Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Citroen BX

Zo'n 20 jaar geleden introduceerde Citroën een opvallende auto die ook hen die normaliter geen Citroën wilden, overtuigde de overstap te maken. De BX bleek niet slechts een schot in de roos, het bleek een absolute topper. Citroën BX Zeker met achterspoiler ziet de BX Citroën er uit als een uiterst sportieve auto, die blijft hangen als je hem eenmaal gezien hebt. Lees meer

Alternatieve modellen

De Citroën van de toekomst: de Citroën BX

Naast de looks blijkt de auto bovendien uitstekend te rijden. Alhoewel de Citroën vering ook in de BX terug te vinden is, is hij toch veel stugger dan men zou verwachten. De goede wegligging, het prettige stuurgedrag en het voor zo'n grote auto best wel zuinige gebruik maken het tot een mooie auto die comfortabel rijdt. Hij is ruim van binnen, heeft een grote kofferbak en een overzichtelijk dashboard.

Tweedehands auto

De BX van Citroën is ook na 20 jaar nog in het straatbeeld te vinden. Met name de sportuitvoering valt nog steeds op. In de loop der jaren is de auto steeds weer iets gerestyled, waardoor de laatste modellen extra sportief zijn. De BX is verkrijgbaar als 5-deurs hatchback of break, als GT en GTi en in de sport uitvoering. Het is een ietwat eigenzinnige auto die makkelijk de klok twee keer rond rijdt. In de dieseluitvoering zijn er zelfs mensen die de 450.000 kilometer gehaald hebben zonder excessieve reparaties. De motoren variëren van 1400, 1600 tot 1900 cc. Het verbruik ligt bij de benzine uitvoering rond de 1 op 14, bij de diesel 1 op 18 en bij LPG 1 op 9. Daarbij geldt dat de diesel bijna zo soepel rijdt als een benzinemotor en over het algemeen gezien wordt als een van de beste dieselmotoren van de wereld. Dat alles maakt de BX het overwegen waard bij de aanschaf van een tweedehands auto.

Opvallend

Er zijn een paar zaken die zeker genoemd mogen worden. Dat is op de eerste plaats de prima beoordelingen die de auto, ook nu nog, krijgt van mensen die er in rijden of gereden hebben. Een overall waardering van 4 op 5 sterren zegt heel veel over deze auto. Op de tweede plaats geldt dat de auto als tweedehands aantrekkelijk blijft en gewoon zijn werk blijft doen. Dankzij de pneumatische vering blijft het soepele rijgedrag ook bij oudere auto's gewoon opvallen. Toen de BX werd geà¯ntroduceerd, merkte de baas van Volkswagen op dat dit de "in theorie beste auto" was. Een groot compliment dat de auto helemaal waar gemaakt heeft. Een derde voordeel is dat heel wat kleinere reparaties zelf uitgevoerd kunnen worden. Op internet zijn allerlei handleidingen te vinden die ondersteuning bieden. De Citroënclubs, die door het hele land te vinden zijn, helpen bovendien graag de mooie auto in het straatbeeld te houden. Overigens is het leuk om te weten dat er is een heuse BX Nederland club bestaat waar je lid van kunt worden. Ze organiseren regelmatig allerlei evenementen en de leden hebben over het algemeen veel kennis van de auto.