Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-banner-l-01.jpg

Audi SUV

De SUV’s van Audi

Audi heeft diverse SUV’s uitgebracht in diverse formaten. Je herkent de SUV’s van Audi aan de letter “Q”. Waar het model qua grootte staat in de line-up wordt aangegeven met het cijfer. Hoe lager het nummer, hoe compacter model.

Highlights van Audi SUV’s

  • Quattro vierwielaandrijving komt extra goed tot zijn recht

  • Verkrijgbaar in verschillende groottes

  • Ook met geëlektrificeerde aandrijflijnen

Welke versies/modellen van Audi SUV’s zijn leverbaar?

Modellen en uitvoeringen

Het aanbod van Audi SUV's in 2023 is breed en biedt een aantrekkelijke selectie voor verschillende doelgroepen. Het gamma van de Duitse autofabrikant omvat zowel bijzonder compacte auto's als grote en luxueuze SUV’s.

Dit zijn de Audi SUV's (2023):

Het instapmodel in de wereld van Audi SUV's is de Q2. Ondanks zijn compacte afmetingen is hij er ook als zeer sportieve SQ2 met 221 kW (300 pk). Een maatje groter is de Q3, die er ook als sportief gelijnde Q3 Sportback is. Hij komt met benzinemotoren en als efficiënte TFSI e plug-in hybride. De Q4 is er alleen als Q4 e-tron, een volledig elektrische SUV, en komt zowel in een normale versie en als Sportback.

De Audi Q5 is eigenlijk een grotere Q3. Ze hebben dezelfde carrosserievormen (normaal en Sportback) en dezelfde aandrijflijnen (benzine en plug-in hybride). De Audi Q7 is de grondlegger van de SUV-lijn van Audi. In 2006 kwam de auto voor het eerst op de markt. De Q8 is in feite de Audi Q7 met een coupélijn. De Q8 is er ook als plug-in hybride en als volledig elektrische Q8 e-tron en SQ8 e-tron.

Wat kost een SUV van Audi?

Nieuwprijzen

De meest betaalbare SUV van Audi is de Q2, die qua prijs begint bij circa 38.000 euro. Voor de Audi Q3 moet je minimaal 50.000 euro achterlaten bij de Audi-dealer. Is je budget hoger dan 50.000 euro? Dan heb je de mogelijkheid om de Q4 e-tron aan te schaffen, die voor een kleine 60.000 euro in de prijslijst staat. De Audi Q5 mag mee voor minimaal 70.000 euro, dat is ook wat de volledig elektrische Q8 e-tron kost. Het topmodel, de SQ8 e-tron heeft een vanafprijs van 100.000 euro. Voor sommige modellen heeft Audi ook een Sportback-variant in de line-up. Wil je de versie met coupélijn? Dan betaal je zo’n 2.000 tot 3.000 euro meer.

Prijzen voor occasion Audi SUV’s

Uiteraard ligt de prijs voor occasions lager dan voor nieuwe Audi SUV’s. De goedkoopste manier om een SUV van Audi te rijden is door de eerste generatie Q7 aan te schaffen. Deze vind je al voor net iets minder dan 5.000 euro. Dit zijn wel de exemplaren met veel ervaring en een dieselmotor. Jongere Audi SUV’s zijn erg populair vanwege het strakke design en omdat er een Audi-logo op staat. Vandaar dat de waarde voor deze auto’s (nog) relatief hoog ligt. Voor een Audi Q2 met de minst krachtige motor betaal je nog zo’n 15.000 euro voor de exemplaren met veel kilometers op de teller. De prijzen voor de hybride aandrijflijnen en volledig elektrische modellen liggen voor alle SUV’s van Audi hoger dan de meeste benzine- of dieselvarianten. Dit heeft te maken met de financiële voordelen die het rijden met elektrische auto’s met zich meebrengt. Prijzen voor de zeer sportieve S- en RS Audi SUV’s liggen beduidend hoger dan de reguliere SUV’s van Audi.

Conclusie

Met een hoop modellen in het aanbod is Audi goed vertegenwoordigd als het gaat om de SUV’s. Ook wat betreft aandrijflijnen biedt Audi voldoende aan om een groot deel van de consument te voorzien in de behoeften. Van zeer sportieve, krachtige benzinemotoren tot aan efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen onder de noemer e-tron, het is allemaal te vinden in de Q-lijn van Audi.

FAQ

Wat kost de goedkoopste Audi SUV?
De meest betaalbare manier om een nieuwe Audi SUV te rijden is door de Audi Q2 te kopen. Dit is de kleinste Audi SUV in het aanbod en kost minimaal 38.000 euro. Uiteraard is een occasion goedkoper.
Wat kost de Audi SQ8 e-tron?
De Audi SQ8 e-tron is de krachtigste Audi SUV in het gamma van het merk. Hij kost minimaal 100.000 euro. Heb je liever de sportiever gelijnde Sportback, dan betaal je een meerprijs van 2.000 euro.
Heeft Audi ook plug-in hybride SUV’s?
Zeker! Er zijn diverse modellen van Audi die voorzien zijn van een PHEV-aandrijflijn. Voorbeelden hiervan zijn de Q3, Q5 en Q7. Deze SUV’s kun je dus opladen met een stekker.

Meer links