Ga naar hoofdinhoud

Mazda 5 te koop: tweedehands en nieuw

Mazda 5

Mazda 5

InformatieMazda 5De Mazda5 behoort tot de (compacte) MPVklasse en is de opvolger van de Mazda Premacy. Voor het eerstvoorgesteld werdde Mazda 5in 2004 op de autosalon van Parijs. In serie ging het model voor het eerstin2005.Als eerste auto beschikt de Mazda 5 over eendigitaal onderhoudsboekje welke het bedrog met de traditionelekilometertellerin de tweedehands auto markt behoorlijk moeilijker maakt. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Informatie over Mazda 5

In Juni2005 debuteerde deze nieuwefamilieauto in Nederland. Buiten Europa wordt de Mazda 5 voornamelijkalsPremacy verkocht. De uitvoeringsvarianten verschillen van land totland, inNederland zijn er twee: de Active versie en de„Exclusive“-versie als luxevariant. Op de Bologna Motor Show 2007 presenteerde Mazda het nieuwemodel voor2008 van de Mazda 5. Naast een nieuwe grille heeft de 2008 serie tevensookandere luchtinlaten en een nieuwe bumper.Motortechnisch gezien was de Mazda 5 met tweeverschillende benzinemotoren te krijgen. Als 1,8 liter R4 (MZR) met 85 kW (115 PK) en als 2,0 literR4 (MZR) met 107 kW (146 PK) beide handgeschakeld met 5 versnellingen.

Einde 2005 kwamen er nog twee diesel variantenbij, welke allebei handgeschakeld zijn met tevens 5 versnellingen enstandaard voorzienzijn van een roetfilter. De Active versie heeft een 2.0-LiterCommon-Rail-Turbodiesel met 81 kW (110 PK) en het krachtigere modelzelfs 105kW (143 PK). De topsnelheid is voor alle Mazda 5 modellen gelijk enligt bijmaximaal 197km/h.

Met betrekking tot het interieur heeft deMazda 5 het comfort van een grote sedan. Anders dan in deze klassegebruikelijkis, beschikt de Mazda 5 niet over een normaal portier maar over tweeschuifdeuren. Verder kan naar wens de vijfzitter met een speciale vouw,schuifen klaptechniek uitgebreid worden naar een zevenzitter.Veiligheidstechnischbeschikt elke Mazda 5over zes Airbags, ABS met een mechanische rem assistent en eenelektronischeremkracht verdeler de zogenaamde EBD en tevens ook dynamischestabiliteitscontrole de zogenaamde DSC.Verderzorgtde de Mazda 5 voor een optioneelNavigatiesysteem met achteruitrijdcamera, een audio systeem met naarkeuze, eenMP3, Cd-speler of een 6 CD wisselaar. Ook is het mogelijk om een VDOentertainment systeem voor de achterpassagiers te installeren. Dezebeschiktover een 8,5 inch TFT display met integreerde DVD speler.

Beoordelingen voor Mazda 5

50 Beoordelingen

4,6