Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz_l.jpg

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Vind het model dat bij je past

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Mercedes Benz is een Duitse fabrikant van luxueuze personenauto's, vrachtwagens, bestelbusjes, stadsbussen en touringcars. Het merk is een onderdeel van Daimler AG, een van de grootste spelers op de wereldwijde automarkt. Het bedrijf is in 1926 ontstaan uit een fusie en heeft zijn hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland. De luxe personenauto's staan bekend om hun goede kwaliteit en luxe design, wat onderstreept wordt door de slogan van Mercedes, 'The Best or Nothing'. Het merk heeft een grote reputatie op het gebied van innovatie. Het is een van de bestverkopende merken in Europa en wordt ook steeds zichtbaarder in groeiende economieën zoals India en China. Voor wie een Mercedes als tweedehands auto wil aanschaffen is een zeer grote tweedehands markt beschikbaar.

Geschiedenis van het merk

Mercedes Benz is in 1926 ontstaan door een fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en Benz & Cie. van Carl Benz. De geschiedenis van Benz & Cie. gaat nog verder terug, naar 1885, het jaar waarin uitvinder Carl Benz zijn eerste auto bouwde als de eerste officiële autoproducent ter wereld. Deze 'motorwagen' werd in 1886 gepatenteerd en uitvoerig getest in Mannheim. Gottlieb Daimler bouwde zijn eerste auto later in 1886, waardoor hij niet de eerste auto had uitgevonden, maar wel de eerste auto met vier wielen had gebouwd (die van Benz had 3 wielen). De Daimler Motoren Gesellschaft werd vervolgens opgericht door Daimler samen met ingenieur Wilhelm Maybach, in Cannstatt, tegenwoordig een district van Stuttgart. Na 1903 produceerde Daimler de auto's onder naam Mercedes, vernoemd naar de dochter van de Oostenrijk-Hongaarse consul Emil Jellinek, een van de belangrijkste klanten van het merk in die tijd. In de jaren 30 werd het merk Mercedes Benz erg populair in Duitsland. Met name in de Nazi-periode werd de auto een vertrouwd gezicht. Na de Tweede Wereldoorlog bleef het merk overeind door de vele uitvindingen en innovaties die het merk op zijn naam heeft staan, waardoor het bedrijf een reputatie heeft als een van de beste autobouwers ter wereld. Kwaliteit staat bij Mercedes altijd voorop en dat wordt bevestigd door onafhankelijke kwaliteitstesten, waarbij het merk steevast bovengemiddeld scoort. Ook blijkt uit cijfers dat wagens van Mercedes zeer weinig worden teruggeroepen om technische mankementen op te lossen.

Verschillende modellen

Mercedes Benz heeft een zeer breed scala aan modellen, elke soort auto is eigenlijk wel beschikbaar, maar de overeenkomst zit hem in de kwaliteit van de auto's. Daardoor zijn Mercedessen relatief prijzige, maar wel hoogwaardige auto's. Ook is er een levendige tweedehands markt met veel keuze uit alle modellen die te bedenken zijn. De auto's worden niet alleen in Duitsland geproduceerd; over de hele wereld heeft het bedrijf assemblagefabrieken.

Mercedes A Klasse (1997 - heden)

De A klasse van Mercedes is een compacte vierdeurs auto, die sinds 1997 wordt geproduceerd. De derde generatie is sinds 2012 te koop en is in de lengte 68 centimeter gegroeid ten opzichte van de eerste generatie, waardoor de A klasse in de lengte groter is dan de originele B klasse. Inmiddels wordt de A klasse gezien als een kleine gezinsauto, door het grote platform en de hatchback vorm met vijf deuren en concurreert de wagen met de vergelijkbare BMW 1 Series en Audi A3. Met een moderne restyling probeert Mercedes Benz een jongere doelgroep aan te spreken. De wagen wordt aangedreven door een viercilinder motor met een vermogen van 208 pk, waardoor de snelheid zeker niet te wensen overlaat. De wagen wordt goed verkocht en is ook beschikbaar als tweedehands auto. Verder er is bij de levering ook de optie om de auto aan te passen voor rijscholen, met enkele slimme technieken zoals verlichting van de verschillende pedalen.

Mercedes E Klasse (1993 - heden)

De E klasse van Mercedes is een zogenaamde middelgrote executive car; een echte zakelijke wagen die wereldwijd in trek is. Het is zelfs de best verkopende personenauto van Mercedes, waarvan er inmiddels meer dan dertien miljoen zijn verkocht. Dit zorgt er ook voor dat er een levendige tweedehands markt rondom de auto aanwezig is. De wagen wordt niet alleen gebruikt als familiewagen, maar ook als zakelijke auto. Ook is de E klasse veel gebruikt als taxiauto of zelfs als politieauto. Inmiddels is de E klasse toe aan de vijfde generatie, die beschikbaar is als vierdeurs sedan, vijfdeurs stationwagen en tweedeurs coupé. Deze zijn allemaal vanaf 2017 beschikbaar. Het design van de E klasse is gemoderniseerd en speelt in op de huidige trends dat de auto meer rondingen moet hebben en dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van aerodynamica. Ook heeft de nieuwste E klasse een automatische piloot, die overigens alleen op de snelweg kan worden gebruikt. Wel is de tijd dat de piloot gebruikt kan worden beperkt tot twee minuten en werkt alleen als de handen van de bestuurder ten alle tijden op het stuur geplaatst zijn. De weg wordt hierbij uitvoerig gescand met camera's, bewegingssensoren en een radar.

Mercedes AMG GT (2015 - heden)

De AMG GT Mercedes is een sportieve tweedeurs coupé die in 2014 werd gepresenteerd op de Paris Motor Show. Het is na de SLS AMG de tweede sportwagen die Mercedes Benz volledig zelf heeft geproduceerd. Qua uiterlijk is de AMG GT ook grotendeels vergelijkbaar met de SLS AMG. De cabine is vrij klein en de voorkant is vrij langwerpig gevormd, de buitenkant is grotendeels gemaakt van het lichte maar sterke aluminium, waardoor het gewicht van de wagen uitkomt op 1615 tot 1645 kilogram. Onder de motorkap zit een zeer krachtige 4.0 liter M178 Twin turbo V8 motor met een vermogen van 456 pk bij de GT en 503 pk bij de GT S. Daarmee kan de wagen van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren binnen 4.0 seconden. De GT Roadster acceleert zelfs binnen 3.6 seconden naar 100 kilometer per uur. Bijzonder aan de Mercedes AMG GT S is dat de wagen wordt gebruikt als safety car in de Formule 1. Het is van de meer exclusievere modellen van Mercedes, waardoor de auto op de tweedehands markt niet gemakkelijk te vinden is.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Speciaal