Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kia Optima te koop: tweedehands en nieuw

Kia Optima

Kia Optima

Kia Optima: topmodel als zakenauto en comfortabel voor privérijder

Kia Optima is een auto in de vorm van een sedan en wordt geproduceerd door Kia Motors. De auto is voor het eerst gelanceerd in het jaar 2000. Vanaf 2000 tot 2005 was de Optima in feite een Hyundai Sonata die door middel van badge-engineering als Kia in de verkoop was. De benaming verschilde, van Kia Magentis in onder meer Europa, tot Kia Lotze en Kia K5 in Zuid-Korea. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Informatie over Kia Optima

De tweede generatie Kia Optima is in 2005 beschikbaar gekomen en het model week vanaf dat moment af van de Sonata van Hyundai. In 2011 is er een derde generatie Optima gekomen en is het een topmodel van Kia als zakenauto en privéauto met hoog comfortniveau. De huidige Optima van de vierde generatie oogt bijzonder groot en heeft een hoge schouderlijn zonder dat er sprake is van een scherpe onderbreking. Met het lanceren van de vierde generatie is er voor het eerst een Optima Sportswagon beschikbaar gekomen. Opvallend is dat het een van de grootste stationcars is in het betreffende segment.

Technische specificaties Kia Optima

De Kia Optima heeft een dynamisch design met een gladde afwerking. De auto heeft een lengte van 4,85 meter met een breedte van 1,83 meter en een hoogte van 1,46 meter. De wielbasis is 2,8 meter. Deze auto heeft de uitstraling van een coupé, maar is uitgevoerd als een sedan met vier deuren. De Optima wordt met geavanceerde motoren geleverd, zoals met een 1.7 141 pk dieselmotor of met een 2.0 turbomotor met 245 pk. De auto is beschikbaar met een handgeschakeld versnellingssysteem en als soepele DCT7 automaat. Hiermee wordt het beste gecombineerd op het gebied van handmatig en automatisch schakelen. Op het stuurhuis is stuurbekrachtiging gemonteerd. Op het gebied van de veiligheid zijn er diverse functionaliteiten beschikbaar, zoals Xenon koplampen met koplampsproeiers voor helder zicht. De Kia Optima is uitgerust met grootlichtassistentie, parkeerassistentie en een camera die 360 graden kan draaien. Verder is er sprake van autonome noodremassistentie, dodehoekassistentie en snelheidsbordenherkenning. De auto is tevens voorzien van adaptieve cruisecontrol en actieve rijstrookassistentie. In de auto is het mogelijk de telefoon draadloos op te laden en er is een premium soundsysteem beschikbaar.

Vergelijking Optima serie en andere modellen

De Kia Optima is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Naast de sedan is er tevens sprake van een Optima Sportswagon en de Plug-in Hybrid met een milieuvriendelijk karakter. De serie Optima bestaat uit de Optima, Optima GT, Optima SW, Optima SW GT, Optima PHEV en Optima SW PHEV. De auto’s in deze serie wijken van elkaar af qua design en specifieke eigenschappen. De stationcar biedt bijvoorbeeld veel meer ruimte in vergelijking met de standaard uitvoering. De GT-modellen zijn uitgevoerd met een extra sportief design. Bij het vergelijken van de Kia Optima met andere auto’s van Kia geldt dat het hier een topmodel betreft die als zakenauto dienst kan doen, maar ook de privégebruiker optimaal comfort en rijplezier biedt. De belijning is het meest opvallend en bijvoorbeeld niet te vergelijken met de Picanto of Rio. De strakke lijnen van het design komen dan nog het meest overeen met bijvoorbeeld de cee’d. Bij een vergelijking tussen Kia Optima en auto’s van andere merken is er sprake van een gelijke klasse met auto’s als de Honda Accord , Hyundai i40 en Opel Insignia . Overigens is de Hyundai i40 uit hetzelfde concern afkomstig als de Optima, namelijk van de Hyundai Groep. De Optima heeft echter een exclusief onderstel en bovendien is deze auto met andere formaten uitgevoerd. Met betrekking tot de voorzijde geldt dat de Optima lijkt op de Honda Accord.

Verschil in prijsklasse

De Kia Optima bevindt zich aan de bovenkant van de middenprijsklasse en de uitvoering in de vorm van de Optima SW PHEV bevindt zich daar ver boven. Het is een van de duurdere auto’s uit het aanbod van Kia; er zijn namelijk veel goedkopere modellen beschikbaar. Een voorbeeld daarvan is de compacte stadsauto Picanto. Dit is de goedkoopste auto en wordt qua prijs gevolgd door de Kia Rio. De Stonic en Venga zitten daar samen met de cee’d weer wat verder boven als er naar de prijs gekeken wordt. De Optima is echter niet de duurste auto uit de modellen die Kia levert. De Sorento en Stinger zijn namelijk twee auto’s die zich in de hogere prijsklasse bevinden en zijn duurder dan de Kia Optima.

Beoordelingen voor Kia Optima

1 Beoordelingen

5,0