BMW 7 Serie te koop: tweedehands en nieuw

BMW 7 Serie

BMW 7 Serie

Informatie over BMW 7 Serie

De BMW 7-serie is een limousine uit de luxeklasse, vergelijkbaar met de Audi A8, de Mercedes S-klasse, de Lexus van Toyota en de Jaguar. Sinds 1977 wordt inmiddels de vierde generatie gebouwd, daaronder de series E23, E32, E38 en E65. In 1987 monteerden de Bayrische Motorenwerke sinds 50 jaar de eerste twaalfcilinder in hun E32, een model uit de 7-serie. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

De 750i haalde daarmee een topsnelheid van 250 km/h. De "i" in de aanduiding stond en staat ook nu nog voor "injection", waarmee "benzine-inspuiting" bedoeld wordt. De E32 was ook een van de eerste modellen met xenonkoplampen. Ook de daarop volgende series brachten een aantal vernieuwingen.

In 1994 kreeg de E38 acht airbags mee, dit in tegenstelling tot de concurrenten die vaak maar over twee airbags beschikten, en was hij bovendien een van de eerste modellen die met een navigatiesysteem af fabriek geleverd werden. Het huidige model van de 7-serie, de E65, is eveneens voorzien van een aantal vernuftige technische vernieuwingen. In plaats van de cruise control biedt hij een actieve snelheidsregeling, de bijnaam "actief" geeft aan dat het systeem actief handelt. De bestuurder stelt de snelheid en de gewenste afstand tot het verkeer voor hem in en het systeem vermindert dan zelfstandig de snelheid en accelereert weer zodra voldoende plaats beschikbaar is.

Als eerste BMW kreeg de E65 iDrive, een systeem dat alle belangrijke informatie op het navigatiedisplay weergeeft. Momenteel wordt al gewerkt aan de nieuwe serie van de BMW 7-serie. In 2008 moeten de modellen F01 tot F03 op de markt komen.