Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
vw-banner-l-01.jpg

VW cabrio

De eerste cabrioletuitvoering van Volkswagen was de. Deze auto stamt uit 1948. De eerste tweezits-versie is gemaakt door de autofabriek van Hebmüller. Toen de fabriek in vlammen opging, werd de VW Kever cabrio geproduceerd door Karmann. Deze tweede versie is een vierzitter. In maart 1979 werd de eerste Golf cabriolet op de markt gebracht, in de vorm van de VW Golf 1 cabriolet. Dit model werd 14 jaar lang geproduceerd. Pas in 1993 werd de opvolger van de VW Golf 1 cabriolet gepresenteerd: de VW Golf 3 cabriolet. Deze versie is tot 2002 geproduceerd en is ook uitgevoerd met een turbodiesel van 115 pk.

Modernere versies van de VW cabrio

In 2003 werd een nakomeling van de klassieke Kever op de markt gebracht, namelijk de VW New Beetle. Van deze auto is ook een cabrio-versie gemaakt. In 2005 kwam de VW EOS cabriolet uit, de opvolger van de succesvolle Golf cabriolet 1 en 3. De VW EOS is een tweedeursauto met vier zitplaatsen. Deze VW cabrio is voorzien van een elektrisch metalen dak met een geïntegreerd glazen schuifdak. Op deze manier kan ook bij minder goed weer het buitengevoel naar binnen gehaald worden. In 2011 kwam de VW Golf 6 cabriolet op de markt. Het basismodel beschikt over een benzinemotor van 105 pk, maar er is ook een model met dieselmotor verkrijgbaar. De dieselmotor is voorzien van BlueMotion milieutechniek en beschikt ook over 105 pk.

Vooruitgang van het cabriodak

De VW Kever cabriolet heeft een dak dat is opgebouwd uit stof, isolatie en een binnenhemel. De kap wordt op de carrosserie gevouwen. De cabrioletversie van de VW Golf 1 en 3 is voorzien van een rolbeugel voor het openen van het stoffen dak. Deze beugel zorgt voor veiligheid en bepaalt de vorm van het dak. De VW Golf 6 cabriolet en de New Beetle cabrio hebben geen rolbeugel meer, maar zijn voorzien van een automatisch veiligheidssysteem. Het dak is gemaakt van textiel en kan automatisch worden geopend en gesloten. Het dak zakt bij opening in het vak achter de achterste zitplaatsen in de auto. De VW EOS is de enige VW cabrio met een elektrisch metalen dak.

Rijden in een VW Cabrio

Volkswagen cabrio is een legendarische auto met een lange geschiedenis. De oudere modellen geven het gevoel van echt klassiek rijden, maar de nieuwe cabriomodellen hebben de klassieke uitstraling ook behouden. Het is een heel degelijke auto, zoals de meeste auto's van EenVolkswagen. Open rijden is een luxe gevoel, zeker in een VW cabrio. Een tweedehands Volkswagen cabrio staat garant voor zomerse toertochten met open dak.