Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Kia Picanto Front

Kia Picanto

1 / 3
Kia Picanto Front
Kia Picanto Side
Kia Picanto Back

Sterke punten

 • Goedkoop
 • Zeer goede uitrusting
 • Zeven jaar fabrieksgarantie
 • Zuinige motoren

Zwakke punten

 • Zwakke startmotor
 • technische problemen bij oudere modellen
 • Geen diesel- of elektromotoren

Kia Picanto : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Kia Picanto, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 9.890,-*
Occasions vanaf:€ 300,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Kia Picanto: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten

De Kia Picanto is sinds 2004 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Doel van de autofabrikant: een kleine wagen met de grootste ruimte aanbieden. De huidige derde generatie van de Picanto kent een grote populariteit – de modellen staan bekend voor hun uitgebreide uitrusting en modern design. Lees meer

Interesse in een Kia Picanto

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Goedkoop in onderhoud
 • Talrijke assistentie- en veiligheidssystemen
 • helemaal up-to-date op vlak van techniek

Gegevens

Motor

Kopers hebben bij de Kia Picanto van de derde generatie de keuze uit drie benzinemotoren. De startmotor is een 1.0-benzinemotor met een vermogen van 67 pk. De maximum koppel bedraagt 98 Newtonmeter, de Picanto accelereert binnen de 14,6 seconden van 0 naar 100 km/h. Met zijn brandstofverbruik van minder dan vijf liter en het optionele automatische start-stopsysteem is de Picanto erg geschikt voor in de stad.

De tweede motor van de Kia Picanto heeft een vermogen van 84 pk en een cilinderinhoud van 1248 cm³. De koppel bedraagt 120 Nm – de motor accelereert binnen de 12,5 seconden van 0 naar 100 m/h. Alleen de Kia Picanto met de 100-pk-benzinemotor – de derde motor – is nog sneller: met deze motor accelereert de Picanto binnen de 10,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt hier 180 km/h en de motor is erg geschikt voor grotere afstanden: hij verbruikt slechts 4,6 l op een afstand van 100 km. De maximum koppel bedraagt 175 Nm.

De modellen van de Kia Picanto hebben standaard een handgeschakelde versnellingsbak met vijf snelheden. Voor de startmotor van 67 pk en de tweede motor van 84 pk is optioneel ook een automatische versnellingsbak beschikbaar, zij het tegen meerprijs.

Afmetingen

De Kia Picanto is een klassieke kleine auto en is daarom perfect voor in de stad. Met zijn lengte van 3,7 m en breedte van 1,6 meter is de Picanto erg beweeglijk – hij past zelfs in de kleinste parkeerplaats.

Ondanks de compacte afmetingen is er verrassend veel ruimte in de koffer – de inhoud van de bagageruimte bedraagt 255 l. Bovendien is het mogelijk om de stoelen op de tweede rij neer te klappen: in slechts een paar eenvoudige stappen kan de capaciteit worden uitgebreid tot 1.010 liter. Het laadvermogen van maximaal 465 kilogram maakt ook grotere transporten met de praktische kleine auto mogelijk. Het is niet mogelijk om een aanhangwagen aan de Picanto te bevestigen, aangezien een aanhangwagenkoppeling niet langer als optie wordt aangeboden.

Meer relevante gegevens over de Kia Picanto vind je in de volgende tabel.

Productie sinds 2004
Lengte, breedte, hoogte 3,6 m - 3,7 m / 1,6 m / 1,5 m
Wielbasis 2,4 m
Inhoud bagageruimte 255 - 1.010 l (inclusief zitrij)
Ledig gewicht 935 - 1.101 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.320 - 1.450 kg
Cilinderinhoud 998 - 1197 cm³
Koppel 98 - 175 Nm
Topsnelheid 161 - 180 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 10,3 - 14,6 s
Tankinhoud 35 l
Verbruik 4,4 - 4,8 l per 100 km
CO2-uitstoot 101 - 119 g/km

Varianten

De Kia Picanto is verkrijgbaar in de volgende vijf modellen:

 • De Kia Picanto ComfortLine
 • De Kia Picanto DynamicLine
 • De Kia Picanto GT-Line
 • De Kia Picanto DynamicPlusLine
 • De Kia Picanto X-Line

De Kia Picanto ComfortLine is het basismodel maar maakt toch indruk met zijn goede standaarduitrusting. Zo beschikt het model o.a. over een digitale radio (DAB+), autonome noodremassistentie (FCA), zes airbags, cruise control, Bluetooth-connectiviteit met stuurwielbediening.

De Kia Picanto X-Line biedt het meeste luxe. Zo beschikt het model o.a. over een draadloos oplaadstation voor smartphones, vermoeidheidsherkenning (DAW), bekleding in lederlook met grijze details, actieve rijbaanassistentie (LKAS), autonome rijbaanvolgassistentie (LFA), 16’’ lichtmetalen X-Line velgen en een verstelbare middenarmsteun vooraan.

