Mercedes-Benz S-Klasse te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes-Benz S-Klasse

De S-klasse als luxeklasse van Mercedes-Benz bestaat al sinds 1972, toen met de serie W116 de eerste van de vierdeurs edele limousines van start gingen - toen nog tegen een beginprijs van ongeveer 12.000 euro. Inmiddels is Mercedes-Benz uitgekomen bij iets andere prijzen en de serie W221, die met de concurrentieproducten van Audi en BMW de strijd aangaat om het hoogste prijssegment - en wel met om en nabij 500.000 wereldwijd verkochte exemplaren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Mercedes-Benz S Klasse

Uiterlijk zijn aan de nieuwe, sinds de herfst 2005 geproduceerde, S-klasse alleen de afmetingen anders: 3 centimeter meer in lengte en breedte en een verlengde wielbasis kunnen hier genoemd worden. Een groot aantal specials zijn verkrijgbaar bij de interieuruitvoering: radarsensors en massagestoelen, infrarood gestuurde nachtzicht-assistent en natuurlijk de bekende edele houtsoorten aan de instrumentenborden en de lederen stoelen.

Bij de motoren zijn als dieselaggregaten de S 320 CDI en de S 420 CDI verkrijgbaar, waarvan de laatste met 8 cilinders 314 pk levert, bij de benzinemodellen zijn de uitvoeringen S 350, S 500 en de S 65 AMG verkrijgbaar - met een topvermogen bij de AMG motor van 612 pk. De twaalfcilindermotor accelereert van 0 naar 100 in 4,4 seconden. Met uitzondering van dit model, dat vijf standen automatisch schakelt, hebben alle anderen een standaarduitvoering met automatische 7-standentransmissie, de 7G-tronic. De uitvoeringspakketten reiken van AMG Styling, dat bijvoorbeeld een frontspoiler met vergrote luchtopeningen en met chroom omrande mistlampen biedt, tot aan de Designo Edition I en Edition II met verschillende kleurcombinaties van leder en basisuitvoering.