Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-i4-front

BMW i4

1 / 3
bmw-i4-front
bmw-i4-side
bmw-i4-back

Sterke punten

  • Ruime actieradius
  • Rijke standaarduitrusting
  • Gewone BMW, maar dan elektrisch

Zwakke punten

  • (Relatief) beperkt aantal uitvoeringen
  • Interieurruimte aan krappe kant
  • Geen ‘frunk’ onder voorklep

BMW i4 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de BMW i4, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

BMW i4: een ‘gewone’ BMW, maar dan volledig elektrisch

De BMW i4 is de volledig elektrisch aangedreven versie van de BMW 4 Serie Gran Coupé. Daarmee is de BMW i4 in alles een BMW zoals we die gewend zijn, maar dan volledig elektrisch. Onder andere moderne elektrotechniek zorgt voor een ruime actieradius.

Interesse in een BMW i4

BMW i4 occasions
BMW i4 nieuwe auto's
BMW i4 dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • In alle opzichten een vertrouwd BMW model, maar dan volledig elektrisch
  • Standaard een grote batterij en moderne elektrotechniek zorgen voor een grote actieradius
  • In combinatie met snellaadtechniek en de fijne BMW-rijeigenschappen ook geschikt voor lange reizen
  • i4 M50, het eerste elektrische M-model, levert prestaties op het niveau van de BMW M3

Technische gegevens

Motorisatie

De BMW i4 is leverbaar met keuze uit drie motorvarianten: de eDrive35, de eDrive40 en de M50. De eDrive35 is het ‘instapmodel’. Relatief dan, want dit model beschikt al over 210 kW (286 pk) en een maximum koppel van 400 Nm. De BMW i4 M50 is best een bijzondere uitvoering, want het is het eerste BMW M-model met volledig elektrische aandrijving. Met een vermogen van 400 kW (544 pk) en een maximum koppel van 795 Nm levert de M50 prestaties die niets onderdoen voor die van de ‘volbloed’ BMW M3 of M4 met brandstofmotor! De eDrive40 zit qua vermogen en prestaties tussen de andere twee modellen in.

De M50 is de enige variant met vierwielaandrijving. Net zoals in principe alle volledig elektrische auto’s heeft de BMW i4 altijd een vaste overbrenging, ofwel hij rijdt als een conventionele auto met automaat. Mede dankzij de minstens 70 kWh grote batterij en een vrij bescheiden elektriciteitsverbruik vanaf 15,8 kWh/100 km heeft de BMW i4 een ruime actieradius van minstens 480 km. Afhankelijk van de uitvoering kan de actieradius zelfs oplopen tot 590 km! De vermelde waarden zijn wel de officiële WLTP-waarden. De waarden kunnen in de praktijk afwijken.

Afmetingen

Qua exterieur is de BMW i4 vrijwel identiek aan de reguliere BMW 4 Serie Gran Coupé met brandstofmotoren. Dat betekent een lengte van net geen 4,8 meter, een breedte van ongeveer 1,8 meter en een hoogte van ruim 1,4 meter. Hoewel de BMW 4 Serie behalve als Gran Coupé ook leverbaar is als Coupé en Cabrio (en als Sedan en Touring – stationwagon – als je de nauw verwante BMW 3 Serie meerekent), is de BMW i4 er maar in één carrosserievariant. Dat is dus de Gran Coupé, al draagt de i4 die naam officieel niet omdat er maar één variant is.

De belangrijkste specificaties op een rij

BMW i4
Productieperiode 2021-heden
Lengte, breedte, hoogte 4,78 x 1,85 x 1,44 m
Wielbasis 2,85 m
Inhoud bagageruimte 470 l
Ledig gewicht 1.965-2.215 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.545-2.735 kg
Vermogen 210 kW (286 pk)-400 kW (544 pk)
Koppel 400 Nm-785 Nm
Topsnelheid 190-225 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 3,9-6,0 sec
batterijcapaciteit 70,2-83,9 kWh
Verbruik 15,8-19,0 kWh/100 km
Actieradius 483-590 km

Varianten

De BMW i4 is leverbaar in de gebruikelijke BMW-uitrustingsvarianten. In het geval van de BMW i4 zijn dat het naamloze ‘basismodel’ en het M Sportpakket. Die biedt geen sportieve aandrijflijn, maar wel een iets aangepast onderstel en een sportiever uiterlijk. Voor sommige modellen is er ook het M Sportpakket Pro, ook voor de BMW i4. Het M Sportpakket Pro heeft dezelfde insteek, maar gaat nog een stapje verder.

Prijzen

In de lagere segmenten zijn volledig elektrische auto’s nog altijd duurder dan vergelijkbare modellen met brandstofmotor, maar in de hogere segmenten zoals die van de BMW 4 Serie en BMW i4 is dat al niet meer het geval. Sterker nog, de BMW i4 is iets voordeliger dan een vergelijkbaar uitgeruste BMW 4 Serie Gran Coupé. Groot is het verschil overigens niet. Beide hebben een vanafprijs van ca. 60.000 euro. Voor de iets krachtiger variant van de BMW i4 ben je ongeveer 64.000 euro kwijt. Het stapje naar de BMW i4 M50 is iets groter, want die heeft een vanafprijs van ruim 76.000 euro.

