Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Audi A3

Een compact en sportief familievoertuig

De Audi A3 is een premium-model binnen het C-segment. De belangrijkste concurrenten van de A3 zijn de BMW 1-serie en de Mercedes A-Klasse. De technische basis van de Audi A3 wordt gevormd door het modulaire MQB-platform van de Volkswagen Group. Ook de Volkswagen Golf, de Seat Leon en de Skoda Octavia staan op deze bodemgroep. De huidige (vierde) generatie van de Audi A3 wordt geleverd als vijfdeurs Sportback en als vierdeurs Limousine. Ook als occasion is de Audi A3 populair. Lees meer

Video - Audi A3 Profiel

Alternatieve modellen

Informatie over Audi A3

De vierde generatie van de Audi A3 werd in het voorjaar van 2020 onthuld. De compacte middenklasser wordt gebouwd als vijfdeurs hatchback (A3 Sportback) en als vierdeurs sedan (A3 Limousine). Eerder was de A3 ook leverbaar als driedeurs hatchback en als tweedeurs cabriolet met softtop, maar deze carrosserievarianten staan voor het huidige model niet meer op stapel. Het ontwerp van de A3 is een duidelijke evolutie van Audi’s kenmerkende vormtaal, met een prominente rol voor de single-frame grille. De huidige A3 is eenvoudig te herkennen aan de vorm van de koplampen en de bollingen in het plaatwerk boven de wielkasten.

Audi A3 is populair

De eerste generatie van de Audi A3 (modelcode 8L) werd geïntroduceerd in 1996, in eerste instantie alleen als driedeurs hatchback maar later ook als ruimtelijke A3 Sportback. De tweede generatie (8P) volgde in 2003, en verscheen ook als cabrio met een softtop. De derde generatie (8V) werd in 2012 onthuld en zou als driedeurs hatchback, vijfdeurs Sportback, vierdeurs sedan en als cabriolet worden aangeboden. Het aanbod tweedehands-modellen A3 is zeer uitgebreid, reden waarom de auto ook als occasion veel wordt gekocht.

Audi A3 als benzine, diesel en plug-in hybrid

De prijslijst van de huidige Audi A3 (8Y) biedt keuze uit twee benzinemotoren. Er is een driecilinder 1,0-liter turbomotor (110 pk) en een geblazen 1,5-liter viercilinder (150 pk). Op dieselgebied heeft Audi twee keuzemogelijkheden, beide met een cilinderinhoud van twee liter. Deze hebben een vermogen van 116 pk en 150 pk. Net als de technisch nauw verwante modellen van Volkswagen, Skoda en Seat, levert Audi van de A3 Sportback ook een plug-in hybrideversie. Naar keuze is er een variant met 204 pk, en een versie met 245 pk.

De sportieve versies van de Audi A3

Als vanouds zijn er ook twee sportuitvoeringen van de A3. De Audi S3 heeft een tweeliter viercilinder turbomotor met een vermogen van 310 pk. De RS3 op zijn beurt heeft een vijfcilinder turbomotor van 2,5 liter, die een vermogen levert van 400 pk. Zowel de Audi S3 als de Audi RS3 beschikt over quattro-vierwielaandrijving en een zelfschakelende S tronic transmissie met dubbele koppeling. Beide modelvarianten worden geleverd als Sportback en als Limousine.

Audi A3 in drie uitvoeringen

De Audi A3 is leverbaar in drie verschillende uitrustingsniveaus:

  • A3 Pro Line
  • A3 Advanced Edition
  • A3 S Edition

Hieronder lopen we ze allemaal langs.

A3 Pro Line

De basisversie van de Audi A3 is de Pro Line. Deze is standaard onder meer voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen, klimaatbeheersing met gescheiden temperatuurzones en Audi Smartphone Interfase (voor integratie van Apple CarPlay).

A3 Advanced Edition

De completere Audi A3 Advanced Edition is herkenbaar aan de aluminiumkleurige sierlijsten in de bumpers en de 17-inch lichtmetalen wielen. Deze uitvoering heeft bovendien full LED-koplampen en MMI navigatie plus, in combinatie met het digitale instrumentarium Audi Virtual Cockpit. Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn eveneens standaard.

Sportieve A3 S Edition

Dan is er nog de sportief aangeklede A3 S Edition, die beschikt over bumpers met grotere koelroosters, vijfspaaks lichtmetalen wielen (17 inch) en een speciale S line aankleding van het interieur.

Audi A3 Attitude in private lease

Speciaal voor Audi-rijders die de A3 via private lease willen rijden, is de A3 Attitude samengesteld. Deze uitvoering kan exclusief online worden besteld. Binnen 10 dagen wordt de bestelde auto thuis afgeleverd. De Attitude-uitvoering komt grotendeels overeen met de Advanced Edition, maar heeft standaard bovendien metallic lak. De Audi A3 Attitude wordt geleverd met de 110 pk sterke 1,0-liter driecilinder TFSI-turbomotor, in combinatie met een zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling.

Beoordelingen voor Audi A3

719 Beoordelingen

4,7