Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz SLK-Klasse

Mercedes introduceerde eind jaren ’90, om precies te zijn in 1996, de SLK-klasse. Deze klasse omvat Roadster modellen die iets kleiner en daarmee ook voordeliger zijn dan de sportauto’s uit de SL-klasse. Ten opzichte van de SL-klasse hebben de Mercedes SLK modellen bovendien een bijzonderheid.

Informatie over Mercedes-Benz SLK Klasse

Alle SLK modellen zijn uitgerust met een inklapbaar stalen dak, deze kun je indien gewenst volledig automatisch in de kofferruimte van de Mercedes SLK laten zakken. Dit verbind op een voordelige manier de voordelen van een hardtop met de flexibiliteit van een vouwdak.

Tot het modelpalet van de SLK-klasse horen de SLK 200, de SLK 280, de SLK 350 en de sportieve SLK 55 AMG. Het basismodel SLK 200 wordt aangedreven door een 1,8 liter motor en heeft een prestatievermogen van 120 kW (163 pk). Hij accelereert in 7,9 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. De zescilindermotoren in de SLK 280 en de SLK 350 hebben met 170 kW c.q. 200 kW (213 c.q. 272 pk) al een aanzienlijk hoger prestatievermogen. Deze modellen accelereren in 6,3 c.q. 5,6 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. Maar de nummer één in der SLK-klasse is natuurlijk de Mercedes SLK 55 AMG. Zijn achtcilindermotor zorgt voor een prestatievermogen van 265 kW (360 pk) en de auto accelereert in slechts 4,9 seconden van nul naar 100 km/u. De maximumsnelheid van de SLK’s varieert van 230 km/u tot 250 km/u bij elektronische snelheidsregeling.

Tot de standaarduitrusting van de SLK-klasse horen onder andere lichtmetalen wielen, een multifunctioneel stuur, airconditioning, sportstoelen en tempomat. ESP, ABS, gordelspanners en voor-, hoofd- en thoraxairbags zorgen voor de veiligheid.