Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mazda 6 te koop: tweedehands en nieuw

Mazda 6

Mazda 6

De snelst verkopende Mazda ooit

De Mazda 6 (Mazda6, Mazda Atenza) is een middelgroot familievoertuig. De auto wordt gemaakt door de Japanse fabrikant Mazda sinds 2002. Er bestaan drie generaties: GG1 (2002/08), GH1 (2007/12) en GJ1 (2012/16). Vanaf mei 2016 begint de derde generatie daarbij aan een tweede leven (GL). De auto is de vervanger van de Mazda Capella (616, 626) en verkoopt sneller dan elke andere Mazda ooit. In 2003 wordt het voertuig de tweede Europese Auto van het Jaar. Voor het magazine Car and Driver behoort hij dat jaar ook tot de beste tien auto's. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Mazda 6

In Canada is de Mazda 6 Sport Wagon op hetzelfde moment Stationwagon van het Jaar, terwijl de sedan de Canadese Auto van het Jaar wordt. In 2005 wordt dat Beste Nieuw Familievoertuig. In 2004 is de 6 ook nog de beste stationwagon in het magazine What Car? en in 2003 is het de Ierse Auto van het Jaar.

De Mazda 6 technisch bekeken

De Mazda 6 is de eerste Mazda ontworpen volgens de nieuwe Mazda huisstijl genaamd Stylish, Insightful and Spirited (stijlvol, inzichtelijk en bevlogen). Later zullen ook nog de Mazda 2 (2002), de RX-8 (2003), de Mazda 3 (2004), de Mazda 5 (2005), de MX-5 (2005) en de CX-7 (2006) deze filosofie volgen. Voorts is de 6 nochtans gewoon ook de zesde generatie Mazda 626. De auto wordt namelijk verder gebouwd op het GG platform van dit voertuig, op zich ook weer een voortzetting van zijn voorganger, het GF platform. De GG serie wordt gelanceerd in Japan (als Mazda Atenza) in mei 2002. De vroegste modellen zijn een sedan met vier deuren, een hatchback met vijf deuren en een stationwagon met vijf deuren. In exportmarkten worden deze modellen respectievelijk verkocht als Sport Sedan, 5-Door en Sport Wagon. In Australië spreekt men dan weer van Limited (saloon), Luxury (saloon en hatchback) en Luxury Sports (hatchback). In Nieuw-Zeeland worden het de GLX, de GSX en de Limited.

De nieuwe generatie Mazda 6

De tweede generatie Mazda 6 gaat in première op de Auto Show van Frankfurt in 2007. Deze nieuwe versie wordt gebaseerd op het GH chassis, een herziene versie van het GG chassis (Ford gebruikt dit platform overigens nog steeds als GD3 platform). De 6 biedt hier nog steeds drie modellen aan. In het oog springt verder vooral de elektronische stuurassistentie, die aanzienlijk verbeterd wordt en de bestuurder heel wat meer feedback geeft. De hatchback heeft bovendien een kofferbak die zelfs de grotere Ford Mondeo en de Opel/Vauxhall Isignia 200 liter de loef afsteekt (met plat gevouwen stoelen). Het model wordt Familievoertuig van het Jaar in What Car?. In 2012 verschijnt de derde generatie 6 op de Motor Show van Moskou. De hatchback met vijf deuren verdwijnt hier uit het aanbod. In de VS verdwijnt ook de stationwagon, aangezien dat autotype er niet meer goed verkoopt. Ook Volkswagen (VW), BMW, Audi en Mercedes-Benz laten het type hier achterwege (op uitzondering van de VW Golf Sportwagen). In 2013 is de derde generatie Mazda 6 een kandidaat voor de World Design of the Year trofee. In 2017 wordt op de Auto Show van Los Angeles vervolgens een substantiële facelift van de 6 gepresenteerd (voor het modeljaar 2018). Zowel binnen als buiten worden opvallende cosmetische veranderingen doorgevoerd. Er zijn onder andere een grotere grille (geleend van de CX-5), standaard led DRL en nieuwe achterlichten. Ook het dashboard is nieuw en hoogwaardig bekleed. Als merk schuift Mazda zo meer en meer op naar het luxe segment van de markt.

Mazda 6 modellen en prijsklassen

De Mazda 6 verschijnt vanaf de derde generatie als sedan met vier deuren of als stationwagon met vijf deuren. De generatie valt uiteen in twee delen, GJ en GL (vanaf mei 2016). Een stapje hoger in het Mazda aanbod staat de CX-5. De 6 is verder nog verwant aan de Hongqi H5. Tot de motoropties behoren verder twee benzinemotoren en een diesel. Het zijn de 2.0 SKYACTIV-G I4, de 2.5 SKYACTIV-G I4 en de 2.2 SKYACTIV-D I4. Transmissies zijn manueel (SkyActiv-MT) of automatisch (SkyActiv-Drive) en hebben zes snelheden. In Japan onderscheidt men vier uitrustingsniveaus: 20S, 25S, XD en XD-L. Alle uitrustingen kunnen daarbij zowel op de sedan als op de stationwagon worden toegepast. In de VS is de zes enkel beschikbaar als sedan met vier deuren. De uitrustingen zijn sport, touring en grand touring.

Beoordelingen voor Mazda 6

134 Beoordelingen

4,6