Prijs

Ondanks de luxueuze basisuitrusting is de Kia Picanto financieel erg voordelig. De consumentenadviesprijs voor Kia Picanto ComfortLine (basismodel met vier zitplaatsen) met de startmotor van 67 pk bedraagt € 16.495,00. De consumentenadviesprijs voor de Kia Picanto X-Line met vijf zitplaatsen, het model met de omvangrijkste uitrusting, bedraagt € 23.195,00.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een Kia Picanto te leasen. Dit kan direct bij de autofabrikant zelf (prijzen niet bekend) of bij talrijke leasingbedrijven. Picanto-fans kunnen het ComfortLine-model bij de ANWB vanaf € 299 leasen.

Als je op zoek bent naar een tweedehandsmodel van de Kia Picanto zul je zeker vinden wat je zoekt op de markt. Aangezien de Picanto een erg populair model is, zijn er veel verschillende varianten onder de tweedehandsmodellen. Zo zijn er ook nieuwere Picanto’s van de derde generatie verkrijgbaar die pas in 2017 op de markt zijn gekomen. Die wagens zijn al voor minder dan € 10.000 te koop.

Design

Exterieur

De Kia Picanto is altijd een vierdeursmodel geweest, een vorige modelvariant met drie deuren werd geschrapt bij de marktintroductie van de derde generatie. Het design van de kleine auto is erg modern en geldt als strak en discreet. De enige uitzonderingen zijn de Kia Picanto GT-Line (sportieve look) en de X-Line (off-road-look). Met de negen verschillende lakkleuren kan iedereen zijn favoriete kleur kiezen. Bovendien kunnen de velgen naar eigen smaak worden gekozen – het exterieur kan dus in hoge mate op de eigen wensen afgestemd worden.

Interieur

Het interieur van de Kia Picanto is veel opvallender dan het exterieur. In vergelijking met andere auto’s van de miniklasse valt de Picanto op met zijn modern interieur. De grote display in de middenconsole en het lederen stuurwiel maken meteen een goede indruk. Het valt ook op dat het interieur in zijn geheel zeer goed afgewerkt is.

Bovendien weet de Kia indruk te maken met een aantal speciale kenmerken, zoals de hoogglans zwarte zwarte details. Bovendien is de ruimte een van de sterke punten van de Kia Picanto, vooral op de eerste rij – hier hebben de inzittenden veel hoofd- en beenruimte. Zelfs op de tweede rij kunnen inzittenden comfortabel plaatsnemen.

kia-picanto-nterieur kia-picanto-trunk

Veiligheid

Met de talrijke moderne assistentie- en veiligheidssystemen biedt Kia hoge veiligheidsstandaards. Niet alleen voor de inzittenden zelf, maar ook voor alle andere weggebruikers.

De Kia Picanto scoort met zijn uitgebreide uitrusting, waaronder de meerdere airbags, de assistent voor rijstrookverandering met dodehoekwaarschuwing en de parkeersensoren achteraan. De duurdere modellen beschikken daarbovenop over een achteruitrijcamera.

In de Euro NCAP crashtest behaalde de kleine auto slechts 3 van de 5 sterren, ondanks de genoemde veiligheidsvoorzieningen een gemiddelde score.

geheel zeer goed afgewerkt is.

Bovendien weet de Kia indruk te maken met een aantal speciale kenmerken, zoals de hoogglans zwarte zwarte details. Bovendien is de ruimte een van de sterke punten van de Kia Picanto, vooral op de eerste rij – hier hebben de inzittenden veel hoofd- en beenruimte. Zelfs op de tweede rij kunnen inzittenden comfortabel plaatsnemen.

Alternatieven

Er zijn veel alternatieven voor de Kia Picanto in het segment van kleine en zeer kleine auto's. Een voorbeeld is de Fiat 500. Het Italiaanse voertuig biedt een hoog niveau van comfort en is ook verkrijgbaar als all-electric-model. Over het geheel genomen is hij iets groter dan de Kia Picanto, maar dat kan zowel als een voordeel als een nadeel worden opgevat. Op de punten brandstofverbruik en tankinhoud daarentegen is een duidelijke vergelijking mogelijk: hier doet de Kia onder voor zijn Italiaanse concurrent, aangezien de Fiat slechts 4 liter brandstof per 100 km nodig heeft en over een grotere tankinhoud (50 l) beschikt.

Een ander alternatief is de Hyundai i10, die scoort met een goede basisuitrusting en enkele nuttige veiligheidsvoorzieningen. De i10 is echter een stuk duurder dan Picanto.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Kia Picanto?

De Kia Picanto is een betrouwbare auto, hoewel technische problemen en complicaties met de remmen vaker voorkomen.

Is de Kia Picanto een veilige auto?

Zeker met het optionele veiligheidspakket is de Kia Picanto een veilige wagen. De veiligheidssystemen zorgen voor een goede bescherming voor zowel inzittenden als andere verkeersdeelnemers.

Beoordelingen voor Kia Picanto

79 Beoordelingen

4,0