Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz SL-Klasse

De afkorting SL staat bij autofabrikant Mercedes Benz voor "Sport Leicht" (sport licht), SL-klasse modellen zijn dan ook Roadsters of sportauto's. De eigenlijke start van de SL-modellen begon al enige tijd terug. Zo ontwierp begin jaren '60, om precies te zijn in 1952, een Mercedes constructeur een super lichte sportauto die voor het eerst was uitgerust met de typische vleugeldeuren die de SL-modellen later zo geliefd zouden maken. Lees meer

Informatie over Mercedes-Benz SL Klasse

In de loop der jaren volgden talrijke verschillende SL-modellen zoals de 190 SL, de 300 SL of de 230 SL.

Tot de SL-klasse modellen uit de nieuwe generatie horen de SL 350, SL 500, SL 600 en de sportieve varianten SL 55 AMG en SL 65 AMG. Deze worden aangedreven door een zes-, acht- of twaalfcilindermotor en hebben een prestatievermogen tussen de 200 kW / 272 pk (SL 350) en 450 kW / 612 pk (SL 65 AMG). Daarmee accelereert de SL 350 in 6,6 seconden van nul naar honderd kilometer per uur, terwijl de SL 65 AMG daar slechts 4,2 seconden voor nodig heeft. Tot de standaarduitrusting van de SL-klasse modellen, die met een automaat met vijf versnellingen (bij de SL 600, SL 55 AMG en SL 65 AMG) of een automaat met zeven versnellingen (bij de SL 350 en SL 500) verkrijgbaar zijn, horen onder andere Bi-Xenon koplampen, elektrisch bedienbare zijruiten, lichtmetalen wielen en tempomat. Voor de veiligheid van de SL-klasse bestuurder zorgen remassistent BAS, ESP, ABS en gorderspanners voor bestuurder en bijrijder.