Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz C 63 AMG

Mercedes C63 AMG: krachtpatser van de Mercedes C klasse

De Mercedes C63 AMG is het topmodel van Mercedes-Benz in de C-klasse, ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met dochteronderneming AMG. De auto wordt geproduceerd vanaf 2008, en was de opvolger van de AMG C-klasse, een auto die onder andere de nodige kritiek te verwerken kreeg over het stuurgedrag en de wegligging. De slechte recensies zorgden ervoor dat AMG ervoor koos om het model helemaal opnieuw te ontwikkelen samen met Mercedes, hetgeen resulteerde in de C63 AMG. Lees meer

Alternatieve modellen

De Mercedes C63 AMG staat vooral bekend om zijn krachtige motor, die een krachtige acceleratie en hoge topsnelheid mogelijk maakt. Wat betreft het uiterlijk is het een strak afgewerkte auto, die opvalt door zijn lange voorbumper en karakteristieke grille, kortom, een auto voor de echte liefhebber met een ruime portemonnee.

Technische details van de Mercedes C63 AMG

De C63 AMG is dus een ongelofelijk krachtige auto met een vermogen variërend van 457 tot 507 pk en een koppel van 600 Nm. De eerste generatie wordt aangedreven door een 6.2 liter V8 motor, met een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4.6 tot 4.4 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 tot 280 km/h. Het is dan ook een auto die het van zijn kracht en snelheid moet hebben, en daarnaast is het motorgeluid ook alom geprezen. De tweede generatie van de Mercedes C63 AMG doet daar een schepje bovenop, door de 6.2 liter V8 motor te vervangen door een efficiëntere en bovenal zuinigere 4.0 liter V8 biturbo-motor, die ervoor zorgt dat de acceleratie van de krachtigste uitvoeringen net onder de 4 seconden duikt. Deze acceleratie wordt mogelijk gemaakt door een zeventraps automaat, de AMG Speedshift Plus 7G-Tronic genaamd, die overigens ook handmatig te bedienen is voor nog meer rijplezier.

Zowel de eerste als de tweede generatie zijn uitgevoerd als tweedeurs Coupé (4,590m), vierdeurs Estate (4,711m) en Sedan (4,726m). Later kwam daar ook nog de C63 AMG cabriolet (4,749m) bij. Alle modellen zijn standaard uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen. Wat betreft het comfort en de veiligheid heeft Mercedes een goede naam, en dat komt ook in de Mercedes C63 AMG naar voren. De standaarduitrusting bestaat uit zeer krachtige remmen, zeven airbags, Active Pedestrian Control, een systeem dat waarschuwt voor nabije voetgangers, Autonomous Emergency Braking, een systeem dat automatisch remt bij potentiële ongelukken en Stability Control, het controlesysteem voor stabiliteit dat door Mercedes-Benz zelf in 1995 op de markt werd gebracht.

De tweede generatie van de Mercedes AMG C63

Wat het meeste opvalt in de vergelijking tussen de eerste en de tweede generatie, is de spectaculaire afname van het brandstofverbruik (van 13,4 liter/100 km naar 8,2 liter/100 km) en CO2-emissies (van 312 g/km naar 192 g/km). Desondanks is de motor net zo krachtig, deze levert namelijk 476 pk en 650 Nm, tot 510 pk en 700 Nm in de krachtige S-versie. De directe concurrenten van de Mercedes C63 AMG zijn onder andere de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, BMW M3 en de Audi RS4 Avant. In vergelijking met de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio geniet de C63 AMG een betere wegligging en hogere acceleratiesnelheid. Wat betreft het verbruik doet de C63 AMG niet onder voor de BMW M3 en andere concurrenten. Een nadeel ten opzichte van de concurrentie is de prijs van de vele opties die Mercedes biedt. Een voorbeeld hiervan is het AMG Performance Package, waarbij de begrensde topsnelheid wordt verhoogd van 250 naar 280 km/h.

In 2019 krijgt de Mercedes C63 AMG serie een nieuwe opfrisbeurt, met kleine veranderingen aan de buitenkant, zoals de nieuwe Panamericana grille. De vernieuwde C63 AMG wordt ook standaard uitgerust met een 10.3 inch display voor informatie en entertainment. De handgemaakte 4.0 liter biturbo-motor blijft grotendeels hetzelfde. De zeventraps overbrenging wordt vervangen door een negentraps overbrenging, met snellere schakeltijden en een verbeterde acceleratie tot gevolg.

De verschillende varianten van de Mercedes C63 AMG

De tweede generatie van de Mercedes C63 AMG kent twee standaard uitvoeringen: de C63 en de C63 S-versie. Het grootste verschil zit in het motorvermogen. De C63 heeft een vermogen van 475 pk, tegenover 510 pk van de snellere S-versie. De C63 S is dan ook iets duurder dan de normale C63. Daarnaast biedt Mercedes allerlei opties aan, voor een verbeterde rijervaring.

De eerste generatie van de Mercedes C63 AMG kent meerdere uitvoeringen naast de C63, namelijk de C63 AMG Black Series, met 517 pk en 620 Nm, en de C63 AMG Edition 507, met 507 pk en 610 Nm koppel. De Black Series en de Edition 507 waren ook iets lichter dan de standaard C63, met een vernieuwde motorkap en stroomlijning. In vergelijking met de gewone Mercedes C-klasse is de C-klasse van Mercedes-AMG een stuk duurder, waarbij het verschil wederom vooral in de vermogen van de auto zit.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz C 63 AMG

12 Beoordelingen

4,8