Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
daewoo-matiz-l-01.jpg

Daewoo Matiz

1 / 4
daewoo-matiz-l-01.jpg
daewoo-matiz-l-02.jpg
daewoo-matiz-l-03.jpg
daewoo-matiz-l-04.jpg

Daewoo Matiz : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Daewoo Matiz, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Daewoo Matiz

De productie van de Daewoo Matiz startte in 1997, en in Zuid-Korea en op de Europese markt werd deze auto verkocht onder de codenaam 100. Het exterieur was gebaseerd op de Lucciola, een Fiat Cinquecento die door Fiat was verworpen. De 0,8-liter benzinemotor en de transmissie van deze auto waren gebaseerd op de Daewoo Tico, met als verschil een multipoint injectie brandstofsysteem. Lees meer

Interesse in een Daewoo Matiz

Daewoo Matiz occasions
Daewoo Matiz dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De auto werd het best verkopende Daewoo model in Europa gedurende de vier jaar na de release van het model, mede door de relatief lage aanschafprijs en de bewezen betrouwbaarheid van de auto's van Daewoo. Met een maximaal vermogen van 51 pk (38 kW), een topsnelheid van zo'n 144 km/u en een bereik van nul naar honderd km/u in 17 seconden werd de Daewoo Matiz gepromoot als een stijlvolle stadsauto met een Italiaans ontwerp.

De uitrusting van de Matiz

De Matiz Daewoo werd voornamelijk uitgebracht in drie verschillende uitrustingen: de E, S en SE. De SE uitvoering is zeer compleet met bijvoorbeeld airconditioning, wieldoppen, in de carrosseriekleur gespoten bumpers, een achterspoiler, mistlampen en een stereo-installatie. Tevens zijn er optionele functies beschikbaar zoals dakrails, stuurbekrachtiging, centrale vergrendeling, elektrische ruiten vooraan, ABS en een airbag voor de bestuurder. Ook zijn er auto's met een automatische transmissie. Dit maakt van de SE een goede optie bij de keuze van een tweedehands auto, waarbij het interessant is om de eventueel toegevoegde opties goed in de gaten te houden.

De tweede generatie

In 2005 werd de Matiz onderworpen aan een facelift met ingrijpende wijzigingen in het design van de auto. Het ontwerp van de body van de auto werd gemoderniseerd en gestroomlijnd, waardoor met name de luchtweerstand van de auto beter werd. Uiteraard resulteerde dit in een lager brandstofverbruik. Een van de opvallende details aan het interieur van de nieuwe Matiz is het dashboard, waarbij het instrumentenpaneel in het midden van het dashboard werd geplaatst. Het binnenwerk van de auto bestaat voornamelijk uit kunststof, met als groot voordeel dat het interieur makkelijk te reinigen is en onderhoudsvrij is. Tevens werd dit model voorzien van een nieuwe achterwielophanging. In Europa werd de auto ook op de markt gebracht als de Chevrolet Matiz.

Een zuinige stadswagen

De Daewoo Matiz is uitgebracht in vijf modellen onder drie verschillende merken. De auto wordt gezien als een stadsauto en is vooral verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback, maar werd tevens voor een korte periode geproduceerd als gesloten bestelwagen. De relatief lage prijs en het zeer economische ontwerp van de Matiz maken dit model auto tot een uitstekende keuze als tweedehands auto voor forenzen, gezinnen en iedereen die een zuinige stadsauto nodig heeft.

De Matiz Daewoo is door de jaren heen op de markt gebracht onder de namen Chevrolet Spark, Chevrolet Matiz, Pontiac Matiz, FSO Matiz, Pontiac GT, Chevrolet Joy, Chevrolet Exclusive en de UzDaewoo Matiz. Uiteraard heeft ieder model kleine individuele wijzigingen ondergaan, maar de basis wat betreft het verbruik en het gemak van de auto blijven redelijk gelijk.

Het gebruik van de Daewoo Matiz

De tweedehands Matiz is in het algemeen best in staat om te presteren op de snelweg, maar het is geen sprinter. Door het feit dat de auto bij hoge snelheden vrij traag kan reageren wat betreft het versnellen, is de Daewoo meer een stadsauto. Dat is dan ook de boodschap waarmee deze auto op de markt is gebracht, maar dat neemt niet weg dat hij absoluut goed presteert op de snelwegen en betrouwbaar blijft, zonder topsnelheden te maken.

Het zuinige verbruik en de 35 liter tankinhoud worden door de meeste bestuurders van de Matiz als een groot pluspunt gezien. De auto heeft een hoge wendbaarheid en is door het compacte formaat goed in te parkeren en kan het bochtenwerk goed aan. Een camera voor bijvoorbeeld het achteruit parkeren is bij deze auto eigenlijk overbodig. Het zicht is goed, zowel voor de bestuurder als voor de inzittenden. Dit komt met name omdat de instap van de auto vrij hoog is, wat een prettig overzicht op de weg en medegebruikers geeft.

De Daewoo Matiz biedt overzicht en gemak

Hoewel deze auto relatief klein oogt aan de buitenkant is er voldoende ruimte voor vier passagiers. Met voldoende hoogte en beenruimte in de auto wordt het interieur dan ook als prettig ervaren. Het dashboard is mooi vormgegeven en overzichtelijk, mat als opvallend detail dat alle instrumenten bijzonder goed zijn af te lezen tijdens het besturen van de Matiz. De Matiz blinkt uit in functionaliteit en vormgeving zonder al te veel opsmuk en overbodige luxe. In de stad trekt de auto snel op en is het snel reageren op het verkeer prima. Zoals eerder gezegd, iets meer vermogen is wenselijk voor de bestuurder die graag lange en snelle afstanden op de snelweg aflegt. Wat betreft de opbergruimte zijn er een aantal vakken in het dashboard verwerkt, maar is er geen noemenswaardige kofferbak. Desalniettemin is deze auto voor de inzittenden bijzonder ruim te noemen en het laden wordt vergemakkelijkt door de hoge instap.

De voordelen van de Daewoo Matiz

De Matiz Daewoo staat bekend als een zeer betrouwbare auto met een minimum aan kosten. Zowel het functioneren van de motor als het schakelen blijven betrouwbaar, ook bij de oudere tweedehands exemplaren van dit merk. De ruime inrichting en het relatief lage verbruik van de auto, ook op de korte afstanden, zorgen ervoor dat de bestuurder de auto doorgaans als zeer prettig ervaart.

De wendbaarheid van de auto is zeer goed en met de mogelijkheid om aanvullende opties te (laten) installeren kan de Matiz naar wens aangepast worden. De stoelen van de Matiz zijn comfortabel en eenvoudig schoon te houden. Ook tijdens de langere ritten is er voldoende zitcomfort om niet vermoeid te raken tijdens het besturen van de auto. Wat betreft het exterieur is deze auto nagenoeg onderhoudsvrij en is de tweedehands Matiz niet onderhevig aan problemen met bijvoorbeeld roest. Voor de bestuurder die wat meer luxe wenst in zijn of haar auto is de SE uitvoering een interessante optie.

Beoordelingen voor Daewoo Matiz

13 Beoordelingen

4,3