Audi S7 te koop: tweedehands en nieuw

Audi S7

Audi S7

De Audi S7 is de sportsedan uit de Audi A7 serie

Bij autofabrikant Audi hoorde het sinds de jaren '90 tot de traditie om voertuigen die gebaseerd waren op seriemodellen, uit te rusten met bijzonder goed presterende motoren. De sedans en combi's die zo in een kleine oplage ontstonden, werden als Audi S of Audi RS verkocht. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Audi S7

Toen Audi in 2010 met de Audi A7 een nieuwe serie sedans in coupéstijl in productie nam, werd ook hierbij dit concept toegepast. Eind 2011 hadden de ingenieurs van Audi-dochter quattro, die verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling, een sportversie klaar welke vanaf 2012 als Audi S7 verkocht wordt.

Gewijzigd design voor de Audi S7

Aangezien de ontwerpers de sedans uit de serie Audi A7 van buiten reeds dynamisch hadden vormgegeven, moesten ze voor de Audi S7 alleen nog wat details aanpassen om beide modellen van elkaar te laten verschillen. Zo kreeg de Audi S7 een gewijzigde voorkant met luchtinlaten die door een horizontale balk in tweeën gedeeld worden, waarin ook de mistlichten geïntegreerd zijn. Aan de achterzijde valt de Audi S7 op dankzij zijn vier ovale uitlaatpijpen en een diffusor. Van binnen werd de Audi S7 uitgerust met sportstoelen voor vier passagiers, waarop een S7-embleem prijkt. Ook de zwartgelakte remzadels uit keramiek zijn alleen een kenmerk van de Audi S7.

De S7 beschikt over een V8-motor met cilinderuitschakeling

De Audi S7 werd uitgerust met een geweldig presterende V8-motor met een cilinderinhoud van 4,0 liter en een prestatievermogen van 309 kW (420 pk). Bijzonderheid bij deze motor: wanneer er langzaam wordt gereden en de motor dus niet het volle vermogen hoeft te gebruiken, worden vier van de in totaal acht cilinders uitgeschakeld. Hierdoor laat het brandstofverbruik van de S7 zich beperken. Het gecombineerde brandstofverbruik van de sedan ligt volgens de fabrikant op circa 9,6 liter Super. Dat gaat gepaard met een CO2-uitstoot van circa 225 g/km. De bijna twee ton zware Audi S7 kan binnen 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en dankzij elektronische snelheidsbeperking een snelheid van maximaal 250 km/u halen.

Technische uitrusting van de Audi S7

De Audi S7 wordt standaard met een permanente vierwielaandrijving uitgerust. Daarnaast kunnen er verschillende elektronische hulpsystemen geïnstalleerd worden. Daartoe horen een Lane Departure Warning System en een automatische afstandscontrole met snelheidsbeperking. Een preventief werkende remassistent moet voor meer veiligheid zorgen doordat een computergestuurde noodstop botsingen kan vermijden of de schade bij een botsing kan beperken.

Beoordelingen voor Audi S7

1 Beoordelingen

5,0