Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mazda MX-5 te koop: tweedehands en nieuw

Mazda MX-5

Mazda MX-5

De Mazda MX-5 heeft inmiddels een twintigjarige geschiedenis – hij kwam zelfs in het Guinness Book of Records terecht als meestgebouwde open tweezitter ter wereld: destijds meer dan 500.000 exemplaren. Tot aan het begin van 2007 zijn daar nog eens 300.000 exemplaren bijgekomen. Dat lag aan de release van de derde generatie in 2005. Lees meer

Informatie over Mazda MX5

De MX-5 bracht in 1989 een herleving van de klassieke roadsters teweeg, andere fabrikanten zoals Fiat en Mercedes-Benz volgden de trend door met eigen modellen te komen.

Door de tijd heen, na twee facelifts in de jaren '90, is de Japanse auto optisch gezien trouw gebleven aan zijn stijl. De lange motorkap met dwars ingebouwde motor en de korte achterkant geven de tweezitter zijn typische uiterlijk. De variant van de Mazda MX5 die in 2005 op de autosalon van Genève gepresenteerd werd oogt sportief-modern dankzij de verlengde wielbasis en de rechtere zijkanten. Hij is naast de gebruikelijke roadster coupé versie met softtop voor het eerst ook in een variant met een elektrisch bedienbaar stalen dak verkrijgbaar. Verder biedt de duidelijk gescheiden cockpit met veelzijdig verstelbare stoelen veel plaats.

Het comfort wordt verhoogd dankzij opbergvakjes en kleine extra's zoals bekerhouders. De uitrusting van de MX 5, die in de uitrustingsvarianten 'Emotion', 'Energy' en 'Expression' onderverdeeld is, biedt een hoog niveau dankzij lederen stoelen, stoelverwarming en een Bose surround sound-systeem. ABS, elektronische remkrachtverdeling en dynamische stabiliteitscontrole zorgen voor een veilig rijgedrag in extreme situaties. Tegelijkertijd garanderen het absorptiesysteem voor botsingsenergie, de stalen buizen in de stijlen en de airbags voor bescherming van de inzittenden. De twee huidige motoren, een 1,8 liter MZR met een prestatievermogen van 93 kW/126 pk en een 2,0 liter MZR met een prestatievermogen van 118 kW/160 pk, verlenen het lichte voertuig de vereiste dynamiek. De Expression-variant is ook met een zesversnellingsbak verkrijgbaar. De Mazda MX-5 uit modeljaar 2009 is tevens in de speciale edities "Niseko" en "Mithra" verkrijgbaar.