Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-banner-l-01.jpg

Peugeot hybride

Peugeot is één van de trendsetters als het gaat om auto's die uitgerust zijn met hybride technologie. Milieuvriendelijke auto's met een lage CO2-uitstoot zijn een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Peugeot neemt hierin ook zijn verantwoordelijkheid door het ontwikkelen van de HYbrid4-technologie die een lage uitstoot combineert met hoge prestaties. De huidige Peugeot hybride modellen zijn de 3008 HYbrid4 en de 508 HYbrid4, waarvan de eerste in 2009 al werd geïntroduceerd op de IAA autobeurs. De aantrekkelijke aanschafprijs van een tweedehands Peugeot hybride is een extra voordeel bovenop het lage brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot.

Peugeot is momenteel de enige autofabrikant die een volledig hybride dieselmotor heeft ontwikkeld. Alle Peugeot hybride modellen zijn uitgerust met de combinatie van een dieselmotor en een elektromotor. Met deze gecombineerde motor is het mogelijk om te kiezen voor verschillende rijstanden waarbij de auto wordt aangedreven door de dieselmotor, de elektromotor of beide motoren gezamenlijk. Met de rijstand ZEV (zero emission vehicle) is het mogelijk om 100% elektrisch te rijden zonder uitstoot. Het aantal kilometers dat elektrisch gereden kan worden is beperkt, wat de ZEV-modus ideaal maakt voor stadsverkeer.

Peugeot 508 HYbrid4

De Peugeot 508 is een aantrekkelijk ontworpen sedan met optimaal zitcomfort door elektrisch verstelbare stoelen. De elektromotor van deze Peugeot hybride heeft een maximaal vermogen van 27 kW en 37 pk en de 2.0 liter dieselmotor heeft een maximaal vermogen van 147 kW en 200 pk. Bij gebruik van de ZEV-modus is een laag gecombineerd brandstofgebruik mogelijk van 3,4 liter per 100 kilometer. De CO2 uitstoot ligt, bij gecombineerd rijden, op 88 gram per kilometer.

Peugeot 3008 HYbrid4

De Peugeot 3008 HYbrid4 is een robuust crossover model met vierwielaandrijving. De elektromotor van deze Peugeot hybride heeft een maximaal vermogen van 27 kW en 37 pk en de 2.0 liter dieselmotor heeft een maximaal vermogen van 120 kW en 163 pk. Met een verbruik van 3,5 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 85 gram per kilometer scoort de Peugeot 3008 hoog op milieuvriendelijkheid.

Meer links