Volkswagen Up! te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

De Volkswagen up! modelfamilie moet vanaf 2011 op de markt verschijnen

Het Volkswagen-concern uit Wolfsburg kwam eind jaren '90 met de eerste generatie van de VW Lupo. Deze generatie bewees dat het realiseerbaar was om een voertuig dat gebaseerd was op grootschalig geproduceerde modellen, met een gereduceerd benzineverbruik van zo'n drie liter te produceren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Volkswagen Up! - Kleuren

Informatie over Volkswagen up!

De drieliter auto werd tussen 1998 en 2005 aangeboden in de instapserie van de VW Lupo. Het zuinige dieselmodel werd echter geen marktsucces. Daarom besloot de fabrikant bij de opvolger VW Fox, die in Brazilië gebouwd werd, af te zien van de relatief dure drieliter variant. Het milieuconcept van de autofabrikant uit Wolfsburg leefde later echter in een andere vorm weer op met de nieuw doordachte modellen uit de voertuigfamilie die vanaf 2007 verscheen en de VW Fox afloste. Deze werden in verschillende carrosserievarianten in de collectie opgenomen. Hiermee gaf Volkswagen het signaal af, zich in toenemende mate te richten op voertuigen met innovatieve milieutechnologie en elektro-aandrijvingen. Passend bij dit moderne uitgangspunt kreeg de modelfamilie de naam VW up!, die het gevoel van verandering op moet wekken.

De serie VW up! zal in 2011 van start gaan met een kleine stadssedan

Het is de bedoeling dat het eerste model uit de VW up! serie in 2011 op de markt komt, een kleine stadsauto die qua uiterlijk te herkennen is als Lupo-opvolger. De basisvormen van de sedan lijken weliswaar op die van de VW Lupo, maar met een wielbasis van zo’n 2,50 meter en een totale lengte van 3,50 meter biedt hij de passagiers een ruimer interieur. De startversie van de VW up! zal in twee carrosserieversies (als drie- en als vijfdeursmodel) in de Slowaakse Volkswagenfabriek van de band rollen. De vijfdeurs uitvoeringen zullen als micro-MPV onder de naam VW space up! verkocht worden. Er staat bovendien ook een hybridevariant uit lichte bouwmaterialen gepland, het conceptvoertuig hiervan werd in 2009 voor het eerst getoond onder de naam VW up! lite.

De motoren van de VW up!

Voor de motoruitrusting van de VW up! koos de fabrikant aanvankelijk voor twee benzinevarianten. De 1,0 liter motor heeft een prestatievermogen van 44 kW (60 pk). De krachtigere motor heeft met behulp van een uitlaatgas-turbolader een prestatievermogen van 63 kW (86 pk). Er is ook een nieuwe oplage van een drieliter auto geplant. Daarvoor moet de VW up! met een 55 kW (75 pk) dieselmotor uitgerust worden. De CO2-uitstoot van dit model zou dan beperkt kunnen worden op circa 80 g/km. Er staan ook elektroversies van de VW up! op de planning. Naast een hybridemodel moet de collectie ook een ‘echte’ elektroauto gaan bevatten: de VW E-up!

Beoordelingen voor Volkswagen Up!

76 Beoordelingen

4,7