Toyota Aygo te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Aygo

Toyota Aygo

Sinds juli 2005 is de Aygo van Toyota op de markt. Met een lengte van 3,41 meter, een breedte van 1,62 meter en een hoogte van 1,47 meter is hij het kleinste model van het Japanse automobielconcern. Ondanks zijn kleine afmetingen biedt de Aygo plaats aan vier inzittenden. De kleine auto is verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs uitvoering en uitgerust met een 1,0 liter-benzinemotor die met zijn drie cilinders 68 pk levert. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Informatie over Toyota Aygo

Een 1,4 liter-dieselmotor met 54 pk kwam in 2006 op de markt. Zijn geringe verbruik van ca, 4,6 liter per 100 km maakt de Aygo tot een milieuvriendelijke compactwagen.

De vanwege zijn afmetingen en zijn zuinigheid eerder voor de Europese markt ontworpen Aygo haalt een topsnelheid van ca. 157 km/h. Dit kleine model is bij uitstek geschikt voor het stadsverkeer en vooral bij gebrek aan parkeerruimte profiteert de bestuurder van de overzichtelijke afmetingen van het wagentje. De Aygo wordt samen geproduceerd met de identiek gebouwde modellen van Citroën, de C1, en van Peugeot, de Peugeot 107, in een gezamenlijke fabriek in het Tsjechische Kolin.