Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Peugeot 406 te koop: tweedehands en nieuw

Peugeot 406

Peugeot 406

De Peugeot 406 is de moderne klassieker van de Franse middenklassevoertuigen en de voorganger van de huidige Peugeot 407. Toen hij in het jaar 1995 eerst alleen als sedan van de band rolde, zag de fabrikant al snel de noodzaak in van een stationwagon. Vooral de voor het merk karakteristieke coupé-uitvoering kwam al in 1997 met deze twee uitvoeringen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Peugeot 406

In de vertrouwd sportieve uitvoering combineert het model rijplezier en comfort met een relatief gunstige prijs en een spaarzaam verbruik.

Het brede spectrum van motorvermogens reikt bij de benzineauto's van de 1,6 litermotor met 89 pk tot de sportieve V6 met 3 liter cilinderinhoud en 207 pk, die echter dankzij de vertrouwd lichte chassislijn en de goede vering van de coupé goed in toom kunnen worden gehouden. De dieselmotoren, die vanaf 2001 met standaard roetfilters zijn uitgerust, leveren 90 tot 133 pk. In 2003 werd de Peugeot 406 nog eenmaal herzien en zowel aan de binnen- als de buitenzijde optisch verbeterd. De sedan en vooral de stationwagon bieden het comfort en de veiligheid die je van een middenklasseauto kunt verwachten.

In de Premium-variant kan men het interieur naar wens verfraaien met bijvoorbeeld houtarmaturen en leren zittingen. Karakteristiek voor Peugeot is de coupé echter het pronkstuk van de serie. De vormgevers van Pininfarina verlenen de uitvoering de optiek van een Italiaanse sportwagen die door de Franse racemotoren tot topprestaties wordt gedreven. De "406 coupé Ultima Edizione" is als laatste productiemodel verkrijgbaar in een kleine oplage van 2.000 exemplaren met een hele reeks specials.

Beoordelingen voor Peugeot 406

28 Beoordelingen

4,4