Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
citroen-zx-l-01.jpg

Citroen ZX

Citroen ZX : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Citroen ZX, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:€ 300,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Citroen ZX

De compacte Citroën ZX werd vervaardigd in de periode van 1991 tot 1997. Wie dit model uit Frankrijk niet kent, moet zich maar even de veel voorkomende Opel Kadett voorstellen, want beide auto's lijken erg op elkaar Vooral de achterkant vertoont duidelijke overeenkomsten. De ZX werd als driedeurs, vijfdeurs en als stationwagon aangeboden.

Interesse in een Citroen ZX

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Bovendien stonden de vier uitrustingsvarianten Aura, Avantage, Reflex en Volcane en verschillende benzine- en dieselmotoren ter beschikking. De benzinemotoren 1,4i, 1,6i en 1,9i leverden vermogens van 75 tot 120 pk. De dieselmotoren 1,9 D en 1,9 TD konden 64 resp. 90 pk leveren. De Citroën ZX was in de jaren '90 succesvol in de rallysport. Op basis van de ZX werd later de Berlingo vervaardigd. Na het einde van de productie in 1997 werd de ZX afgelost door de compacte Xsara.

Beoordelingen voor Citroen ZX

3 Beoordelingen

4,3