Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes S klasse - modelupdate voor 2020

De Mercedes S-klasse is al sinds 1972 de luxe limousine van Mercedes. het model kreeg voor 2020 een frisse update waarbij de buitenkant verder door werd ontwikkeld. Toch is de S-klasse heel herkenbaar gebleven. Van binnen zit natuurlijk het befaamde MBUX multimediasysteem op een verticaal scherm wat werkt met augmented reality. De interieurassistent staat paraat als je bijvoorbeeld vergeet je gordel om te doen. De S-klasse is te koop als Standaard Line of AMG Line. Lees meer

Video - Mercedes S-Klasse Profiel

De meest voorkomende vragen en antwoorden.

Mercedes had al een topklasse, maar in 1972 kreeg deze klasse voor het eerst de typeaanduiding S-klasse.

De S-klasse is verkrijgbaar als Standaard Line en als AMG Line. De Standaard Line is verkrijgbaar vanaf € 130.682.

Informatie over Mercedes-Benz S Klasse

De nieuwe Mercedes S-klasse

Op 2 september 2020 introduceerde Mercedes de compleet nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Daarmee zijn we toe aan de 7e generatie van deze luxe limousine, die al sinds 1972 de naam S-klasse draagt. Bij dit nieuwe model ligt de nadruk op de 2e zitrij achterin en natuurlijk is de auto uitgerust met de nieuwste technologieën en snufjes van Mercedes.

Het nieuwe ontwerp van de auto is gebaseerd op het voorgaande model, met wat aanpassingen. Zo is de neus van de auto heel herkenbaar, met een vormgeving die typisch is voor de S-Klasse. Aan de achterkant vallen de afgeplatte lichtunits op die we ook terugzien op andere Mercedes Benz-modellen. De zijkanten hebben een vloeiende vormgeving waardoor de auto slank oogt. De portiergrepen zitten weggewerkt in de carrosserie. Als je de auto nadert, dan worden ze elektrisch uitgeschoven.

Aan boord zit het bekende MBUX multimediasysteem van Mercedes. Je bedient het via een groot verticaal scherm in het midden van het dashboard. Volgens Mercedes werkt een verticaal scherm logischer dan een horizontaal scherm. Voor deze nieuwe S-Klasse is het MBUX systeem volgestopt met slimme technologie. Het display is 3-dimensionaal en je kunt kiezen tussen 2 verschillende head-up display’s met weergaven in augmented reality. Met deze techniek kunnen bijvoorbeeld de aanwijzingen van het navigatiesysteem voor je op de weg geprojecteerd. Door deze techniek ontstaat zo een groot weergavegebied van ongeveer 77 inch.

In de S-Klasse wordt het bedieningsgemak en de veiligheid verbeterd met behulp van een interieurassistent. Deze houdt via camera’s de situatie in de cabine in de gaten. De hoofdrichting, lichaamstaal en handbewegingen worden door het systeem geregistreerd. Het kan er ook zelf op reageren en bijvoorbeeld aangeven of de gordels goed vast zitten.

Het nieuwe model van de Mercedes S-Klasse wordt gemaakt in de fabriek in Sindelfingen en staat vanaf november 2020 bij de Nederlandse dealers. Je kunt de auto kopen als Standaard Line of als sportieve AMG Line. Prijzen beginnen bij € 130.682. Dankzij de hoge kwaliteit van dit model kun je natuurlijk ook prima een gebruikte Mercedes S-klasse kopen.

Mercedes S-klasse en de Audi A8

De Mercedes S-klasse en Audi A8 horen allebei tot het luxe segment met limousines. Welke verschillen zijn er tussen deze 2 modellen? Als het om de pk’s gaat, dan is de Audi A8 met 330 kW vermogen gewaagd aan de Mercedes die maximaal 336 kW levert met de krachtigste benzinemotor onder de motorkap. De Audi A8 heeft een lager koppel dan de Mercedes-Benz S-Klasse, waardoor De A8 minder snel of krachtig aanvoelt.

Omdat de Audi A8 veel breder is dan de Mercedes-Benz S-Klasse, kan het vinden van een voldoende brede parkeerplaats wat uitdagender zijn. Als je naar de totale lengte kijkt, neemt de Audi A8 in je garage ongeveer evenveel ruimte in als de Mercedes-Benz S-Klasse. De Audi A8 heeft ook een grotere draaicirkel dan de Mercedes-Benz S-Klasse, waardoor het wat lastiger is om uit krappe plekken te manoeuvreren.

