Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
daewoo-tacuma-front

Daewoo Tacuma

1 / 3
daewoo-tacuma-front
daewoo-tacuma-back
daewoo-tacuma-l-03.jpg

Daewoo Tacuma : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Daewoo Tacuma, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Tacuma als ruime gezinsauto

De Daewoo Tacuma is een compacte MPV die oorspronkelijk in het jaar 2000 op de markt gebracht werd door de Zuid-Koreaanse autoproducent Daewoo. Deze Daewoo werd ontworpen door het Italiaanse bedrijf Pininfarina en het ontwerp is gebaseerd op de Daewoo Nubira J100. De Tacuma staat bekend om een compact ontwerp, maar biedt zonder passagiers ruimte voor maar liefst 1425 liter bagage (maximaal). Lees meer

Interesse in een Daewoo Tacuma

Daewoo Tacuma occasions
Daewoo Tacuma dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Deze auto werd op de markt gebracht als een ruime gezinsauto, geschikt voor het afleggen van langere afstanden. In 2004 werd een nieuwere versie van de Tacuma op de markt gebracht, met een elegant ontworpen grille.

De Daewoo Tacuma, een auto met verschillende namen

Naar aanleiding van de uitbreiding van Daewoo naar verschillende exportmarkten werd de Tacuma onder andere op de Zuid-Afrikaanse markt en in Zuid-Amerika verkocht als de Chevrolet Vivant. Naast de release als de Chevrolet Vivant is deze auto ook te koop als de Chevrolet Rezzo. In Nederland kennen wij deze auto als de Tacuma, waarvan vele exemplaren op de weg te zien zijn. Dit is te danken aan de robuuste vormgeving en de hoge betrouwbaarheid van de motor.

De technische specificaties

De Tacuma Daewoo is een voordelige keuze als betrouwbare tweedehands auto met een 1.8L motor (aangeboden tot en met het bouwjaar 2005), of een 1.6- of 2L motor. Ook de bediening van deze auto varieert. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een automaat of voor de bediening via de handgeschakelde versnellingsbak, uiteraard met stuurbekrachtiging. De standaard uitvoering van dit voertuig biedt vijf zitplaatsen en de topsnelheid van de Tacuma ligt rond de 170 km/u. Het verbruik van de eerste generatie Tacuma's uit 2000 ligt rond de 11km/l.

Waar voor het geld met een tweedehands Tacuma

De standaarduitrusting van de Tacuma bevat onder meer een airconditioningsysteem, ABS, airbags, externe autovergrendeling, startonderbreking, een alarm en elektrische ramen. De 2.0L versie van deze auto heeft tevens elektrische ramen achterin en een kwalitatief hoogstaande stereo-installatie. Zoals men van een mini-MPV mag verwachten zijn er vijf individuele stoelen met multi-verstelbare armleuningen en ruimte voor opslag onder de voorstoelen. De passagiers achterin kunnen gebruikmaken van flip-down tafeltjes en een middelste zitplaats die neergeklapt kan worden om een tafel te creëren. De passagiersstoel voor in het voertuig kan draaien om makkelijk te communiceren met de passagiers achterin. De cabine is uitgevoerd in hoogwaardig donker kunststof en is makkelijk te onderhouden. De instap en stoelen zijn hoger geplaatst, waardoor zowel de bestuurders als passagiers prettig overzicht kunnen houden.

Al met al is een tweedehands Tacuma een veelzijdige (gezins)auto met voldoende zitruimte voor alle passagiers en een volwaardige inrichting van de cabine. Indien alle stoelen bezet zijn, biedt de laadruimte plaats voor zo'n 455L bagage. Dit maakt deze auto uitermate geschikt voor het afleggen van lange afstanden in alle comfort.