Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-a7-l-01.jpg

Audi A7

1 / 5
audi-a7-l-01.jpg
audi-a7-l-02.jpg
audi-a7-l-03.jpg
Video - Audi A7 Profiel
audi-a7-l-04.jpg

Sterke punten

  • Stijlvol, dynamisch design
  • Krachtige motoren, sportief rijgedrag
  • Moderne technologieën aan boord

Zwakke punten

  • Duurder dan nauw verwante Audi A6
  • Minder praktisch dan bijv. Audi A6
  • Opties drijven de prijs flink op

Audi A7 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Audi A7, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Audi A7: de ‘vierdeurs coupé’ uit Ingolstadt

De Audi A7 vormt sinds 2010 het ‘vierdeurs coupé’-alternatief voor de technisch identieke Audi A6. Waar de A6-modellen vooral zakelijke luxe uitstralen, ligt de focus bij de Audi A7 veel meer op een aansprekend design en de dynamische rijprestaties. Dat komt extra tot uiting bij de Audi S7 en RS7. Lees meer

Interesse in een Audi A7

Audi A7 occasions
Audi A7 nieuwe auto's
Audi A7 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Dynamischer alternatief voor de meer zakelijke Audi A6-modellen
  • Krachtige motoren en een sportief rijgedrag sluiten daar perfect op aan
  • Biedt net als de A6 luxe en moderne technologieën
  • Audi S7 en RS7 laten sportiviteit volop tot uiting komen

Technische gegevens

Motorisatie

De Audi A7 is uitgebracht met vier-in-lijnmotoren, V6-motoren en V8-motoren. Standaard heeft de Audi A7 voorwielaandrijving, maar bij veel uitvoeringen worden alle vier de wielen aangedreven. De transmissie is altijd een automaat, afhankelijk van het specifieke model met zeven of acht versnellingen. Op het gebied van zuinigheid biedt de Audi A7 twee uitersten. Enerzijds zijn er de sportieve modellen Audi S7 en RS7, met een hoog vermogen en bijbehorend hoog brandstofvebruik. Aan de andere kant is er bij de tweede modelgeneratie ook een plug-in hybride, die een WLTP-verbruik heeft van slechts 1,7 l/100 km. Daarvoor moet je hem wel regelmatig opladen en geen lange reizen maken.

Afmetingen

De twee modelgeneraties van de Audi A7 zijn vrijwel even groot, met een lengte van ca. vijf meter, een breedte van 1,9 meter en een hoogte van 1,4 meter. De wielbasis meet net geen drie meter. Op de achterbank biedt de Audi A7 vanwege zijn lagere dak minder hoofdruimte dan de nauw verwante Audi A6, maar het is nog steeds goed mogelijk om met vier volwassenen op stap te gaan. Beide modelgeneraties van de Audi A7 hebben een vrijwel even grote bagageruimte. Wel heeft de plug-in hybrideversie van de tweede generatie minder ruimte doordat de batterij plek inneemt.

De belangrijkste specificaties op een rij

Audi A7
Marktintroductie 2010
Lengte x breedte x hoogte 5,0 – 5,1 m x 1,9 m x 1,4 m
Wielbasis 2,9 – 3,0 m
Inhoud bagageruimte 380 – 535 l
Ledig gewicht 1.635 – 2.040 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.210 – 2.735 kg
Cilinderinhoud 1.798 – 3.996 cm3
Vermogen 140 kW (190 pk) – 441 kW (600 pk)
Koppel 280 – 800 Nm
Topsnelheid 235 – 250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 7,9 – 3,6 sec
Tankinhoud 65 – 73 l
Verbruik 1,7 – 12,3 l/100 km
CO₂-uitstoot 37 – 278 g/km

Varianten

Naast de reguliere modellen is de Audi A7 ook leverbaar als sportieve Audi S7 of als sportief topmodel Audi RS7. Deze modellen hebben extra krachtige motoren en laten het sportieve karakter van de auto volledig tot zijn recht komen. Speciale edities zijn er niet echt geweest. Wel is er nog een carrosserievariant die niet in Europa werd geleverd: de Audi A7L. Deze voor Azië bedoelde variant heeft een iets langere wielbasis en een licht afwijkende achterzijde. Zo is de Audi A7L een sedan in plaats van een liftback met grote achterklep.

Prijzen

Sinds 2023 wordt de Audi A7 niet meer officieel in Nederland geleverd. De nieuwprijs van het laatste model varieerde van ongeveer 71.000 euro tot zo’n 109.000 euro voor de duurste varianten. De sportievere Audi S7 en RS7 hadden een veel hogere vanafprijs, namelijk respectievelijk 123.000 en 206.000 euro. De sportmodellen zijn van zichzelf duur, maar in Nederland nog meer vanwege de bpm (op CO2-emissie gebaseerde aanschafbelasting).

