Mazda Demio te koop: tweedehands en nieuw

Mazda Demio

Mazda Demio

De Mazda Demio werd in 1996 op de Japanse automarkt geïntroduceerd. Twee jaar later kwam de auto van de in Japan gevestigde voertuigfabrikant Mazda ook in Duitsland op de markt. Maar pas na een facelift in 2000 stegen ook hier de verkoopcijfers van de vijfdeurs MPV. De Mazda Demio heeft een markant hoekig model, waardoor de bestuurder van deze auto aan alle kanten zo'n goed zicht heeft als in vrijwel geen enkele ander auto van deze klasse. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Mazda Demio

Met afmetingen van 3,81 meter lang en 1,67 meter breed biedt de binnenruimte van de Mazda Demio voldoende plek om er met vijf volwassenen comfortabel in te kunnen zitten. Met zijn neerklapbare achterbank is het bovendien mogelijk om in het voertuig een grote bagageruimte van 1.298 liter te creëren.

De voorwielaangedreven Mazda Demio beschikt standaard over 14 inch wielen, die in combinatie met de precieze chassisafstelling tot een zekere stabiliteit en een soepel verloop van de autorit leiden. De viercilindermotor heeft in de modelversies „Basis“ en „Comfort“ een vermogen van 46 kW/63 pk en in de „Exklusive“-versie een vermogen van 55 kW/75 pk. Daarbij bereikt de Mazda Demio een maximumsnelheid van 160 km/u, de acceleratie van 0 naar 100 km/u vindt plaats in 13 seconden. Het verbruik van de Mazda Demio ligt gemiddeld op ongeveer 7,7 liter Super per 100 km.

De standaard met een vijfversnellingsbak uitgeruste auto is naar wens ook als automaat leverbaar. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere dubbele airbags, ABS, elektronische stuurbekrachtiging en elektrisch bedienbare zijruiten. Al bij de introductie van het model kwam de goede prijs-kwaliteitverhouding van de Mazda Demio steeds weer naar voren. Wie door het ietwat conservatieve design heen kan kijken, krijgt met de Mazda Demio een auto met goede rijeigenschappen en een nauwkeurig ontworpen ruimteconcept.

Beoordelingen voor Mazda Demio

11 Beoordelingen

4,3