Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-banner-l-01.jpg

BMW automaat

Een groot aantal modellen van BMW zijn verkrijgbaar in een uitvoering met automatische transmissie. Tegenwoordig worden alle BMW's met automatische transmissie uitgerust met een 8-traps automaat. Dit zorgt ervoor dat de auto vloeiend doorschakelt met optimaal comfort. De automaat schakelt tevens automatisch naar een hogere versnelling op lagere toerentallen, waardoor de BMW automaat veelal zuiniger rijdt dan een handgeschakelde BMW. Dit heeft als voordeel dat de eigenaren van een BMW 116d, BMW 118d, BMW 120d, BMW 220d Coupé en BMW 320d EDE sedan profiteren van slechts 20 procent bijtelling.

BMW door de jaren heen

BMW staat voor Bayerische Motoren Werke en wordt opgericht in 1913 in München door Karl Friedrich Rapp. Aanvankelijk produceert het bedrijf vliegtuigmotoren en levert het tijdens de Eerste Wereldoorlog onder andere V12-motoren aan Oostenrijk-Hongarije. Later begint BMW zich steeds meer op de productie van auto's te richten en breekt het merk in 1961 definitief door als autofabrikant met de BMW 1500. In 1966 brengt BMW het eerste model uit met automatische transmissie: de BMW 1800. Deze BMW heeft een motor met vier cilinders, een motorinhoud van 1773 cc en is voorzien van een 3-traps automaat. Sindsdien worden steeds meer modellen verkrijgbaar in zowel een handgeschakelde versie als een versie met automatische transmissie.

Een voordelige tweedehands BMW automaat

Een BMW automaat is doorgaans duurder in aanschaf dan een handgeschakelde BMW. Daarom is een tweedehands BMW een voordelige oplossing om van het comfort van automatische transmissie te genieten. Voor een tweedehands BMW automaat kunt u terecht bij een BMW-dealer of een particuliere aanbieder in Nederland. De prijs van een tweedehands BMW is meestal goedkoper bij een particuliere aanbieder, maar bij een BMW-dealer heeft u recht op garantie en profiteert u vaak van aanvullende service. Er zijn vele BMW's in omloop op de tweedehandsmarkt, van oude klassiekers tot recentere modellen. Zo toert u bijvoorbeeld heerlijk rond in een BMW 520 uit 1973 of kiest u voor een moderne BMW 316 uit 2010.

Meer links