Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
nissan-370z-front

Nissan 370Z

1 / 3
nissan-370z-front
nissan-370z-side
nissan-370z-back

Sterke punten

 • Veel rijplezier dankzij krachtige motoren
 • Aantrekkelijk, sportief ontwerp
 • Klein en wendbaar
 • Veilige rijervaring
 • Moderne en comfortabele cockpit

Zwakke punten

 • Bouwkwaliteit voor verbetering vatbaar
 • Zeer dure reserveonderdelen
 • Gebrek aan beschikbaarheid van reserveonderdelen

Nissan 370Z : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Nissan 370Z, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Nissan 370Z: Moderne sportcoupé met veel rijplezier

Als je op zoek bent naar een traditionele sportcoupé, is de Nissan 370Z een goede keuze. Het model werd gebouwd tot 2020 en werd opgeheven ten voordele van de Nissan Z, die echter niet in Europa wordt aangeboden. Tot op de dag van vandaag wordt de Nissan 370Z gewaardeerd om zijn sportieve rijprestaties en zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Lees meer

Interesse in een Nissan 370Z

Nissan 370Z occasions
Nissan 370Z nieuwe auto's
Nissan 370Z dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Zeer sportief dankzij een maximum van 344 pk
 • Klein, wendbaar en modern
 • Goede uitrusting voor meer comfort in het interieur
 • Gunstige instapkosten in het sportsegment

Gegevens

Motoren

Om aan de vraag van de klanten naar een sportief voertuig te voldoen, moet de Nissan 370Z uiteraard over de juiste motoren beschikken. In totaal drie verschillende vermogens-niveaus werden gebruikt in de sportcoupé, wat garant staat voor behendig en sportief rijden.

De instapmotor is de zescilinder benzinemotor met 328 pk, die een koppel van 363 Nm op de weg brengt. Deze motor wordt uitsluitend gebruikt in de 370Z Roadster. De kracht van de motor bereikt de weg via de achterwielen. Onder optimale omstandigheden accelereert het voertuig binnen 5,5 seconden naar 100 km/h, met een maximumsnelheid van 250 km/h. Overigens geldt dit ook voor de andere motorversies. Bovendien zijn de andere varianten met 331 en 344 pk slechts marginaal krachtiger. De verschillen blijven dus binnen redelijke grenzen. Ook de acceleratie van nul tot 100 km/u is met 5,2 seconden in het beste geval bijna identiek.

Voor alle motoren levert Nissan voornamelijk een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen. Er is echter ook een zeventraps automatische transmissie beschikbaar voor de Nissan 370Z Coupé en Roadster varianten.

Afmetingen

De Nissan 370Z is een kleine en wendbare sportcoupé, waarbij de geringe afmetingen de wendbaarheid en sportieve rijeigenschappen ten goede komen. Met een maximale lengte van 4,41 meter, een breedte van 1,87 meter en een hoogte van 1,32 meter, plus een draaicirkel van minder dan elf meter, rijdt het model veilig door zowel de stad als door landelijk gebied.

Zoals verwacht is de bagageruimte van de Nissan 370Z klein, maar niettemin geschikt voor het vervoeren van bagage. Een laadvolume tot 235 liter is in veel gevallen voldoende, maar laat geen grote trips toe. De Nissan sportcoupé is niet geschikt voor het trekken van een aanhanger.

Productie 2008 – 2020
lengte, breedte, hoogte 4,25 – 4,41 m x 1,85 – 1,87 m x 1,32 m
Wielbasis 2,55 m
Inhoud bagageruimte 140 – 235 l
Ledig gewicht 1.471– 1.555 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.800 – 1.885 kg
Cilinderinhoud 3.696 cm³
Koppel 363 – 371 Nm
Topsnelheid 250 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 5,2 – 5,8 s
Tankinhoud 72 l
Verbruik 10,5 – 11,2 l/100 km
CO2-uitstoot 245 – 262 g/km

Varianten

De fabrikant biedt de Nissan 370Z aan in drie verschillende versies. De klassieke versie is de 370Z Coupé. Met zijn gesloten carrosserie en krachtige motor is het voertuig bijzonder geschikt voor klanten die in het dagelijkse leven plezier willen beleven aan het rijden.

Wie daarentegen belang hecht aan de frisse lucht en het op de buitenweg niet zonder wil stellen, moet kiezen voor de Nissan 370Z Roadster-variant. Dit is de cabriolet versie. Indien nodig, kan het dak in een paar eenvoudige stappen worden geopend. De fabrikant belooft een bijzonder snelle openingstijd. Binnen maximaal 20 seconden verdwijnt het dak onder de bijbehorende afdekking op het lichaam. De constructie is gemaakt van stof, waardoor hij bijzonder geschikt is voor rijden in de zomer of bij mooi weer.

Tot slot is er een aantrekkelijke speciale variant beschikbaar in de vorm van de Nissan 370Z Nismo. Die werd in 2009 voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Met een herzien uitlaatsysteem en een geoptimaliseerd motormanagement bereikt de Nismo een maximumvermogen van 344 pk. Ook het aangepaste uiterlijk overtuigde veel klanten. De autofabrikant bracht het speciale model bovendien in Europa op de markt - vanaf juli 2013 kon de Nissan 370Z Nismo als nieuwe auto worden besteld.

