Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-banner-l-01.jpg

BMW cabrio

BMW is een merk wat zich onderhand zo gevestigd heeft, dat de auto zichzelf wel verkoopt, met een uitgebreide variatie aan modellen waardoor er voor iedere bestuurder een passend model verkrijgbaar is. De cabrioliefhebber zal beamen dat het rijden van een cabrio BMW een vrij gevoel geeft, met de wind door de haren, meer contact met de weg, het verkeer, maar vooral ook de natuur, met al haar geuren en geluiden. Combineer dat met het comfort waar de BMW om bekend staat en de ultieme rijervaring wordt zo gecreëerd. Een groot deel van de modellen van BMW is ook in een cabrioversie te verkrijgen, te weten in de BMW 2 serie, de 4 serie, de 6 serie, Z4 Roadster en de BMW M4 en BMW M6.

De geschiedenis van de cabrio BMW en de aankoop van een tweedehands auto

De eerste BMW cabrio werd in 1967 op de markt gebracht onder de naam 1602 / 2002 cabrio Targa. Vanaf 1982 werd de cabriolijn uitgebreid met de Bauer cabrio. Echte innovatie ontstond toen de E30 Voll cabrio werd geïntroduceerd. Bij dit model werd een optionele elektrisch bedienbare cabriokap geleverd. In 1987 werd de Z serie uitgebracht met als eerste model de Z1 roadster. Nog altijd is de Z serie bijzonder populair. Ook de BMW 3 en 6 serie kregen hun cabriomodellen. BMW is een sterk merk met bijzonder goede motoren. Een BMW cabrio tweedehands aanschaffen is daarom een veilige keuze. Bij de aankoop van een tweedehands cabrio van BMW hoeft men bij goed onderhoud doorgaans niet bang te zijn voor abnormaal hoge kosten. Er zijn op internet vele aanbieders van tweedehands BMW's te vinden in meestal relatief goede staat.

BMW 2 serie, compact en comfort ineen

De cabrio uit de BMW 2 serie heeft alle voordelen van een compacte auto en het comfort van een ruime cabriolet. Bij de cabrio uit de 2 serie kan gekozen worden uit drie modellen, waaronder de snelle BMW M235i Cabrio met M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

BMW 4 serie voor snelheid

De BMW cabrio uit de 4 serie laat zien dat het bij dit model allemaal om snelheid gaat. De aerodynamische elementen, waaronder de Air Breather, maken dat deze cabrio zich door niets laat tegenhouden. Wendbaar en sportief zijn een paar van de woorden die het rijgemak van deze BMW omschrijven.

BMW 6 serie, luxe op het eerste gezicht

Het oog wil ook wat en dat hebben de ontwerpers van de cabrio uit de BMW 6 serie goed begrepen. Deze wagen ademt luxe uit, niet alleen door zijn grootte, maar ook door de afwerking van het interieur. De lederen bekleding is bewerkt met SunReflective Technology waardoor ook tijdens warme dagen de stoelen lekker koel aanvoelen.

BMW Z4 Roadster voor kracht

De BMW Z4 Roadster is de moderne belichaming van de klassieke roadster. Binnen 19 seconden wordt de coupe omgetoverd tot een elegante en sportieve cabriolet. De Turbo 4- en 6-cilinder motoren maken van deze cabrio een ongekend krachtige auto.

BMW M4 gebaseerd op de autosport

Adrenalineopwekkende snelheid: dat is wat de bestuurder van de BMW M4 cabriolet zal ervaren. De cabrio heeft een 431 pk sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en innovaties die gebaseerd zijn op auto's die voor autosport gebruikt worden. Een sportieve rijstijl is waar deze BMW M4 om schreeuwt.

BMW M6, perfectie tot in detail

De M6 cabrio is een auto die perfect is tot in detail. Uiterlijk en motorisch zijn beide bijzonder krachtig. De M6 cabrio behoort met recht tot de top van de modellen van BMW.

Eigenschappen, gebruik en doelgroep

De modellen van BMW laten allen stijl, klasse en luxe zien. Daarom past de BMW cabrio niet alleen bij hippe en jonge mensen, maar ook de zakelijke rijder komt goed voor de dag in een van de cabrio's van BMW. Dak erop voor de zakelijke bijeenkomsten en dak eraf voor de ontspannen ritjes in vrije tijd; een cabrio is niet alleen voor de mooiweerrijders.

Technische gegevens

Doordat de BMW cabrio in zo veel modellen en uitvoeringen verkrijgbaar is, valt er op het gebied techniek voor de potentiële nieuwe eigenaar genoeg te kiezen. De TwinPower Turbo motoren zorgen voor kracht en snelheid van de BMW cabrio. BMW staat bekend om het gebruik van innovatieve technologie en daarom kan er vanuit gegaan worden dat de BMW van alle technische gemakken is voorzien.

Concurrentie van BMW

Audi is al jaren de grootste concurrent van BMW. De grootste concurrent op het gebied van de cabrio is zonder twijfel de Audi TT. Audi kent net als BMW verschillende modellen in de cabrioletuitvoering, waarbij de sportieve en elegante Audi TT de meest populaire en geduchte tegenstander is. Beide wagens zijn van Duitse makelij en dat maakt de concurrentie nog moeilijker. Over het algemeen lijkt BMW deze concurrentiestrijd te winnen.

Meer links