Een Audi A7 occasion is een stuk voordeliger. Al vanaf ca. 13.000 euro is er een beschikbaar, al gaat het dan wel om vroege exemplaren met een hoge kilometerstand. Reken voor een Audi S7 occasion op prijzen vanaf 35.000 euro en voor een RS7 op prijzen vanaf 43.000 euro. Mag de auto maximaal tien jaar oud zijn, reken dan op prijzen vanaf zo’n 18.000 euro voor een reguliere Audi A7. Voor een Audi A7 van de tweede modelgeneratie (vanaf 2018) moet worden doorgespaard naar ca. 47.000 euro. In alle gevallen geldt dat de voordeligste exemplaren een relatief hoge kilometerstand hebben en/of minder opties aan boord. Voor een bijna nieuw exemplaar met veel opties betaal je ook als occasion prijzen die dicht bij de nieuwprijs in de buurt zitten.

Design

Buitenkant

De Audi A7 is een vijfdeurs liftback, door het merk zelf ook wel een vierdeurs coupé genoemd. Andere carrosserievarianten zijn er niet, afgezien van een iets verlengde versie voor Aziatische markten. De Audi A7 is voornamelijk besteld in zwart, grijs en wit en dus bestaat ook het occasionaanbod voornamelijk uit auto’s in die kleuren. Met een beetje zoeken zijn er ook wel exemplaren in andere kleur te vinden, meestal helder donkerblauw.

Binnenkant

Vanbinnen is de verwantschap met de technisch identieke Audi A6 duidelijk zichtbaar in de Audi A7. De interieurs van beide modellen zijn vrijwel identiek. Dat betekent genoeg luxe maar met een vooral zakelijke en strakke aankleding en afwerking. Het grootste verschil zit hem in het ruimte-aanbod achterin, waarbij de Audi A7 vanwege de sterk aflopende daklijn wat minder hoofd- en bagageruimte biedt dan de Audi A6.

Veiligheid

De tweede modelgeneratie van de Audi A7 is getest door de Euro NCAP en behaalde een maximale score van vijf sterren. Specifiek op het gebied van bescherming van volwassen inzittenden scoorde de Audi A7 zelfs 93% procent. De eerste modelgeneratie Audi A7 is niet getest, maar de nauw verwante Audi A6 wel. Die wist destijds vergelijkbaar goede resultaten neer te zetten. Daarnaast is het zo dat de eisen aan de beoordeling in de loop er jaren zijn aangescherpt, waardoor de tweede modelgeneratie in absolute zin nog veiliger is.

Alternatieven

De Audi A7 heeft enkele geduchte concurrenten in het segment van luxe ‘vierdeurs coupés’. Een belangrijke rivaal is de Mercedes-Benz CLS, die net als de A7 een combinatie biedt van stijlvol design en hoogwaardige prestaties. De CLS is bovendien een van de allereerste auto’s die als ‘vierdeurs coupé’ werd aangeduid en daarmee min of meer de grondlegger van het segment is. De BMW 6 Serie Gran Coupé is ook een sterke concurrent met zijn sportieve uitstraling en uitstekende rijdynamiek. Ook de Porsche Panamera mag niet worden vergeten. Die onderscheidt zich door zijn sportievere karakter en uitmuntende prestaties, wat hem aantrekkelijk maakt voor autoliefhebbers.

Kijken we buiten Duitsland, dan komen bijvoorbeeld de Maserati Ghibli en Jaguar XF in beeld. Die hebben weliswaar een minder coupéachtige daklijn, maar zijn wel evengoed sportieve vierdeurs auto’s waarmee je je binnen het segment extra onderscheidt. Over de grens in Duitsland wordt ook de Genesis G80 verkocht, een model van het luxemerk van Hyundai, die prijstechnisch veel voor weinig biedt. Wellicht valt ook de Tesla Model S te overwegen, een sportieve vierdeurs auto die zich extra onderscheidt met een volledig elektrische aandrijving.

FAQ

Wat kost de Audi A7?
De Audi A7 had in Nederland een nieuwprijs vanaf 71.000 euro. Een Audi A7 occasion is al te vinden vanaf 13.000 euro.
Hoeveel pk heeft de Audi A7?
Afhankelijk van de specifieke variant heeft de Audi A7 een vermogen van 140 kW (190 pk) – 441 kW (600 pk). De hoogste waarde hoort bij de Audi RS7, het sportieve topmodel.
Hoeveel Audi A7 zijn er in Nederland?
Op dit moment (oktober 2023) staan er 1.888 exemplaren van de Audi A7 op Nederlands kenteken. Van de Audi S7 zijn dat er 110 en van de Audi RS7 staan 7 exemplaren op kenteken. Een kanttekening bij deze aantallen is dat sommige exemplaren van de sportieve Audi S7 en RS7 mogelijk als een Audi A7 zijn geregistreerd, waardoor er meer in Nederland zijn dan hierboven vermeld.

Beoordelingen voor Audi A7

34 Beoordelingen

4,9

Meer informatie

Modellen

Meer links