Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mitsubishi Carisma te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Carisma

Mitsubishi Carisma

In 1995 werd de Carisma vervaardigd, toen nog in Nederland. De gezinsauto was vooral toen, wat het interieur betreft, zeer comfortabel. In de kofferruimte kon men de bagage kwijt en in het interieur hadden ook de passagiers achterin beenruimte. Bij vol beladen wagen kwam het verbruik echter niet boven de 10 liter-grens. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Mitsubishi Carisma

Toch had de eerste Carisma een paar onhandige details, bijvoorbeeld de slecht te bedienen automatische airconditioning. Deze werden vanaf 2000 in de tweede serie verholpen. Nu blinkt de wagen vooral uit door zijn eenvoudige bediening, overzichtelijkheid (door grotere achterruit) en een geactualiseerde standaarduitrusting. Bij de basisprijs inbegrepen zijn vier airbags, ABS, elektrische, verwarmbare buitenspiegels, elektrische raambediening en een zuinige automatische airconditioning.

Een van de handige oplossingen die bij de herziening van de eerste Carisma geboden werd is de multifunctionele display: deze geeft in het midden een overzicht van alle belangrijke gegevens en metingen. Om aan elke wens te kunnen beantwoorden, is de Mitsubishi Carisma verkrijgbaar in verschillende varianten: Classic, Comfort, Avance en Elegance. Alle modellen zijn desgewenst verkrijgbaar met automatische transmissie of vierwielaandrijving. Bij de motorsystemen kan men kiezen tussen de door Mitsubishi ontwikkelde GDI-motor (injectiemotor), een 1,6- en een 1,9 liter-motor met carburateur. Na de herziening blijft echter één minpunt over: de acceleratie is niet al te best. Dat merkt men vooral bij het inhalen. Datzelfde effect treedt ook op bij langere acceleratie. Het duurt relatief lang voordat de Carisma zijn topsnelheid van 200 km/h heeft bereikt. Hij is dus niet geschikt voor een sportieve rijstijl, maar deze eigenschappen hoeft een gezinsauto als de Carisma ook niet noodzakelijk te hebben.

Beoordelingen voor Mitsubishi Carisma

29 Beoordelingen

4,5