Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volkswagen Kever te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Kever

Volkswagen Kever

Het waarschijnlijk bekendste model van Volkswagen is de Kever die vanaf 1936 geproduceerd werd. Tot juni 2002 was de Volkswagen Kever met meer dan 21 miljoen exemplaren de meest verkochte auto ter wereld. Korte tijd later werd hij echter ingehaald door de Volkswagen Golf. Karakteristiek voor de Kever zijn zijn ronde carrosserievorm, de ronde koplampen en de typische "Keverklank" van de motor. Lees meer

Informatie over Volkswagen Kever

Tot in de jaren '70 werd de Volkswagen Kever aangedreven door een luchtgekoelde viercilinderboxermotor die zich achterin de auto bevond. Tot 1963 werd de remkracht nog via remkabels overgedragen. Later werden hydraulische remmen ingebouwd. Aanvankelijk baseerde de elektriciteit nog op een 6V-net. Pas later werd overgeschakeld naar een 12V-net, omdat het Volkswagen Kevermodel toen ook in toenemende mate bij de politie werd ingezet. Naar keuze was de 50 pk sterke motor van de Volkswagen Kever ook verkrijgbaar met een automatische transmissie. De Volkswagen Kever verbruikt tot 13 liter normale benzine per 100 km. Hij is verkrijgbaar in meerdere carrosserievormen: gesloten of als cabrio. De Volkswagen Kever is nu al een oldtimer en een lievelingsstuk voor tal van Kever-fans.