Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Audi cabrio

Fascinerend, inspirerend, vrijheid

Audi heeft verschillende modellen op de markt gebracht. Elk model is weer in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Denk hierbij aan de cabrio en de coupé. De cabrio Audi uitvoering is bij verschillende modellen verkrijgbaar, namelijk de A3, de S3, de A5, de S5 en de RS 5. Rijden in een cabrio is het ultieme genieten van wat de omgeving te bieden heeft.

Een tweedehands Audi cabrio kopen

Audi vindt zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte Horch Automobielwerke. Iets later wordt de naam in Audi veranderd. In de jaren dertig gaat het merk samen met Audi, DKW, Horch en Wanderer en deze fusie vormt de basis voor het bekende logo met de vier ringen. Sinds 1965 is Audi onderdeel van Volkswagen AG. Audi produceert sterke auto's en bij goed onderhoud is een Audi als tweedehands auto dan ook een prima keuze.

Gebruik en doelgroep

Audi is van alle markten thuis. Daarom is er voor elke gezinssamenstelling en elke rijstijl wel een model beschikbaar. De Audi Cabrio is wat minder geschikt als gezinsauto, maar bijzonder geschikt voor de hippe alleenstaande of het sportieve stel. Sportiviteit en echt genieten - het vrije gevoel - dat staat bij de cabrio van Audi hoog in het vaandel.

Technische gegevens

Bij Audi wordt gebruikgemaakt van de beste techniek. Zeker bij een cabrio is een sportieve rijervaring van belang; dat is tenslotte wat er van een cabrio verwacht wordt. De motor en het aantal pk's van de cabrio is afhankelijk van het model en de uitvoering waarvoor gekozen wordt.

Concurrentie en variatiemodellen

De belangrijkste concurrenten van Audi komen net als Audi van de Duitse markt. Mercedes en BMW met Volkswagen op de hielen zijn de grootste concurrenten van Audi. De variatiemodellen binnen Audi met elk ook cabrioletuitvoeringen zijn:

  • A3: De Audi A3 is de meest compacte cabriolet van alle cabrio modellen van Audi.
  • S3: De S3 is de nóg krachtigere variant op de A3.
  • A5: De A5 cabrio is iets ruimer dan de A3 en biedt daarmee nog meer comfort.
  • S5: Net als bij de A3 en de S3 kan er ook bij de A5 gekozen worden voor nóg meer power, namelijk voor de S5.
  • RS 5: De RS 5 ziet er extra sportief uit door de chroomkleurige lijnen aan de buitenzijde van de auto. Extra snelheid en extra comfort, dat is waar het hier om draait.