Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-banner-l-01.jpg

Audi cabrio

Audi cabrio

De Duitse autofabrikant Audi stelt altijd hoge eisen aan technologie en rijplezier. Een cabrio is natuurlijk het summum van die combinatie. Op deze pagina geven we een overzicht van de Audi cabrio’s die verkrijgbaar zijn geweest.

Highlights van de Audi cabrio

  • Het beste van twee werelden: open met mooi weer en gesloten als het slecht weer is.
  • Audi cabrio’s zijn vaak leverbaar met veel vermogen, wat bijdraagt aan de beleving.
  • Audi heeft cabrio’s voor twee en vierpersonen, van elegant tot uiterst sportief.

Welke Audi cabrio is leverbaar?

Audi is een automerk met een rijke historie op het gebied van cabrio’s. Een Audi cabrio is erg gewild, zowel nieuw als gebruikt, en ze zijn er in alle soorten en maten. Zo is er een Audi cabrio als compacte tweezitter of als ruimere vierpersoon cabrio. Ook qua motoren en uitstraling is er veel verschil, van chique en elegant tot uiterst sportief en krachtig met een agressieve uitstraling. Hier een overzicht van Audi cabrio’s:

Modellen en uitvoeringen Audi cabrio

Bij de keuze voor een cabrio gaat het niet alleen om het uiterlijk of de sensatie van het rijden met de wind in je haar. Bij Audi krijg je ook de garantie van kwaliteit, performance en innovatieve technologieën. Van het quattro vierwielaandrijvingsysteem, dat superieure grip en tractie biedt, tot de hoogwaardige materialen in het interieur – met een Audi cabrio investeer je in premium kwaliteit.

Bij het kiezen van een Audi cabrio is er altijd rekening gehouden met de diversiteit van de berijders. In de jaren negentig van de vorige eeuw introduceerde Audi de Cabrio, gebaseerd op de Audi 80. Deze stijlvolle vierzitter was de voorloper van de huidige A3 en A4 cabrio’s. Hij combineerde elegantie met de sportiviteit en elegantie waar het merk om bekend staat. Later, met de introductie van de A5 en S5 cabrio's, zag men een nog verfijnder ontwerp en een reeks geavanceerde technologieën, die ervoor zorgden dat deze auto's zowel 's zomers als 's winters konden worden genoten.

De dakloze varianten van de ‘normale’ modellen binnen de Audi line-up, zoals de A3, A4 en A5, konden besteld worden met redelijk bescheiden motoren. Want ja, niet iedereen hoeft een bak vermogen onder de motorkap om te genieten van het rijden met een open kap. Voor degenen die gewoon lekker open willen rijden, bood Audi dus gewoon een variant met een cabriodak.

Voor klanten waarbij het allemaal ietsje vlotter mag, heeft Audi cabrio’s op de markt gebracht met een flink meer vermogen dan in de reguliere modellen, zoals in de S3, S4, S5 en TTS. Deze modellen zijn sportiever en accelereren aanzienlijk sneller, maar onderscheiden zich ook door een aangepast onderstel, sportievere bumpers, sportstoelen, wielen, etc. Je herkent de S-cabrio’s door de vier uitlaten aan de achterzijde, twee aan iedere kant.

De laatste categorie betreft de RS-modellen van Audi cabrio’s. Sportiever kun je een model uit de reeks van Audi niet krijgen. Er is ook niet van iedere RS een cabrio gemaakt, zo ontbreekt bijvoorbeeld een RS3 cabrio. Van de RS4, RS5 en de TT RS zijn dus wel dakloze versies gemaakt. Je herkent een Audi RS cabrio aan de agressieve styling en de twee grote ovale uitlaatuiteinden aan de achterzijde van de auto. Ook vallen deze modellen op door hun onmiskenbare uitlaatgebrul.

Het absolute topmodel als het gaat om cabrio’s in het gamma van Audi, is de R8 Spyder. De eerste generatie was nog verkrijgbaar met een V8, maar de tweede generatie is alleen te bestellen met een 5,2-liter V10 met 419 kW (570 pk) of 456 kW (620 pk). Zie je het al voor je, met dik 300 km/u zonder dak over de Autobahn met het geluid van de V10 op de achtergrond?

