naam Nissan Fairlady. Een traditie waar de fabrikant in Japan ook aan vast bleef houden toen in 2008 een nieuwe generatie sportcoupés gepresenteerd werd met de Nissan 370Z. De Nissan 370Z verscheen een jaar later ook in Europa op de markt.

De Nissan 370Z wordt als coupé en cabriolet gebouwd

Net als bij de meeste generaties van de Z-cars die sinds de jaren ‘50 verschenen, boden de Japanners ook de Nissan 370Z in twee carrosserieversies aan: als coupé en als cabriolet met stoffen dak, waarbij de coupé als eerste op de markt verscheen. De roadsterversie van de Nissan 370Z was vervolgens vanaf 2010 in Europa verkrijgbaar. Het design van de Nissan 370Z was sterk georiënteerd aan zijn voorganger Nissan 350Z, waarbij de vormgevers reeds voor afgeronde vormen gekozen hadden. Dat de Nissan 370Z nu nog compacter oogde, lag aan de tien centimeter verkorte carrosserie van 4,25 meter en de verkorte wielbasis van 2,55 meter. Eén van de redenen voor deze vernieuwingen was het feit dat de Nissan 370Z een betere handling moest krijgen en met een gewichtsbesparing van zo’n 100 kilogram ook merkbaar agieler moest rijden.

3,7 liter V6-motor voor de Nissan 370Z

Het dynamischere reactiegedrag werd daarnaast ook bereikt door de cilinderinhoud vergeleken bij de Nissan 350Z te vergroten naar 3,7 liter. De nieuwe V6-motor van de Nissan 370Z had een prestatievermogen van 243 kW (331 pk). Met deze motor kon de auto in 5,3 seconden van nul naar honderd accelereren. Zijn topsnelheid lag op 250 km/u.

Beoordelingen voor Nissan 370Z

10 Beoordelingen

4,7