Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Mazda Premacy

De sinds 1999 gebouwde Mazda Premacy sluit als compacte "van" het hiaat tussen de kleine Mazda Demio en de MPV. Op basis van de oude Mazda 323, waaraan vooral het instrumentenbord sterk herinnert, ontstond een wagen die zich niet hoeft te verstoppen voor de concurrerende "vans" van Fiat en Renault. Lees meer

Informatie over Mazda Premacy

Het interieur van de Premacy is opvallend ruim en biedt individuele variabiliteit. Zo kunnen de achterstoelen afzonderlijk in- en uitgebouwd, omgeklapt en verschoven worden om het volume van de kofferruimte dat bij het aantal maximale passagiers 370 liter bedraagt, te vergroten tot een lengte van 2,9 meter.

Veel standaard extra's zoals airconditioning, boordcomputer en centrale vergrendeling met afstandsbediening geven een comfortabel rijgevoel dat nog wordt verhoogd door de hoge zitpositie en de compacte afmetingen van de wagen. Voor de veiligheid zorgen ABS, tractiecontrole en vier airbags. Dankzij de strakke vering en de schijfremmen vindt het rechtuit stabiele chassis een goede mix van comfortabele rijwijze en sportiviteit. Uitgangspunt bij de motorisering van de Mazda Premacy is een 1,9 liter motor met 100 pk.

De viercilindermotor die ook in de standaardmodellen van de 323 en de Mazda 626 te vinden is, levert 114 pk en de topversie met 2 liter cilinderinhoud levert 131 pk. Het gemiddelde verbruik van 9,7 liter per 100 km past bij de "van-klasse". Spaarzamer is de 2,0 turbodieselmotor met directe inspuiting en een vermogen van 90. pk.

Beoordelingen voor Mazda Premacy

28 Beoordelingen

4,2