Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-x6-m50i-front

BMW X6: een van de eerste coupé-SUV’s

1 / 3
bmw-x6-m50i-front
bmw-x6-m50i-side
bmw-x6-m50i-back

Sterke punten

  • Krachtige motoren
  • Luxueuze uitrustingen
  • Uitgesproken design

Zwakke punten

  • Duurder dan vergelijkbare BMW X5
  • Geen plug-in hybrideversie
  • Uitgesproken design

BMW X6 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de BMW X6, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

BMW X6: een van de eerste coupé-SUV’s

De BMW X6 was bij introductie in 2008 een van de eerste auto’s die succesvol waren in het nu zo populaire coupé-SUV-segment. De BMW X6 is technisch gebaseerd op de BMW X5 en is daar een soort hoger gepositioneerde, meer exclusieve variant van. Lees meer

Interesse in een BMW X6: een van de eerste coupé-SUV’s

BMW X6: een van de eerste coupé-SUV’s occasions
BMW X6: een van de eerste coupé-SUV’s nieuwe auto's
BMW X6: een van de eerste coupé-SUV’s dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De vertrouwde basis van de BMW X5, maar met een meer exclusieve en opvallende carrosserie en uitstraling
  • Krachtige motoren en een luxueuze uitrusting, net als bij andere BMW-modellen
  • Een designstatement, een pionier in het coupé-SUV-segment
  • Ondanks formaat de dynamische rijeigenschappen die je van een BMW verwacht

Technische gegevens

Motorisatie

De BMW X6 is voornamelijk geleverd met grote zes-in-lijn- en V8-motoren, met een inhoud van 3,0-liter voor de zescilinders en 4,4-liter voor de V8. Al deze motorvarianten waren en/of zijn er zowel voor benzine als diesel. De eerste modelgeneratie was leverbaar met een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen en een achttrapsautomaat. Er was ook een hybrideversie, met zevenstrapsautomaat. De tweede en derde generatie hadden alleen nog een achttrapsautomaat. In tegenstelling tot de technisch verwante BMW X5 is de BMW X6 niet leverbaar als plug-in hybride. Afhankelijk van de motorvariant en de modelgeneratie varieert het officiële gemiddelde verbruik van de BMW X6 tussen de 6,0 en 13,9 l/100 km.

Afmetingen

De BMW X6 is ongeacht de modelgeneratie ongeveer 4,9 meter lang, net geen twee meter breed (zonder spiegels) en 1,7 meter hoog. Iedere modelgeneratie was net iets groter dan de voorgaande, maar het verschil is minimaal. Afhankelijk van het model meet de bagageruimte 470 tot 580 liter inhoud, waarbij die laatste waarde geldt voor veruit de meeste BMW X6-modellen. De lagere waarde geldt voor een aantal specifieke uitvoeringen, waaronder de Hybrid waarbij de batterij enige bagageruimte inneemt.

Zet daarna de belangrijkste data van het model in de onderstaande tabel. Zijn er meerdere versies? Geef dan een bereik weer.

De belangrijkste specificaties op een rij

BMW X6
Marktintroductie 2007
Lengte x breedte x hoogte 4,87-4,94 x 1,97-2,00 x 1,68-1,70 m
Wielbasis 2,93-2,97 m
Inhoud bagageruimte 470-580 l
Ledig gewicht 2.045-2.425 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.620-3.025 kg
Cilinderinhoud 2.993-4.395 cm3
Vermogen 173 kW (235 pk)-460 kW (625 pk)
Koppel 520-780 Nm
Topsnelheid 210-250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 8,0-3,9 sec
Tankinhoud 83-85 l
Verbruik 6,0-13,9 l/100 km
CO₂-uitstoot 157-325 g/km

Varianten

Speciale uitvoeringen in de zin van limited editions heeft de BMW X6 niet echt gekend, maar er zijn wel enkele reguliere modellen die het vermelden waard zijn. De BMW X6 ActiveHybrid bijvoorbeeld, die in 2009 op de markt kwam. Met een vermogen van 357 kW (485 pk) was dat bij zijn introductie de krachtigste hybride ooit. Opmerkelijk genoeg heeft BMW daarna nooit meer hybridemodellen van de BMW X6 geïntroduceerd. Die bleven voorbehouden aan de technisch identieke BMW X5. Andere opvallende modellen zijn de sportieve M-variantenvan de BMW X6. Aan de top staat de BMW X6 M Competition, met een vermogen van maar liefst 460 kW (625 pk). Daarmee bereikt de auto in slechts 3,9 seconden de 100 km/u.

Prijzen

De actuele nieuwprijzen (2023) voor de BMW X6 variëren van ongeveer 116.000 euro voor het instapmodel tot maar liefst 227.000 euro voor de BMW X6 M Competition. Opmerkelijk is het prijsverschil met de grotendeels identieke BMW X5, die leverbaar is vanaf ruim 99.000 euro.

