Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Citroen Xsara

De Citroën Xsara werd in zijn basisversie gebouwd van 1997 tot 2004. De modelvariant Xsara Picasso wordt ook nu nog vervaardigd. De Xsara stond in totaal in vier modelvarianten ter beschikking: een driedeurs coupé, een vijfdeurs limousine met hatchback, de vijfdeurs “Break” als stationwagon en sinds 1999 de Xsara Picasso.

Alternatieve modellen

Informatie over Citroen Xsara

In het jaar 2000 werd de Xsara compleet vernieuwd, ook en vooral optisch door nieuwe koplampen en een hernieuwd Citroën-logo. Naast het basismodel Xsara X kan men kiezen tussen de uitrustingsvarianten SX en Exclusive, bij de coupé tussen VTS en VTR. Als bijzondere modellen verkrijgbaar waren de Xsara Royal, Tonic of Ocean - de laatstgenoemde met airconditioning, leren zittingen en een radio met zes luidsprekers.

Voor de veiligheid zorgen een ABS, een elektronische remverdeler (EBV) en standaard front- en zijairbags, waarbij de passagiersairbag gedeactiveerd kan worden ten gunste van een kinderzitje. Na de hernieuwing van de Xsara in het jaar 2000 stonden nieuwe en sterkere motoren ter beschikking: de varianten 1,8i, 1,8i 16V werden vervangen door de 1,6i 16V met 116 pk. Een model met 1,4 l cilinderinhoud bracht 75 pk tot stand en was bestemd voor de variant SX. De nieuwe, speciale 2,0i 16V met 137 pk was nog sterker en rustiger dan vergelijkbare motoren daarvoor. De sportieve geest in de Xsara-familie werd belichaamd door de 2,0i 16V met 167 pk en een topsnelheid van 220 km/h. De 2,0 Hdi met 90 pk was daarentegen een zuinige diesel.

Beoordelingen voor Citroen Xsara

13 Beoordelingen

4,0