Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Peugeot Bipper te koop: tweedehands en nieuw

Peugeot Bipper

Peugeot Bipper

De Peugeot Bipper wordt in 2008 als mini-MPV geïntroduceerd

Voor zijn bestelbusseries, die gebouwd werden als gesloten bestelauto's en als combi, maakte de Franse autofabrikant Peugeot al snel gebruik van de voordelen die ontstaan door bij de ontwikkeling van nieuwe modellen samen te werken met andere producenten. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Peugeot Bipper

Het bij Peugeot horende merk Citroën was bij het ontwerpen van zulke modelseries altijd van de partij, aangezien er onder haar naam zustermodellen ontstonden die alleen qua uiterlijk verschilden van de Peugeot MPV’s. De derde betrokkene was meestal het Italiaanse concern Fiat. Hun ingenieurs ontwikkelden midden jaren ‘60 samen met de Fransen het platform voor een project dat zij ‘Eurovan’ noemden. Op basis hiervan ontstonden onder meer de MPV Peugeot 807 en de bestelbus Peugeot Expert, die in 1996 naast de combi Peugeot Partner in de collectie werd geplaatst. In 2008 werd de modelcollectie in het segment van de mini-MPV’s uitgebreid met de Peugeot Bipper. Dit voertuig was een co-ontwikkeling van Peugeot, Fiat en de Turkse Fiat-partner TofaÅ?. Bij deze laatstgenoemde rolde de Peugeot Bipper dan ook van de band.

De Peugeot Bipper als bedrijfswagen en vrijetijdscombi

Net als zijn zustermodellen Citroën Nemo en Fiat Fiorino werd de Peugeot Bipper aangeboden in twee carrosserieversies: als gesloten bestelauto voor bedrijfsmatig gebruik en als combi met deels glazen zijvlakken en vijf zitplaatsen. Terwijl de combiversie, die onder de naam Peugeot Bipper Tepee verkocht werd, standaard over een achterste schuifdeur beschikte, was een schuifdeur voor het beladen van opzij bij de bestelauto alleen optioneel verkrijgbaar. In de bestelautoversie had de Peugeot Bipper een wielbasis van 2,51 meter, een voertuiglengte van 3,86 meter, een hoogte van 1,72 meter en een laadruimte van 2,5 kubieke meter. Hij kon met maximaal 535 kilogram beladen worden.

De motoruitrusting van de Peugeot Bipper

De Peugeot Bipper werd aan het begin van de productie aangeboden in een benzine- en een dieselversie. Het benzinemodel was uitgerust met een 1,4 liter motor die gecombineerd werd met een handmatige vijfversnellingsbak. Hij had een prestatievermogen van 54 kW (73 pk), voldeed aan de Euro4-norm en gaf de Peugeot Bipper een maximumsnelheid van 155 kilometer per uur. Het gemiddelde brandstofverbruik lag volgens de fabrikant op 6,6 liter, wat gepaard ging met een CO2-uitstoot van 155 g/km. Ook de dieselversie kreeg een motor met een cilinderinhoud van 1,4 liter. Deze motor had een prestatievermogen van 50 kW (68 pk) en een gecombineerd brandstofverbruik van 4,5 liter (119 g/km CO2). 

Beoordelingen voor Peugeot Bipper

1 Beoordelingen

4,0