Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mazda 121 te koop: tweedehands en nieuw

Mazda 121

Mazda 121

De Mazda 121 is de kleinste auto van de Japanse fabrikant en momenteel niet meer representatief voor de lijn van de firma. Met zijn eenvoudige vorm, die sterk herinnert aan de Ford Fiesta en zijn niet al te sterke motor is de kleine wagen een zuiver transportmiddel voor dagelijks gebruik, maar wel met een goede prijs-/prestatieverhouding. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Mazda 121

De lange levensduur die de auto's van Mazda wordt nagegeven, blijkt uit het grote aantal 121's die vandaag nog de straten in de steden bevolken. De vanwege zijn vorm in de volksmond "ei" genoemde auto is een korte, driedeurs hatchback. De standaarduitvoering van het interieur is heel eenvoudig, waarbij in de geschiedenis van de 121 tal van extra's verkrijgbaar waren.

De eerste generatie met de afkorting DA werd gebouwd van 1987 tot 1990. De 1,2 liter-inspuitmotor met één vestuiver per cilinder leverde 57 pk, de vanaf 1989 gebouwde 121 DA leverde 55 pk. De daaropvolgende generatie, de MK II met de afkorting DB, werd geproduceerd van 1990 tot 1996 en leverde als 16 V 53 of 72 pk. Toen al beschikte deze auto standaard over een katalysator. De MK III (JASM, JBSM), die vanaf 1996 van de band rolde, leverde 50 tot maximaal 75 pk.

Beoordelingen voor Mazda 121

8 Beoordelingen

4,8