Terwijl de populariteit van cabrio’s over de gehele linie weliswaar afneemt, blijft de vraag naar premium open-top rijervaringen bestaan. Audi, met zijn rijke traditie in het maken van cabrio's, zal zeker blijven innoveren in deze niche. Terwijl sommige modellen misschien verdwijnen, zullen nieuwe, nog spannendere modellen hun plaats innemen.

Hoeveel kost een Audi cabrio?

Nieuwprijzen

De Audi A5 cabrio begint bij 63.000 euro. Voor dat geld krijg je de Audi A5 35 TFSI mee met 110 kW (150 pk). Je kunt ook kiezen voor de vierwielaangedreven Audi A5 quattro, die voor 70.000 euro in de brochure staat. Het topmodel is de Audi S5 cabrio met 260 kW (354 pk) vermogen, standaard quattro vierwielaandrijving en een automaat. Voor dit model ben je minimaal 130.000 euro kwijt.

Prijzen voor occasions

Als je in de markt bent voor een Audi cabrio en geen nieuwe A5 cabrio wilt aanschaffen, dan ben je genoodzaakt op de occasionmarkt te kijken. Dat is overigens geen straf, want er is een hoop moois te vinden. Van de tweezits Audi TT cabrio zijn meerdere generaties te vinden op AutoScout24. Je vindt al exemplaren van de eerste generatie voor nog geen 3.000 euro. Dit zijn uiteraard de TT’s met meer ervaring. Voor nieuwere exemplaren loopt de prijs al snel op. Voor een zeer jonge Audi TT cabrio kun je zo 40.000 stuk slaan. Voor de extra sportieve S- en RS-modellen ligt de prijs uiteraard hoger dan voor de reguliere uitvoeringen.

De Audi A3 is de voordeligste manier om met vier personen in een Audi cabrio te zitten. Tussen de 6.000 en 7.000 euro heb je al een redelijk exemplaar. Het is overigens niet zo dat de mensen achterin veel ruimte hebben. Heb je dat liever wel, kun je beter kijken naar de grotere Audi A4 cabrio. Prijzen voor een dakloze A4 occasions beginnen bij ongeveer 3.000 euro voor vroegere bouwjaren. Let er op dat je goed de werking van het elektrische dak controleert voordat je overgaat tot de koop van een Audi cabrio. In veel gevallen is het dak namelijk elektrisch en kan veel geld kosten als het dak niet naar behoren opent en sluit.

De sportiefste cabrio-versie van de Audi A4 is de Audi RS4 cabrio. Deze is maar vrij kort in productie geweest en daarom zul je er niet zo veel vinden. Nog een nadeel van zijn zeldzaamheid is de prijs. De prijzen voor exemplaren met lage kilometerstanden lopen richting de 60.000 euro.

Het absolute topmodel wat betreft Audi cabrio’s is de Audi R8 Spyder. Cabrio’s met een V8-motor van de eerste generatie zijn het ‘betaalbaarst’ geprijsd als je een Audi R8 zonder dak wilt. Je vindt ze zo rond de 70.000 euro. De versie met krachtigere V10-motor is in de meeste gevallen duurder.

FAQ

Hoeveel cabrio’s heeft Audi?
Audi verkoopt alleen de A5 en S5 cabrio nog nieuw. De rest van de modellen is alleen te verkrijgen als occasion.
Wat is de snelste Audi cabrio?
De snelste Audi cabrio is de Audi R8 V10 Spyder. Deze dakloze supercar heeft een vermogen van 419 kW (570 pk) of 456 kW (620 pk), afhankelijk van de uitvoering. Hiermee kun je ver boven de 300 km/u rijden, zonder dak boven je hoofd!
Wat is de leukste Audi cabrio?
De Audi TT cabrio valt toch wel onder leuke cabrio voor ‘weinig’. Je koopt al een Audi TT cabrio occasion voor 3.000 euro.

Meer links