Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan Primera te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Primera

Nissan Primera

Nissan's middenklasse sedan Primera kwam in 1990 voor het eerst op de Nederlandse markt als opvolger van de in 1959 verschenen klassieker Bluebird. Inmiddels is de Primera verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en drie series - P10, P11 en P12. Alle modellen zijn naar keuze verkrijgbaar als sedan, hatchback of stationwagon. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Nissan Primera

De van 1990 tot 1996 geproduceerde serie P10 is verkrijgbaar met meerdere motoruitvoeringen van 90, 102 of 115 pk en in een 2 liter-sportuitvoering met 150 pk.

In de optisch herziene P11-serie die werd geproduceerd van 1996 tot 2001, duikt voor het eerst Nissan's driedelige variantensysteem op, toen nog onderverdeeld in de op comfort gerichte lijn "Competence" en de luxe versie "Ambiente" die later werd omgedoopt in "Elegance". Na een ingrijpende optische verbetering van de carrosserie wordt uiteindelijk sinds 2001 de huidige P12-lijn geproduceerd die naar keuze verkrijgbaar is als vier- of vijfdeurs uitvoering.

Bij de nieuwste modellen kan men kiezen tussen vier motorvarianten, waarvan twee benzinemodellen met 1,8 en 2,0 liter cilinderinhoud en twee dieselmotoren, de 1.9 dCi en de 16-Ventil 2.2 dCi. Bij de dieselvarianten is het brandstofverbruik met gemiddeld 6 liter/100 km zeer gering en komt daarmee overeen met het verbruik van de compactwagen Nissan Micra.

Beoordelingen voor Nissan Primera

34 Beoordelingen

4,2