Prijs

Jarenlang werd de Nissan 370Z beschouwd als een insider tip als het ging om een sportieve coupé tegen aantrekkelijke voorwaarden. De gemiddelde instapkosten in combinatie met zeer goede prestaties maakten het voertuig tot een populaire keuze. De instapversie van de sportcoupé kostte net geen 110.000 euro als nieuwe auto en was daarvoor al voorzien van vele extra’s. De andere versies, de Nissan 370Z Roadster en Nismo, zijn slechts iets duurder en daarmee ook een aantrekkelijke keuze. 113.000 euro en 117.000 euro, respectievelijk, werder voor deze versies gevraagd.

Sinds 2020 is de Nissan 370Z echter niet meer verkrijgbaar als nieuwe auto. Bovendien is het aanbod van occasion Nissan 370Z's zeer beperkt. In principe is dit een goed teken, aangezien de eigenaars blijkbaar niet geneigd zijn afstand te doen van het model. Dit maakt de zoektocht naar de sportcoupé natuurlijk wel veel moeilijker. Ook de prijzen zijn allesbehalve laag. Occasion aanbiedingen van minder dan 35.000 euro zijn nauwelijks te vinden. Dus als je een Nissan 370Z wil rijden, moet je diep in de buidel tasten.

Design

Exterieur

Een van de sterke punten van de Nissan 370Z is zijn aantrekkelijke ontwerp. De buitenkant valt op door zijn moderne en elegante design. Bovendien hebben de ontwerpers veel aandacht besteed aan het benadrukken van de sportieve lijnen van de auto. Met de vlakke carrosserie en de typische constructie als tweezitter is dit helemaal geslaagd. Maar ook de opvallende koplampen aan de voorzijde en de dominante lichtsignatuur aan de achterzijde dragen in belangrijke mate bij aan het uiterlijk van de auto. Natuurlijk mag een groot uitlaatsysteem aan de achterzijde met twee uitlaatpijpen niet ontbreken. Ook de wijd uitlopende wielkasten maken indruk.

Interieur

In directe vergelijking met het exterieur oogt het interieur veel eenvoudiger en sluit het aan bij het moderne design van de huidige generatie Nissans. Het comfortniveau in de Nissan 370Z is zeer goed, wat mede te danken is aan de complete uitrusting. Of het nu gaat om het grote display in de middenconsole met geïntegreerd navigatiesysteem of de automatische klimaatregeling voor ideale temperaturen - de auto laat vrijwel niets te wensen over. De bestuurder en voorpassagier zitten in comfortabele sportstoelen met uitstekende zijdelingse steun en kunnen zelfs langere ritten in alle comfort afleggen.

nissan-370z-interior nissan-370z-seats

Veiligheid

Ook al zijn er geen officiële testresultaten beschikbaar voor de Nissan 370Z, alle weggebruikers profiteren van goede actieve en passieve bescherming. Onder andere standaard hoofd- en zijairbags, gordelverklikkers en optimaal verstelbare hoofdsteunen zorgen voor veilig dagelijks rijden. Daarnaast zijn er een aantal details die de bescherming nog aanzienlijk kunnen verhogen. Zo schakelt de Nissan 370Z automatisch de alarmlichten in bij een noodstop. Reflectoren in de deuren geven ook aan of een deur nog open is. Bovendien zorgen de standaard gemonteerde LED-achterlichten voor een betere zichtbaarheid in het verkeer. Een ESP en een ABS zijn ook altijd geïntegreerd in de Nissan 370Z.

Alternatieven

De Audi TT is een van de bekendste en populairste alternatieven voor de Nissan 370Z. Het voertuig is veel wijder verbreid, vandaar dat het nog vaak in occasion versies te vinden is. De prijzen zijn dienovereenkomstig lager, zodat goed onderhouden en uitgeruste modellen onder de 22.000 euro niet ongewoon zijn.

Als je op zoek bent naar iets exotischer, is de Alfa Romeo Brera een goed alternatief voor de Nissan 370Z. Het voertuig is weinig bekend, maar overtuigt met een aantrekkelijk design en een hoge mate van sportiviteit. Helaas is ook deze sportcoupé sinds 2010 uit productie genomen.

FAQ

Wanneer verschijnt de opvolger van de Nissan 370Z?
De officiële opvolger van de Nissan 370Z is het "Z"-model. Deze werd voor het eerst geïntroduceerd in augustus 2021 en is sinds de zomer van 2022 verkrijgbaar in Japan en Noord-Amerika. In Europa zal de Nissan Z echter niet worden aangeboden vanwege emissienormen.
Hoe betrouwbaar is de Nissan 370Z?
Zowel de motoren als de elektronica van de Nissan 370Z zijn zeer betrouwbaar en onopvallend. Er komen slechts zelden problemen voor met betrekking tot de kwaliteit van de afwerking.

Beoordelingen voor Nissan 370Z

10 Beoordelingen

4,7