Een BMW X6 occasion is al te vinden vanaf zo’n 14.000 euro voor een vroeg exemplaar met veel kilometers. Onder de 20.000 euro vind je voornamelijk (vroege) dieselversies en de minst krachtige modellen met benzinemotor. Een BMW X6 van maximaal tien jaar oud wordt aangeboden voor prijzen vanaf ca. 20.000 euro. Tot de grofweg 35.000 euro vind je dan ook weer voornamelijk dieselversies en de minst krachtige benzinevarianten. Vanzelfsprekend lopen de prijzen verder op richting de nieuwprijs naarmate je zoekt naar bijna nieuwe exemplaren en/of krachtiger, meer speciale of luxere exemplaren.

Design

Buitenkant

De BMW X6 is een zogenaamde coupé-SUV, ofwel een SUV met een sterk aflopende daklijn. Tegenwoordig is dat een vrij gangbare carrosserievorm, die bovendien aan populariteit wint. Toen de BMW X6 werd geïntroduceerd was het echter nog iets bijzonders. Slechts een paar fabrikanten hadden eerder een dergelijke auto op de markt gebracht en de BMW X6 was pas zo’n beetje de eerste auto met een dergelijke carrosserievorm die je succesvolzou kunnen noemen.

Binnenkant

In het interieur was en is de BMW X6 dan weer niet zo speciaal. De nauwe verwantschap met de BMW X5 is vanbinnen goed te zien, want de interieurs van beide auto’s zijn vrijwel identiek. Dat betekent genoeg luxe en een nadrukkelijk op de bestuurder gericht dashboard. Ergonomie en afwerking staan op een hoog niveau. Opvallend bij de derde modelgeneratie is de aanwezigheid van grote beeldschermen, die het midden van het dashboard domineren en tot achter het stuurwiel doorlopen.

Veiligheid

De BMW X6 is niet getest door het bekende veiligheidsinstituut Euro NCAP, maar de nauw verwante BMW X5 wel. De BMW X5 uit 2018, waarop de derde generatie BMW X6 is gebaseerd, behaalde een maximale score van vijf sterren. Daarbij scoorde het model goed op het gebied van zowel passieve als actieve veiligheid. Ofwel: zowel bescherming tijdens een ongeval als bescherming ter voorkoming van een ongeval.

Alternatieven

De BMW X6 bevindt zich in een competitief marktsegment, met sterke concurrentie van andere luxe SUV's met vergelijkbare kenmerken en prijsklassen. Zeker ook specifiek het segment van de coupé-SUV neemt in populariteit toe. Enkele belangrijke concurrenten van de BMW X6 zijn onder andere de Mercedes-Benz GLE Coupé, Audi Q8, Porsche Cayenne Coupé en de Land Rover Range Rover Sport.

De Mercedes-Benz GLE Coupé biedt een vergelijkbaar coupé-achtig ontwerp en een breed scala aan krachtige motoropties. Het interieur is luxueus en voorzien van geavanceerde technologieën en het rijgedrag is comfortabel en sportief. De Audi Q8 onderscheidt zich door zijn strakke ontwerp en hoogwaardige afwerking. Het interieur is ruim en elegant, met geavanceerde infotainmentsystemen. De Q8 biedt ook krachtige motoren en indrukwekkende rijeigenschappen. De Porsche Cayenne Coupé combineert sportiviteit met luxe en biedt krachtige motoren die de prestaties naar een hoger niveau tillen. Het sportieve karakter van de Cayenne Coupé wordt weerspiegeld in zijn uitstekende handling en responsieve besturing. De Land Rover Range Rover Sport is een luxe SUV met een geavanceerde offroad-capaciteit en een comfortabele rit. Het interieur is rijk aan materialen en technologie en de keuze aan motoren is divers, inclusief krachtige V8-opties.

FAQ

Wat kost een BMW X6?
De BMW X6 heeft een nieuwprijs vanaf 116.000 euro, oplopend tot 227.000 voor het sportieve topmodel. Als occasion is de BMW X6 al te vinden vanaf zo’n 14.000 euro, al gaat het dan natuurlijk wel om vroege exemplaren met veel kilometers op de teller.
Hoeveel pk heeft de BMW X6?
Afhankelijk van de modelgeneratie en uitvoering heeft de BMW X6 een vermogen van 173 kW (235 pk) tot 460 kW (625 pk).
Waar wordt de BMW X6 gemaakt?
Iedere modelgeneratie werd of wordt geproduceerd in de BMW-fabriek in Spartanburg, North Carolina, Verenigde Staten. Daarnaast waren en zijn er ook nog enkele andere productielocaties. Zo werd de eerste modelgeneratie ook geproduceerd in Rusland, de tweede ook in Maleisië en Egypte en de derde generatie BMW X6 loopt ook van de band in Thailand.
Hoe hoog is de wegenbelasting voor een BMW X6?
De BMW X6 heeft, afhankelijk van de modelgeneratie en uitvoering, een kentekengewicht van 2.045 tot 2.425 kg. Afhankelijk van de provincie waarin je woont betekent dat een wegenbelasting van gemiddeld zo’n 380 euro per kwartaal.

Beoordelingen voor BMW X6

28 Beoordelingen

5,0

Meer informatie

Meer links