Comfort & Gemak

De Audi A8 heeft achterin ongeveer evenveel ruimte voor passagiers als de Mercedes-Benz S-Klasse. De hoofd- en beenruimte achterin is vergelijkbaar. De Mercedes-Benz S-Klasse heeft voorin meer hoofd- en beenruimte dan de Audi A8. Qua zitplaatsen passen er evenveel mensen in de Audi A8 en de Mercedes-Benz S-Klasse. In de kofferbak van de Audi A8 passen ongeveer evenveel boodschappen als in de Mercedes-Benz S-Klasse.

Deze 2 auto’s hebben veel overeenkomsten. Een van de grootste verschillen is echter de standaarduitrusting, die bij de S-klasse rijker is dan bij de Audi.

Motoren van de Mercedes S-klasse

De Mercedes S-klasse wordt geleverd met 3 dieselmotoren en 1 benzinemotor. De kleinste dieselmotor is de S 350 die een vermogen van 210 kW (286 pk) heeft, die is gekoppeld aan een 9G-TRONIC transmissie. Deze motor heeft een totale gecombineerde CO₂-uitstoot van 174 g/km. Het gecombineerde brandstofverbruik ligt op 6,6 l/100km. De 2e dieselmotor is de S 350 d 4MATIC motor met een vermogen van 210 kW (286 pk) en eveneens een 9G-TRONIC transmissie. Het gecombineerde verbruik van deze motor is 6,8 l/100 km en de totale gecombineerde CO₂-uitstoot is 179 g/km.

De meest krachtige dieselmotor is de S 400 d 4MATIC met een vermogen van 243 kW (330 pk). Deze motor is ook gekoppeld aan de 9G-TRONIC transmissie. De gecombineerde CO₂-uitstoot van deze motor is 179 g/km en het totale gecombineerde verbruik is 6,8 l/100km. De benzinemotor is de S 500 4MATIC met een vermogen van 320 kW + 16 kW (435 pk + 22 pk). Deze motor wordt bijgestaan door een 48V-generator. Deze levert 22 pk extra vermogen en 250 Nm extra trekkracht. Ook deze motor is gekoppeld aan een 9G-TRONIC versnellingsbak. De totale gecombineerde CO₂-uitstoot is 184 g/km eh het totale gecombineerde verbruik is 8,1 l/100km.

Uitrusting en opties

De Mercedes S-klasse is verkrijgbaar als Standaard Line en de sportieve AMG Line. De basisuitrusting van de Standaard Line bestaat o.a. uit het volgende:

 • MULTIBEAM LED-koplampen met adaptieve grootlichtassistent plus
 • 19 inch multi-dubbelspaaks lichtmetalen velgen R60
 • MBUX navigatie Premium
 • Burmester® 3D-surround sound system
 • 12,8 inch oled-touchscreen met haptische feedback
 • Parkeerpakket met remote parkeerfunctie inclusief 360°-camera
 • 3D-bestuurdersdisplay

Daarnaast kun je voor een meerprijs kiezen voor de AMG Line uitvoering, waarvan de uitrusting wat sportiever is dan van de Standaard Line. Bij de AMG Line krijg je dezelfde uitrusting als bij de Standaard Line, plus de volgende extra’s:

 • AMG-sportpedalen geborsteld rvs met rubbernoppen
 • 19 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen
 • AMG-achterskirt in diffusorlook met sierelement chroom
 • Warmtewerend, donker getint glas vanaf de B-stijlen
 • Multifunctioneel sportstuur nappaleder
 • Zichtbare uitlaatsierstukken chroom

Optioneel is de S-klasse ook leverbaar met o.a.: 20 inch velgen, houten sierdelen met of zonder pianolak en een multifunctioneel stuurwiel in hout en leder.

Mercedes S-klasse - Luxe limousine voor zakelijke ritten

Deze luxe limousine van de S-klasse is perfect geschikt als luxe zakenauto. De uitrusting aan boord is uitstekend en perfect geschikt voor lange ritten. Het MBUX systeem maakt het rijden makkelijker en de interieur assistent verhoogt de veiligheid. Het rijcomfort heeft natuurlijk het niveau wat je van een Mercedes mag verwachten.