Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
BMW Serie 7 frontale

BMW 7 Serie

1 / 3
BMW Serie 7 frontale
BMW Serie 7
BMW Serie 7 vista laterale

Sterke punten

  • Hoogwaardige afwerking
  • Laag verbruik van de hybride
  • Occasions deels zeer goedkoop

Zwakke punten

  • Verhoudingsgewijs hoge aankoopprijs
  • Beperkt zicht
  • Kofferbak slechts beperkt bruikbaar

BMW 7 Serie: de perfecte symbiose van veiligheid en comfort

De BMW 7 Serie is een sedan uit de luxeklasse die sinds 1977 wordt gebouwd. De modellen van de 7-serie klasse waren en zijn nog steeds prominent aanwezige vlaggenschepen van de Beierse autofabrikant. Daarom wordt hier veel nadruk gelegd op kwaliteit en innovatie. Lees meer

Interesse in een BMW 7 Serie

BMW 7 Serie occasions
BMW 7 Serie nieuwe auto's
BMW 7 Serie dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Goede redenen

  • De BMW 7 Serie heeft een elegant en tijdloos design.
  • De auto biedt een uitgebreid veiligheidspakket.
  • Het interieur maakt indruk met beenruimte op alle zitplaatsen.
  • De BMW 7 Serie wordt standaard geleverd met een brede waaier aan assistenten

Belangrijke gegevens

Motor

De BMW 7 Serie is al aan zijn 6e generatie toe. Het aanbod van motoren is navenant uitgebreid en gevarieerd. De 6e generatie werd gelanceerd in 2015 en kreeg een facelift in 2019. Als onderdeel van de modelupdate kreeg de BMW 7 Serie ook nieuwe motoren. In Nederland is de auto momenteel alleen te bestellen met een 299 pk benzinemotor. De auto sprint naar 100 km/u in slechts 5,8 seconden en bereikt een topsnelheid van 250 km/u. De krachtoverbrenging in de nieuwe BMW 7 Serie gebeurt uitsluitend via vierwielaandrijving en dankzij hybride technologie en een intelligente automatische transmissie zou slechts 6,4 liter voldoende moeten zijn voor 100 kilometer rijden.

Overigens verkoopt de Duitse autofabrikant ook een puur elektrisch aangedreven versie van de sportieve luxe sedan onder de benaming "i7". Met een nieuwprijs van minstens 141.000 euro is het voertuig echter aanzienlijk duurder. Een elektrische actieradius van maximaal 625 kilometer en een maximumvermogen van 544 pk behoren tot de aantrekkelijke voordelen van de sedan.

BMW 7 vijfde generatie:

Benzine Diesel Plug-In Hybride
Transmissie Automatische transmissie met 8 versnellingen Automatische transmissie met 6 versnellingen/Automatische versnellingsbak met 8 versnellingen Automatische versnellingsbak met 8 versnellingen
Vermogen 320 – 540 pk 245 – 381 pk 354 – 465 pk
Topsnelheid 250 km/h 250 km/h 250 km/h
Acceleratie van 0 tot 100 km/h 4,6 – 6,0 s 4,9 – 7,3 s 4,9 – 5,7 s
Verbruik per 100 km 7,9 – 13 l 5,6 – 6,9 l 6,8 – 9,4 l
CO2-uitstoot 199 – 303 g/km 183 – 192 g/km 219 g/km

BMW 7 zesde generatie:

Benzine Diesel Plug-In Hybride
Transmissie Automatische transmissie met 8 versnellingen Automatische transmissie met 8 versnellingen Automatische transmissie met 8 versnellingen
Vermogen 249 – 610 pk 265 – 400 pk 394 pk (286+113 pk)
Topsnelheid 250 – 350 km/h 250 km/h 250 km/h
Acceleratie van 0 tot 100 km/h 3,7 – 6,3 s 4,6 – 6,2 s 5,1 – 5,3 s
Verbruik per 100 km 5,7 – 12,8 l 4,5 – 6,1 l 2,1 – 2,5 l
CO2-uitstoot 237 – 250 g/km 144 – 176 g/km 41 – 57 g/km

De vierdeurs sedan diende als basis voor alle generaties. In de eerste generatie werden alleen benzinemotoren gebruikt. Vanaf 1979 werden alle motoren geleverd met brandstofinjectie. Vanaf de 2e generatie kon men kiezen tussen een handgeschakelde 5-versnellingsbak en een 4-versnellingsbak. Met de derde generatie werden voor het eerst ook dieselmotoren aangeboden. Bij de 4e generatie werd het motorenaanbod aangevuld met een waterstofaandrijving. Deze werd echter al in de 5e generatie vervangen door een hybride versie met elektromotor. In de 6e generatie is de hybride aandrijving volledig herzien. In vergelijking met het vorige model verbruikt hij aanzienlijk minder brandstof.

Afmetingen

Lengte 5,12 – 5,26 m
Breedte 1,90 m
Hoogte 1,47 m
Wielbasis 3,07 – 3,21 m
Laadruimte 540 l

De BMW 7 Serie zijn geen onopvallende wagens. Zelfs in de standaarduitvoering vallen ze op met een lengte van 5,12 meter en een hoogte van 1,47 meter. De wielbasis bedraagt 3,07 meter. In de lange versies neemt de wielbasis met 14 centimeter toe tot 3,21 meter. De totale lengte is dan 5,26 meter, de hoogte wordt 1,48 meter. De breedte is 1,90 meter voor beide varianten. Daarmee valt hij binnen de typische afmetingen voor voertuigen uit de luxeklasse. De bagageruimte van 540 liter ligt ongeveer onder die van de Mercedes S-klasse. In de hybride wordt het volume van de bagageruimte teruggebracht tot 420 liter door de accu. Ook hier biedt de Lexus ES meer ruimte voor bagage. De grootste tekortkoming van de 7-serie is echter dat de achterbank niet neergeklapt kan worden.

