Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-a3-e-tron-front

Audi A3 e-Tron

1 / 3
audi-a3-e-tron-front
audi-a3-e-tron-side
audi-a3-e-tron-back

Sterke punten

 • Lageonderhoudskosten
 • Gemaakt met vakmanschap
 • Hoog niveau van rijcomfort en veel uitrusting

Zwakke punten

 • Hoge aanschafkosten
 • Weinig opstartcapaciteit
 • Puur elektrisch bereik is beperkt

Audi A3 e-Tron: Zuinige compacte auto met hybride aandrijving

De Audi A3 e-Tron combineert een benzinemotor met een elektrische motor en functioneert als een plug-in hybride. De compacte auto is gericht op klanten met een hang naar comfort en lage onderhoudskosten en werd van 2014 tot 2020 in Nederland aangeboden. Lees meer

Interesse in een Audi A3 e-Tron

Goede redenen

 • De Audi A3 e-Tron overtuigt met zeer gunstige onderhoudskosten en een laag verbruik.
 • In het interieur biedt het voertuig voldoende ruimte en vooral veel comfort.
 • Hoog rijcomfort dankzij uitgebalanceerde chassis en automatische transmissie.
 • De gecombineerde motoren bieden veel vermogen en sportieve rijeigenschappen.
 • Visueel maakt het model indruk met een moderne en elegante look.

Data

Motoren

De Audi A3 e-Tron is een zogenaamde plug-in hybride. Hier combineert de Duitse autofabrikant twee verschillende aandrijfsystemen. Enerzijds wordt de klassieke benzinemotor gebruikt, die vooral op lange trajecten goed scoort, terwijl anderzijds een elektromotor de aandrijving overneemt. Deze wordt gevoed door geïntegreerde batterijen die genoeg energie moeten leveren voor tot 50 kilometer puur elektrisch rijden. De Audi A3 e-Tron kan dus worden gebruikt om korte afstanden naar de winkels of naar kantoor af te leggen zonder uitstoot en tegen bijzonder lage kosten.

Tegelijkertijd biedt de combinatie van benzinemotor en elektromotor een zeer goede rijervaring. De sportieve indruk wordt ook bevestigd door de gemeten waarden. Hier is de ondersteuning van de elektromotor merkbaar, die ook kan ingrijpen bij het inhalen door een extra duwtje te geven. De motor in de Audi A3 e-Tron produceert tot 204 pk bij piekvermogen, dus wanneer beide aandrijvingen samenwerken. Voor de kleine auto is dit gemakkelijk genoeg om vanuit stilstand een snelheid van 100 km/u te bereiken in slechts 7,6 seconden. Bovendien is de maximumsnelheid van 222 km/u ook meer dan hoog genoeg, zeker gezien de concurrentie in de compacte klasse.

De Duitse autofabrikant claimt voor de Audi A3 e-Tron een brandstofverbruik van 1,7 liter benzine en een extra elektriciteitsverbruik van 12,0 kWh per 100 kilometer. Dit zorgt voor lage emissies en eveneens lage onderhoudskosten. De Audi A3 e-Tron is ook standaard uitgerust met een automatische transmissie met 6 versnellingen met dubbele koppeling, zodat je niet handgeschakeld hoeft te schakelen.

Afmetingen

De Audi A3 e-Tron is niet alleen geschikt als je lage onderhoudskosten belangrijk vind, hij is ook klein en wendbaar, waardoor dit model een uitstekende keuze is voor het vaak inspannende stadsverkeer. Het voertuig is slechts 4,31 meter lang, 1,79 meter breed en 1,43 meter hoog. Dit maakt het zoeken naar een geschikte parkeerplaats veel gemakkelijker. De wielbasis is 2,64 meter, waardoor er genoeg ruimte is voor comfortabele stoelen en maximaal vijf passagiers.

Door de extra achterin geplaatste accu's, die de elektromotor van de nodige energie voorzien, moeten kopers wel compromissen aanvaarden op het gebied van het volume van de bagageruimte. Tot 280 liter laadvolume is beschikbaar. Dit zou echter moeten volstaan voor de meeste dagelijkse doeleinden. En in geval van nood kan de achterbank natuurlijk worden neergeklapt. Hierdoor wordt het laadvolume van de compacte auto binnen enkele seconden vergroot tot maximaal 1.120 liter. Bovendien kan een aanhangwagen met weinig moeite worden gebruikt. De optionele aanhangwagenkoppeling ondersteunt een maximaal trekvermogen (geremd) van 1.400 kilogram.

Productie 2014 – 2020
lengte, breedte, hoogte 4,31 m x 1,79 m x 1,43 m
Wielbasis 2,64 m
Inhoud bagageruimte 280 – 1.120 l
Ledig gewicht 1.515 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.050 kg
Cilinderinhoud 1.395 cm³
Koppel 250 Nm
Topsnelheid 222 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 7,6 s
Tankinhoud 50 l
Verbruik 1,6 – 1,8 l/100 km
CO2-uitstoot 38 g/km

Varianten

Als hybride auto kan de Audi A3 e-Tron alleen als vijfdeurs model worden besteld; het populaire driedeurs model wordt in deze versie helaas niet aan klanten aangeboden. Wat betreft uitrustingslijnen worden er overigens drie verschillende varianten aangeboden die van de A3 e-Tron een comfortabele en sportieve wagen maken.

