Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-banner-l-01.jpg

BMW SUV

BMW SUV

De BMW SUV-modellen bieden al sinds 1999 een combinatie van de luxe, het comfort en de rijeigenschappen van een BMW met het stoere uiterlijk en de capaciteiten van een terreinwagen. In de loop der jaren is het aanbod flink uitgebreid, met in elk segment een BMW SUV. Lees meer

Highlights van de BMW SUV

  • Een BMW SUV combineert de gewaardeerde eigenschappen van een BMW-personenauto met de capaciteiten van een terreinwagen.
  • Een BMW SUV biedt alle luxe en comfort die je van een BMW verwacht.
  • BMW biedt in vrijwel elk segment een SUV, ook steeds meer met elektrische aandrijving.

Welke BMW SUV is leverbaar?

Het SUV-aanbod van BMW omvat een uitgebreide reeks modellen die variëren in grootte, prestaties en functionaliteit. BMW staat bekend om zijn kenmerkende sportieve karakter en luxe afwerking en deze kenmerken zijn ook duidelijk aanwezig in het SUV aanbod.

Modellen en uitvoeringen BMW SUV

De BMW X1 is de kleinste SUV in het assortiment van BMW. Het combineert het praktische karakter van een SUV met een sportieve uitstraling en biedt een comfortabele rijervaring voor dagelijks gebruik. De BMW X1 wordt geleverd met verschillende motoropties, waaronder efficiënte viercilinder motoren en sommige modellen met xDrive, het vierwielaandrijvingssysteem van BMW. Daarnaast is de BMW X1 leverbaar als BMW iX1 met volledig elektrische aandrijving.

De BMW X2 is een andere compacte SUV, die ondanks zijn hogere modelnummer net iets kleiner en voordeliger is dan de meer praktisch ingestelde BMW X1. De BMW X2 onderscheidt zich door zijn coupéachtige daklijn en opvallende designelementen. De BMW X2 is meer een crossover dan een echte SUV en gericht op bestuurders die op zoek zijn naar een sportiever uiterlijk en een dynamischere rijervaring, maar dan wel in combinatie met de hogere zitpositie van een SUV. De BMW X2 biedt ook een scala aan motorkeuzes en prestatieopties, waaronder de sportieve M35i.

Ga je een stapje hoger in het assortiment, dan kom je uit bij de BMW X3. Deze populaire middelgrote SUV biedt meer ruimte en luxe in vergelijking met de X1 en X2. De BMW X3 is een veelzijdige keuze met voldoende interieurruimte en bagagecapaciteit. Het is verkrijgbaar met krachtige zescilindermotoren en biedt een uitstekende balans tussen comfort en prestaties. De nieuwste modelgeneratie is er ook als volledig elektrische BMW iX3. Tevens is er een uiterst krachtige en sportieve variant beschikbaar in de vorm van de BMW X3 M.

De BMW X4 is gebaseerd op de BMW X3, maar heeft een coupéachtige daklijn en een meer sportieve styling. Het combineert de kenmerken van een SUV met de sportiviteit van een coupé. De BMW X4 biedt krachtige motoren en een sportieve wielophanging, waardoor het een ideale keuze is voor bestuurders die op zoek zijn naar een opvallende SUV met een sportieve inslag. In tegenstelling tot de BMW X3 is er van de X4geen volledig elektrische versie, maar wel een sportieve BMW X4 M.

Gaan we weer een stapje groter en luxer, dan komen we uit bij de welbekende BMW X5, de eerste SUV die BMW ooit op de markt bracht. Dit is een zogenaamde ‘premium midsize SUV’ met veel ruimte en geavanceerde technologie. De BMW X5 biedt zowel krachtige benzine- als dieselopties, evenals een plug-in hybride variant voor wie zuiniger wil rijden. Het interieur van de X5 is ruim en luxueus, met hoogwaardige materialen en geavanceerde infotainmentsystemen. Dat geldt ook voor de extreem sportieve BMW X5 M.

De BMW X6 is nauw verwant aan de BMW X5, maar onderscheidt zich ook weer met een coupéachtige daklijn, volgens hetzelfde principe als bij de BMW X3 en X3, maar dan een slag groter. De BMW X6 heeft een gedurfde en opvallende uitstraling, zeker de eerste modelgeneraties. De X6 biedt krachtige motoren, inclusief een high-performance BMW X6 M, en een interieur dat doordrenkt is van luxe en geavanceerde technologie.

De grootste SUV in het aanbod is de BMW X7. Deze is ontworpen voor wie op zoek is naar royale interieurruimte en een ongeëvenaarde luxe. Hij biedt plaats aan maximaal zeven passagiers in een prachtig vormgegeven interieur en beschikt over krachtige motoren, waaronder een V8.

