Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-605-side

Peugeot 605

1 / 3
peugeot-605-side
peugeot-607-l-02.jpg
peugeot-607-back

Peugeot 605 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Peugeot 605, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Peugeot 605

De Peugeot 605 is een perfecte tweedehands auto. Het is een model uit de hogere middenklasse van Peugeot. Hij is de opvolger van de Peugeot 604 en 505 en eigenlijk de voorloper van de 607. De auto is ontworpen tussen 1989 en 1999. De ontwerpers beginnen met drie prototypen en uiteindelijk wordt de definitieve versie overgeleverd aan Peugeot in het Oost-Franse Sochaux. Lees meer

Interesse in een Peugeot 605

Peugeot 605 occasions
Peugeot 605 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Toch heeft deze auto daarna nog wel wat veranderingen ondergaan. Zo krijgt deze in 1997 als upgrade een V6-motor en het uiterlijk wordt in 1994 nog eens extra strak getrokken. Met als resultaat een tijdloze elegantie en een mooie belijning, zowel aan de buitenkant als bij het interieur.

De hoekige vormen zijn karakteristiek voor de Peugeot 605. Het is een flinke auto, met een royale binnenruimte. Mensen met lange benen kunnen de Peugeot 605 enorm waarderen. De riante achterbank biedt een ruime plek voor meerdere personen en de koffers kunnen met gemak in de grote bagageruimte. De klassieke beugels van de klep zijn keurig weggewerkt en drukken de bagage niet plat bij het dichtslaan van het kofferbakdeksel. Het hele interieur is verzorgd afgewerkt.

Een stabiele factor in het verkeer

Met de nieuwe V6-motor, de vier nokkenassen en hetzelfde aantal kleppen per cilinder, is de auto goed voor 140 kW/191 pk. Zonder storende of te harde motorgeluiden te produceren, geeft dit de auto toch een sportieve inslag. Een flinke sprint naar 100 kilometer per uur moet geen probleem zijn. De transmissie heeft twee standen: Eco en Sport. Ondanks dat de auto zich goed leent voor sportief rijgedrag, heerst binnenin het voertuig een volmaakte rust. Ook wat de vering betreft, heeft de Peugeot 605 niets te klagen. Geen hellende auto in de bochten en de lange wielbasis zorgt dat de 605 ook de kuilen en hobbels in de weg moeiteloos neemt.

De auto is gebouwd op hetzelfde chassis als de Citroën XM en heeft achter een onafhankelijke multi-link ophanging. De stabilisator werkt uiterst secuur, omdat deze dicht bij de wielen is gemonteerd. Ook het remsysteem met de twee diagonaal gescheiden circuits, de ISOVAC vacuà¼mbekrachtiger en de vier schijfremmen werken uitstekend.

De Peugeot 605, een mix van comfort en kracht

Met een tweedehands Peugeot 605, schaft men een wagen aan met een voortreffelijk comfort. Een auto met stijl en kracht. De sterke 6-cilinder staat zijn mannetje en dankzij de constructie en het ontwerp van de auto is veiligheid ook een van de kwaliteiten.

Meer informatie

Meer links