De prijzen voor een BMW i4 occasion zijn nog altijd vergelijkbaar met (bijna) nieuwprijzen. Dat komt door de relatief recente introductie van het model in 2021, maar ook doordat het model erg waardevast blijkt te zijn. Dat is wel weer een voordeel wanneer je de BMW i4 op een later moment weer wilt verkopen. De prijzen voor een BMW i4 occasion variëren van ca. 60.000 tot ruim 100.000 euro. Ofwel vergelijkbaar met de vanafprijs van een nieuwe en een nieuw exemplaar met veel opties. Wanneer je individuele uitvoeringen vergelijkt, is de occasion natuurlijk wel iets voordeliger.

Design

Buitenkant

De eerste BMW i-modellen hadden een opvallende vormgeving die heel anders was dan we van BMW waren gewend. Dat was een direct gevolg van de lichtgewicht carrosseriebouw, maar hielp natuurlijk ook om de modellen en hun toen nog bijzondere aandrijving extra te laten opvallen. De BMW i4 is in vrijwel alle opzichten gelijk aan de reguliere BMW 4 Serie Gran Coupé met brandstofmotoren. Ook qua design. Enkele logo’s en – afhankelijk van de uitvoering – blauwe accenten vormen het belangrijkste verschil, naast het ontbreken van uitlaten natuurlijk. De BMW i4 is er alleen als Gran Coupé (vijfdeurs liftback), waar de BMW 4 Serie ook andere carrosserievarianten biedt.

Binnenkant

Voor het interieur geldt hetzelfde verhaal. De BMW i4 is vrijwel gelijk aan de reguliere BMW 4 Serie en biedt daarmee het vertrouwde BMW-interieur zoals dat bekend is van andere modellen van het merk. Dat betekent een nadrukkelijke focus op de bestuurder, inclusief een naar hem of haar toe gedraaide middenconsole. Verder zit een BMW natuurlijk vol met luxe en technologieën, zowel op gebied van comfort, infotainment als veiligheid.

bmw-i4-interior bmw-i4-seats

Veiligheid

Bij de veiligheidstests van het onafhankelijke Euro NCAP scoorde de BMW i4 een resultaat van vier van de vijf sterren. Enerzijds is dat opvallend in een segment waarin vijf sterren gangbaar zijn en dat is ook de score van de reguliere BMW 4 Serie. Het verschil in de score zit hem vooral in de verder aangescherpte eisen van de Euro NCAP. De BMW i4 werd namelijk later getest (in 2022) dan de BMW 4 Serie (in 2019). Bovendien zijn vier sterren nog steeds een heel nette score en als je naar de individuele testonderdelen kijkt, dan biedt de BMW i4 gewoon goede bescherming bij een ongeval of het voorkomen ervan.

Alternatieven

De BMW i4 is in de eerste plaats het volledig elektrische alternatief voor de reguliere BMW 4 Serie Gran Coupé. Binnen het segment van volledig elektrische auto’s zijn modellen zoals de Tesla Model 3 en Polestar 2 de meest directe concurrenten. Deze modellen zijn iets compacter en/of voordeliger, maar bieden afhankelijk van de uitvoering vergelijkbare prestaties op het gebied van vermogen, actieradius en uitrustingen. Juist een klasse hoger komt de Mercedes-Benz EQE in beeld, al is dat meer een directe concurrent voor de BMW 5 Serie en BMW i5. De markt voor volledig elektrische auto’s is nog niet zodanig volwassen dat er veel echt directe concurrenten zijn. Wel zijn er steeds meer toetreders tot de markt. Van bekende fabrikanten, maar ook van (nog) onbekende merken. Bijvoorbeeld NIO, dat met de ET5 een model biedt dat in een aantal opzichten vergelijkbaar is met de BMW i4.

FAQ

Wat kost de BMW i4?
De BMW i4 heeft een vanafprijs van ongeveer 60.000 euro. Zowel nieuw als voor een BMW i4 occasion. Dat komt doordat de introductie van het model nog niet zo lang geleden is, maar ook doordat het model erg waardevast blijkt te zijn.
Wat is de actieradius van de BMW i4?
Afhankelijk van de uitvoering heeft de BMW i4 een officiële actieradius van 483 tot 590 km (WLTP).
Hoeveel exemplaren van de BMW i4 staan er al op kenteken?
In mei 2023 stonden ca. 3.800 exemplaren van de BMW i4 op Nederlands kenteken.
Hoeveel pk heeft de BMW i4 M50?
De BMW i5 M50 heeft een vermogen van 400 kW (544 pk) en is daarmee de krachtigste uitvoering van het model.

Meer informatie

Meer links