In veel gevallen is het echter niet eens nodig om voor de hogere uitrustingsklasse te kiezen, aangezien de Audi A3 e-Tron al in de basisversie met veel functies en kenmerken is uitgerust. Dit geldt bijvoorbeeld voor een comfort-check en een automatische klimaatregeling. Een informatiesysteem voor de bestuurder met een groot display is ook altijd inbegrepen. LED-koplampen zorgen voor goed zicht in het donker. Tegen meerprijs kan de auto worden uitgerust met nog meer highlights, zoals een up-to-date multimediasysteem of diverse assistentie- en veiligheidssystemen.

Prijs

In vergelijking met de klassieke A3 met alleen conventionele aandrijving, moeten klanten voor de Audi A3 e-Tron een stuk dieper in de buidel tasten. De basisversie van het voertuig kost ten minste 39.500 euro. De aankoop van het model kan echter in aanmerking komen voor een subsidie. De beter uitgeruste Audi A3 e-Tron Sport kost daarentegen al minstens 41.740 euro, en in veel gevallen komen daar ook nog eens extra kosten bij.

Natuurlijk is de Audi A3 e-Tron als occasion aanzienlijk goedkoper en biedt hij heel wat besparingsmogelijkheden. Dankzij de solide motoren en technologie is het risico van een aanstaande aankoop beheersbaar. Zo kunnen modellen met meer dan 100.000 kilometer worden aangeschaft vanaf 20.000 euro. Nieuwere voertuigen kunnen echter ook aanzienlijk duurder zijn en vaak de grens van 28.000 euro overschrijden.

Design

Exterieur

De Audi A3 e-Tron maakt op het eerste gezicht indruk met zijn moderne en aangename design. De auto draagt uiteraard het vertrouwde Audi-uiterlijk en is alleen aan het distinctieve opschrift "e-Tron " te herkennen als een speciaal model met een toekomstgerichte aandrijving. Vooral de facelift van 2016 geeft het voertuig een frisse look. Onder andere de herziene achterkant en een single-frame grille zorgen voor het moderne design. Met in totaal 13 verschillende lakkleuren blijft vrijwel geen wens onvervuld, ook niet voor de individuele smaak.

Interieur

Ook het interieur oogt opgeruimd en fris, terwijl het tegelijkertijd indruk maakt met de typische Audi-voordelen. De afwerking is onberispelijk, de materialen voelen zeer aangenaam aan en het model laat een goede indruk achter. Het hangende display in de middenconsole is goed afleesbaar, en belangrijke informatie wordt ook weergegeven op een extra display achter het sportieve stuurwiel. Het lage geluidsniveau en de comfortabele stoelen maken van de Audi A3 e-Tron ook op langere trajecten een gewaardeerde metgezel. Dit is vooral het geval in zuiver elektrische modus, waar het interieur zeer aangenaam stil is.

audi-a3-e-tron-interieur audi-a3-e-tron-seats

Veiligheid

De Audi A3 e-Tron biedt een grote mate van veiligheid voor alle inzittenden en alle andere weggebruikers. Het model is uiteraard uitgerust met alle noodzakelijke voorzieningen, zoals ESP, ABS, gordelverklikkers en tractiecontrole. Maar ook de modernste veiligheidsassistenten, die een steeds centralere rol spelen in het dagelijkse autorijden van vandaag, mogen niet ontbreken. In de crashtest van Euro NCAP behaalde het model een topscore. Vijf van de vijf sterren onderscheiden het voertuig als een veilige metgezel op de weg. Wie meer geld uitgeeft, krijgt ook technische ondersteuning. Dit geldt bijvoorbeeld voor een Lane Keeping Assist of een Emergency Brake Assist.

Alternatieven

De Toyota Prius is een van de populairste hybride voertuigen op de markt en biedt bovenal goed doorontwikkelde technologieën. Het voertuig is immers al sinds 1997 op de markt voor geïnteresseerde klanten. Bovendien is de Prius aanzienlijk groter dan de Audi A3 e-Tron en biedt hij dus nog meer ruimte voor alle passagiers.

FAQ

Hoeveel kost een Audi A3 e-Tron als nieuwe auto?
De Audi A3 e-Tron werd voor het laatst als nieuwe auto aangeboden voor een prijs van 39.500 euro. Klanten kunnen dus veel geld besparen met occasion modellen, de voertuigen kosten dan vaak minder dan de helft.
Wat maakt de Audi A3 e-Tron bijzonder?
De Audi A3 e-Tron is een auto met plug-in hybride aandrijving. Dit betekent dat hij gebruik maakt van een benzinemotor en een elektromotor, alsmede van afzonderlijke accu's die bijvoorbeeld thuis kunnen worden opgeladen.

Meer informatie

Meer links