Tot slot biedt BMW nog twee SUV’s die een klasse apart zijn. Zo is er de BMW iX als volledig elektrisch vlaggenschip, gepositioneerd als alternatief voor met name de BMW X5. De BMW iX biedt dezelfde krachtige prestaties en hetzelfde gebruiksgemak, maar dan elektrisch. Het sportieve topmodel in de BMW SUV-reeks is de imposante, plug-in hybride BMW XM. Dit is de sportiefste SUV van BMW en bovendien het krachtigste BMW M-model ooit met een vermogen oplopend tot 550 kW (748 pk).

Hoeveel kost een SUV van BMW?

Nieuwprijzen

Binnen de verschillende marktsegmenten begeeft BMW zich in de hogere prijsklassen. Het aanbod begint bij de BMW X1 en BMW X2, die beide een vanafprijs hebben van rond de 50.000 euro. De meer praktisch ingestelde BMW X1 zit daar net boven, de crossover-achtige BMW X2 daar net onder.

De BMW X3 heeft een vanafprijs van circa 67.000 euro, terwijl de nauw verwante BMW X4 vanaf een kleine 75.000 euro mee mag. Daarboven staat de BMW X5 met een vanafprijs van een kleine 100.000 euro, terwijl de prijzen van de BMW X6 beginnen bij ruim 117.000 euro. De BMW X7 heeft een vanafprijs van ongeveer 140.000 euro.

De elektrische BMW iX is van vergelijkbaar kaliber als de BMW X5, maar vanwege de BPM-vrijstelling dankzij de elektrische aandrijving beginnen de prijzen bij 85.000 euro. De BMW XM is de duurste SUV van BMW. Dit sportieve topmodel is leverbaar voor prijzen vanaf ruim 177.000 euro. Steeds meer van deze modellen zijn leverbaar met een deels of volledig elektrische aandrijflijn. De voordeligste elektrische BMW SUV is de BMW iX1, leverbaar vanaf iets meer dan 55.000 euro.

Prijzen voor occasions

Op de occasionmarkt is het aanbod BMW SUV-modellen zo mogelijk nog meer divers, want er is ook keuze uit oudere modelgeneraties. Dat maakt dat voor bijna ieder budget wel een BMW SUV occasion is te vinden.

Al vanaf ruim 2.000 euro kun je wegrijden in een BMW SUV. In deze prijsklasse gaat het voornamelijk om vroege exemplaren van de BMW X5 en BMW X3, wat ook de langst bestaande BMW SUV-modellen zijn. Deze zijn inmiddels zo’n twintig jaar oud. Wil je een BMW SUV van maximaal tien jaar oud, spaar dan door tot minimaal 10.000 euro. Voor dat bedrag vind je voornamelijk de toenmalige BMW X1 en BMW X3. Een BMW X5 van die leeftijd is er vanaf zo’n 20.000 euro. De prijzen kunnen verder oplopen richting nieuwprijs naarmate de occasion nieuwer is en/of een luxere uitrusting heeft. Let bij goedkope exemplaren extra goed op een correcte onderhoudshistorie. Als een grote luxe BMW SUV voor opvallend weinig geld wordt aangeboden, dan is er voldoende reden om te twijfelen.

FAQ

Is de BMW X5 een SUV?
Ja, de BMW X5 is een SUV (Sports Utility Vehicle), als noemt BMW het zelf een SAV (Sports Activity Vehicle).
Welke BMW SUV modellen zijn er?
BMW heeft tegenwoordig een bijzonder divers SUV-aanbod. In alle segmenten waarin het merk actief is, is wel een SUV beschikbaar. Dat zijn de BMW X1, BMW X2, BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW XM en volledig elektrische BMW iX. Van sommige SUV’s zoals de BMW X1, X3 en X5 bestaan inmiddels meerdere modelgeneraties.
Hoeveel kost een BMW X2 en een BMW X5?
De BMW X2 en BMW X5 zijn twee van de populairste SUV’s van BMW. De nieuwprijzen beginnen bij een kleine 50.000 euro voor de BMW X2 en net onder de 100.000 euro voor de BMW X5. Daarmee is de BMW X2 de voordeligste BMW SUV in het huidige aanbod. Als occasion is de BMW X2 te vinden vanaf zo’n 20.000 euro en een BMW X5 is te vinden vanaf ruim 2.000 euro. Kanttekening daarbij is dat de eerste generatie BMW X5 al meer dan twintig jaar geleden op de markt kwam. Daardoor zijn er oudere en goedkopere exemplaren te vinden.
Zijn er ook elektrische BMW SUV modellen?
Ja, BMW levert steeds vaker deels of volledig elektrische SUV’s. Het actuele aanbod (2023) van volledig elektrische BMW SUV’s bestaat uit de BMW iX1, BMW iX3 en BMW iX. Het aanbod van plug-in hybride BMW SUV’s is groter, bestaande uit semi-elektrische versies van de BMW X1, BMW X2, BMW X3, BMW X5 en BMW XM.

Meer links