Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-banner-l-01.jpg

Audi hybride

De A6 van Audi is als volledige hybride auto verkrijgbaar sinds 2012 en daarmee een van de eerste hybride wagens van het merk in Europa. Omdat Audi niet alleen belang hecht aan het milieu, maar ook aan het comfort en de rijervaring van de bestuurder, is er gekozen voor een hybride technologie die kracht en snelheid toelaat. Zo wordt gebruikgemaakt van een 2.0 liter 4-cilinder turbo benzinemotor die een vermogen van maar liefst 211 pk heeft. Dit in combinatie met een elektrische motor met 45 pk. Beide motoren zorgen samen voor een gemiddeld verbruik van ongeveer 6,2 liter per 100 kilometer. Dat is goed, maar niet uitzonderlijk. De Audi A6 is uitgevoerd met een Lithium-ion batterij. Wie aan een snelheid van 60 kilometer per uur rijdt, kan ongeveer 3 kilometer afleggen op de batterij voor de benzinemotor het overneemt.

Audi A3 Sportsback e-tron

De Audi A3 Sportsback e-tron, een Audi hybride van een tweede generatie, kent al heel wat verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Zo verbruikt deze Audi hybride amper 1,5 liter per 100 kilometer, hoewel er nog steeds op een goede 150 pk kan worden gerekend voor de benzinemotor. Samen met de elektrische motor geeft dit een totaalvermogen van 204 pk, meer dan voldoende voor een vlotte en aangename rit. Met de Audi A3 Sportsback e-tron kan in drie verschillende modi worden gereden. Volledig elektrisch (de maximale emissievrije afstand bedraagt ongeveer 50 kilometer), op benzine of hybride. Opladen duurt slechts 2,5 uur, als dit in een oplaadstation wordt gedaan. De Audi A3 Sportsback is hiermee een sportieve auto die zuinigheid en milieuvriendelijkheid perfect weet te combineren met sportiviteit en een knap design. Ligt het prijskaartje voor een nieuwe wagen te hoog, dan is een tweedehands auto van dit type een goed alternatief.

Audi hybride in de toekomst

Op de Autosalon in Parijs presenteert Audi de Plug in Hybride Coupé crosslane die niet één, maar twee elektromotoren bevat. De ene motor dient als startmotor en generator, de andere zorgt voor de aandrijving. Als laatste volgt de benzinemotor die het vermogen van de auto verder verhoogt. Deze nieuwe toepassing geeft een verdere verlaging van de uitstoot tot 26 gram per kilometer en het verbruik is slechts 1,1 liter per honderd kilometer. Wanneer er volledig elektrisch wordt gereden, kan een afstand van 85 kilometer worden overbrugd, onder voorwaarde dat men een maximale snelheid van 55 kilometer per uur hanteert.

Plug-in hybride voor meerdere modellen

Dat hybride auto's de toekomst zijn, hebben ze bij Audi goed begrepen. Er wordt gedurig gezocht naar manieren om de ontwikkelingen goedkoper te kunnen uitvoeren en het aantal beschikbare modellen te kunnen vergroten. Doel is om voor ieder segment van de markt een hybride variant te voorzien. Voorlopig zorgt de dure technologie vaak nog voor een iets hoger prijskaartje, maar tweedehands zijn de auto's een echte aanrader, gezien het verschil in verbruik en de immense besparingen die dit oplevert.

Meer links