Varianten

De BMW 7 Serie was en is uitsluitend verkrijgbaar als vierdeurs notchback sedan. Naast de standaard sedan wordt ook een versie met verlengde wielbasis aangeboden. Dit is te herkennen aan de toevoeging L in de typeaanduiding. Van 1999 tot 2008 werd in de 3e en 4e generatie een speciale versie geproduceerd die bekend staat als de Protection Line. Deze heeft een versterkte carrosserie, versterkte schijven en wielen met runflat eigenschappen. Bovendien werd in de 3e generatie, naast de standaard en lange modellen, nog een verlengde versie aangeboden. Met de 5e generatie werd het assortiment beperkt en zijn alleen nog de standaard sedan en de versie met lange wielbasis beschikbaar.

Prijs

Mede door de regelmatige updates stijgen de nieuwprijzen voor de BMW 7 Serie al jaren gestaag. Het instapmodel BMW 740d xDrive Sedan is bijvoorbeeld pas vanaf ongeveer 131.000 euro te koop. Met meer uitrusting of maatwerk stijgen de prijzen naar tot 150.000 euro.

Zelfs als occasion is de grote en luxueuze sedan van de Duitse autofabrikant geen echt koopje. Klanten moeten immers 80.000 euro begroten voor een goed onderhouden exemplaar met een goede uitrusting en onderhouden technologie. Er zijn echter ook oudere voertuigen, bijvoorbeeld van de derde of vierde generatie. Deze zijn ook zeer goed uitgerust, maar met minder dan 20.000 euro zijn ze aanzienlijk goedkoper.

Er zijn echter ook enorme onderhoudskosten voor de luxe sedan, en dit geldt zowel voor oudere als voor nieuwere voertuigen. Het leeggewicht van de volledig uitgeruste sedan bedraagt bijvoorbeeld ruim twee ton. De kosten van de Nederlandse motorrijtuigenbelasting lopen op tot 1400 euro per jaar.

Design

Exterieur

Zijn lengte en relatief lage hoogte geven de BMW 7 Serie een zeer elegante lijn, vooral van opzij. De lichte golf op de achtervleugels past hier ook bij. In vergelijking met de voorgaande modellen is de koelgrille aanzienlijk gegroeid. Deze geeft het front een stoere uitstraling die de prestaties van het voertuig onderstreept. Standaard zijn in totaal negen kleuren beschikbaar. Andere kleuren kunnen alleen worden gekozen in combinatie met extra uitrustingspakketten. Bovendien kunnen de standaard gemonteerde adaptieve LED-koplampen tegen meerprijs worden vervangen door nieuwe laserkoplampen.

Interieur

Het interieur is ontworpen voor comfort. De stoelen bieden goede ondersteuning en kunnen worden uitgebreid met massagefunctie en stoelverwarming. De 7 Serie wordt standaard geleverd met een volledig lederen interieur. Dit kan echter worden omgeruild voor een verfijnder nappalederen interieur. Zoals gebruikelijk in de luxeklasse biedt de 7 Serie talrijke elektronische hulpmiddelen. Alles wat handmatig ingesteld kan worden, wordt hier elektronisch geregeld. Van de raamregelaars tot de instelling van het navigatiesysteem.

BMW Serie 7 interni anteriori BMW Serie 7 schermo posteriore

Veiligheid

Als vlaggenschip binnen het BMW assortiment biedt de 7 Serie zowat alles op het vlak van technische innovaties. Geen wonder dus dat de BMW 7 Serie bovengemiddeld scoort op het vlak van veiligheid. Vooral de actieve veiligheid door assistentiesystemen springt hier in het oog. Active Protect en Dynamic Stability Control zijn bijvoorbeeld algemene standaardfuncties. BMW Night Vision met persoonsherkenning of een groot pakket van diverse assistenten kan als optie worden aangeschaft.

Alternatieven

In het segment van luxe sedans zijn er weinig alternatieven voor de BMW 7 Serie. Ook hier zijn de Mercedes S-Klasse en de Audi A8 directe concurrenten in de prijsklasse. Met een instapprijs van ongeveer 53.000 euro biedt de Lexus ES een aanzienlijk goedkoper alternatief. Tot de markt voor occasions behoren ook de Jaguar XJ, die nog tot 2019 werd geproduceerd, en de VW Phaeton tot de alternatieven voor de BMW 7-serie.

FAQ

Wat kost een BMW 7 Serie occasion?
De populaire luxeklasse is niet alleen erg duur als nieuwe auto, klanten moeten ook diep in de buidel tasten voor een BMW 7 Serie occasion. Nieuwere en goed onderhouden modellen kosten al snel meer dan 60.000 euro, alleen oudere sedans met een hoge kilometerstand kosten minder dan 20.000 euro.
Is de 7-serie ook verkrijgbaar als stationwagen of als coupé?
Nee, de modelserie is alleen verkrijgbaar als vierdeurs sedan.
Is de 7 Protection nog steeds beschikbaar?
Nee, BMW stopte de productie van de pantservoertuigen met het einde van de 5e generatie. Er zijn echter speciale derde aanbieders die een overeenkomstige conversie uitvoeren.

Meer informatie

Modellen

Meer links