Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
BMW M4

BMW M4

BMW is een merk dat bekend staat om zijn betrouwbare motoren, klasse en stijl. Dit wordt wederom bewezen door de M4 BMW. De BMW M4 is prachtig vormgegeven en doordat de auto een echt lichtgewicht is, brengt deze de bestuurder met gemak van A naar B. De M4 is in zowel een coupé als een cabrioletuitvoering verkrijgbaar. In zeer korte tijd - want zo lang is dit model nog niet op de markt - is de BMW M4 uitgegroeid tot een van de populairste modellen van de M serie. Het verbruik van de M4 is afgenomen ten opzichte van de voorgangers. Gevolg hiervan is dat de CO2-uitstoot gedaald is. Hierdoor is de BPM minder hoog en dus is de M4 minder duur dan zijn voorgangers.

Technische gegevens

De BMW M4 heeft een krachtige 431 pk motor. De BMW M4 heeft een sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Tevens bevat de M4 een 7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic en precisietools zoals M Servotronic, actief M sperdifferentieel en adaptief M onderstel. Het actief M sperdifferentieel zorgt voor optimalisatie van tractie en stabilisatie. Kracht en snelheid is waar het bij de M4 van BMW om draait. De luchtinlaten aan de voorzijde zorgen voor extra koeling voor de krachtige motor. De Air Curtain en Air Breather zorgen voor extra aerodynamica. Met de vier afgeschuinde uitlaatpijpen krijgt de M4 een mooi sportief geluid. Met de slechts 1.500 kilo is de M4 een lichtgewicht. Door het vouwsysteem van het dak is de cabriolet wel iets zwaarder dan de coupé. Het vouwdak van de cabrio is gemaakt van staal en heeft slechts 20 seconden nodig om open en dicht te vouwen. Ook als de auto rijdt, kan het dak open en dichtgevouwen worden, maar wel bij een maximum snelheid van 18 kilometer per uur.

Tweedehands BMW M4 kopen

In de loop van 2014 werden de eerste modellen van de BMW M4 coupe op de Nederlandse markt gebracht. Niet veel later werd ook de cabrio-uitvoering van de M4 verkrijgbaar bij de Nederlandse dealers, namelijk vanaf september 2014. Een M4 als tweedehands auto aanschaffen kan nu nog een behoorlijke opgave zijn, omdat de auto nog niet zo heel lang op de markt is. Als u bij de aanschaf van een tweedehands auto voor de M4 wilt gaan, moet u zich voorbereiden op een lange zoektocht of nog wat geduld opbrengen tot deze wagens wat langer op de markt zijn. Een ding is in ieder geval wel zeker: een BMW is ook tweedehands een betrouwbare keuze. Het is wel de moeite waard te wachten tot de M4 tweedehands verkrijgbaar is.

Aanverwante modellen

De M4 is niet het enige model in de M serie. Naast de M4 zijn ook de volgende modellen in de M serie verkrijgbaar:

  • M3 Sedan: De BMW M3 is sinds 1986 een begrip. De nieuwste M3 Sedan is nog verder doorontwikkeld. Zo is het gewicht iets gereduceerd door het gebruik van door koolstofvezel versterkte kunststof delen en ook het brandstofverbruik is sterk verbeterd.
  • M5 Sedan: Met de BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor is de M5 Sedan nóg sneller dan de M3 en de M4. De M5 Sedan heeft een indrukwekkend uiterlijk met grote luchtinlaten en de opvallende 20 inch lichtmetalen velgen.
  • M6 Coupe, M6 Cabrio en M6 Gran Coupe: De M6 serie is met drie modellen de meest uitgebreide serie in de M-lijn. De M6 is verkrijgbaar in een coupé-uitvoering, een cabrio-uitvoering en een gran coupé-uitvoering. De M6 combineert snelheid, sportiviteit, luxe en elegantie. Het carbon dak zorgt voor reductie van het gewicht van de M6 Coupe. De M6 Cabrio benadrukt de sportiviteit van de M6 serie nog eens extra. De Gran Coupe is 11 centimeter langer dan de M6 Coupe en biedt meer ruimte. Op de achterbank is ruimte voor maximaal drie personen.
  • X5 M en X6 M: De X5 M is aan de buitenzijde misschien iets minder sportief dan de andere modellen uit de M serie, maar schijn bedriegt. Het interieur is - onder andere door de opvallende stoelen - bijzonder sportief. De X5 en de X6 hebben een krachtige M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, 8-traps M Steptronic transmissie en is met een specifiek afgestemde xDrive vierwielaandrijving geschikt voor ruig terrein.

Concurrentie

De concurrentie voor de M4 komt momenteel alleen nog uit de Duitse hoek. De C63 AMG van Mercedes-Benz en de RS5 van Audi zijn momenteel de grootste concurrenten. Binnenkort komt daar de Lexus RC-F bij die beschikt over een super krachtige 5.0 liter V8 motor en 477 pk. De Lexus RC-F zal een geduchte tegenstander worden voor de BMW M4. De C63 AMG van Mercedes heeft een 4 liter V8 motor met 476 pk en de Audi RS5 heeft ook een V8 motor met 450 pk. De tijd zal het leren of de M4 het gaat winnen van de concurrentie. Aan de prestaties zal het in ieder geval niet liggen.