Mercedes-Benz V-Klasse te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz V-Klasse

Mercedes-Benz V-Klasse

De V-klasse van Mercedes-Benz wordt sinds 1996 in de Spaanse fabriek Vitoria vervaardigd als grote MPV. Daar stamt ook de naam van dit model en van de als kleine vrachtauto op de markt gebrachte Vito vanaf. Het model behoorde tot de W 683-serie en werd ontwikkeld als concurrent voor de Volkswagen Caravelle en de Volkswagen Multivan. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Mercedes-Benz V Klasse

Als gezinsvriendelijke personenauto beschikt de V-klasse over zes zitplaatsen, een grote schuifdeur voor gemakkelijk in- en uitstappen, een brede achterklep en een interieuruitvoering met tapijt en stofbekleding op de stoelen.

Hij was verkrijgbaar met zowel diesel- als met benzinemotoren en in de modelseries V 200-280 - die bij de V 220 CDI als sterkste dieseluitvoering van de serie een motorvermogen van 200 pk opleverde en in de V 280 als snelste benzine-uitvoering tot 174 pk, met een topsnelheid van 180 km/h. De cilinderinhoud varieerde van 1998 cc tot 2.792 cc. De in de uitvoeringslijnen Trend, Fashion en Ambiente verkrijgbare V-klasse werd in 2003 stopgezet vanwege een aantal problemen, vooral met betrekking tot de elektronica. De nieuwe, verbeterde Viano kwam in de plaats van de V-klasse.