Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW 4 serie

De serie 4 BMW zorgt voor de ultieme rijbeleving, en er is werkelijk aan alles gedacht. Naast het opvallend sportieve en dynamische design zorgen het lage zwaartepunt, de perfecte gewichtsverdeling en de krachtige motoren voor een optimale wegligging en een fantastische rijervaring. Kenmerkend voor de 4 serie zijn de grote luchtinlaten: de Air Breathers. Lees meer

Krachtig en sportief rijden met de BMW 4 serie

Deze zorgen er onder andere voor dat de krachtige motor beter gekoeld wordt. Ook het interieur van de 4 serie mag gezien worden, afgewerkt met het beste leer en mooie interieurlijsten van aluminium. Door de ergonomisch vormgegeven stoelen zitten zowel de bestuurder als de passagiers heerlijk in de BMW 4 serie. De 4 serie is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, te weten de coupà©, de cabriolet en de Gran Coupà©.

Technische gegevens

Bij de serie 4 BMW is er alles aan gedaan om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden. De Air Breathers in combinatie met de geà¯ntegreerde Air Curtain in de voorschermen zorgen voor minder luchtweerstand. Dit leidt tot een lager brandstofverbruik en verlaging van CO2-emissie. De adaptieve full-led koplampen inclusief grootlichtassistent tegen verblinding hebben een helderwitte kleur en verlichten optimaal. De auto past automatisch de verlichting op de snelheid en de stuurrichting aan. De helderwitte kleur geeft ook 's nachts een beter zicht en gaat vermoeidheid tegen. De BMW 4 serie heeft een TwinPower Turbo motor en rijdt hiermee sportief, krachtig en toch heel zuinig. Bij de aanschaf van een BMW uit de 4 serie kan gekozen worden uit een viertal motoren, namelijk de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor, de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder dieselmotor en de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor. Het aantal pk's is afhankelijk van voor welke motor gekozen wordt. Een ding is in ieder geval zeker: BMW stelt nooit teleur.

Een tweedehands BMW 4 serie kopen

Sinds oktober 2013 staat de BMW 4 serie bij de Nederlandse dealers in de showroom. Als tweedehands auto is de serie 4 BMW naar verwachting nog moeilijk verkrijgbaar, omdat deze nog maar net op de markt zijn. Als de keuze definitief op een tweedehands BMW 4 is gevallen is de kans groot dat er nog wat geduld moet worden opgebracht. Feit blijft dat een tweedehands BMW bij goed onderhoud normaal gesproken geen buitensporige kosten met zich meebrengt. Een BMW uit de 4 serie als tweedehands auto is dan ook een prima keuze.

Modellen en aanverwante modellen: Cabrio

Na de coupà© werd de cabrioletuitvoering op de markt gebracht. Geen serie is compleet zonder een cabriomodel. Het principe van de cabrio is hetzelfde als de coupà©, en ook met het dak dicht ziet de coupà© er subliem uit. De cabrio geeft met open dak de ultieme rijbeleving.

Modellen en aanverwante modellen: Gran Coupà©

De Gran Coupà© is de laatste telg uit de 4 serie. Dit model biedt meer ruimte dan de, toch ook ruime, coupà© en cabrio. Daarnaast heeft dit model in tegenstelling tot de coupà© en de cabrio 4 deuren. De Gran Coupà© is het meest populaire model uit de serie en daarmee het meest beconcurreerde model uit de 4 serie.

Modellen en aanverwante modellen: 3 Serie

De 3 serie is de voorloper van de 4 serie. Dit is voornamelijk te zien aan het feit dat de modellen iets compacter zijn dan de modellen uit de BMW 4 serie. De 3 serie kent vier modellen, namelijk de Sedan, de Touring, de Gran Turismo en de ActiveHybrid 3. Het laatstgenoemde model is een bijzonder verschil tussen de 3 en de 4 serie. De ActiveHybrid 3 maakt gebruik van een uitstekend samenspel tussen de aanwezige benzinemotor en de elektromotor.

Concurrentie

BMW kent al jaren de vaste concurrentie van de eveneens Duitse merken Mercedes, Audi en de iets minder gevaarlijke VW. Met de Gran Coupà© is bijvoorbeeld de concurrentie aangegaan met de Audi A5 Sportback. De andere modellen op de markt die het voor BMW nog wel eens moeilijk kunnen maken zijn de Mercedes CLA, de VW CC en dus de eerder genoemde Audi A5 Sportsback. De Mercedes CLA en de VW CC vallen als concurrentie voor de 4 serie Gran Coupà© al af. Zij hebben slechts twee deuren; voor de Gran Coupà© met de vier deuren een grote voorsprong. De Gran Coupà© lijkt het meest onder vuur te liggen van de concurrentie. Peugeot heeft ook een nieuw model aangekondigd wat wel eens de nummer à©à©n concurrent van de Gran Coupà© zou kunnen worden. Dit model, wat de Exalt Concept moet gaan heten, oogt bijna futuristisch. De rode achterzijde maakt het moderne geheel af. De rode achterkant is voorzien van Shark Skin. Shark Skin is een speciale stof ter bevordering van het gewicht en de aerodynamica. Dit leidt tot minder weerstand en lager brandstofverbruik. BMW zal altijd de markt in de gaten moeten houden om de concurrentie een stap voor te blijven.