Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW 6 Serie

Informatie over BMW 6 Serie

30 Jaar geleden begon BMW met de productie van de 6-serie. Daarmee wilde men sportiviteit in de luxeklasse brengen. In 1989 werd de productie van de 6-serie compleet gestaakt en moest de nieuwe BMW 8-serie, die in tegenstelling tot de BMW 6-serie op een volledig nieuw concept was gebaseerd, de plaats van de kleinere broer innemen. Lees meer

Omdat hij daarin duidelijk minder goed slaagde dan BMW zich had voorgesteld, werd ook deze serie weer gestaakt. In 2004 startte BMW een nieuwe poging - de BMW 6-serie werd herboren. Met een motorkracht tot 333 pk en Valvetronic, een systeem voor een verbeterde aansturing van de kleppen, kan hij weer aardig uit de voeten. Voor een nog betere start resp. sportievere rijstijl kan men de "sport"-knop indrukken die de schakeltijden nog meer verkort, waardoor de BMW 6-serie binnen 5,6 seconden accelereert van 0 naar 100 km/h.

Om een zo laag mogelijk gewicht bij een zo optimaal mogelijke veiligheid en stabiliteit te garanderen, werden in de BMW 6-serie hoofdzakelijk staal en aluminium gebruikt. Op technisch gebied is de BMW 6-serie uitgerust met adaptief bochtenlicht, een speciaal chassisregelsysteem dat al naar gelang de behoefte de wielen afzonderlijk remt, zodat het optimale contact met de weg altijd gewaarborgd is, evenals een airbagsysteem dat de verschillende airbags op elkaar afgestemd activeert en ook de gordels, de centrale vergrendeling en de noodknipperlichtinstallatie in- en de brandstofpomp uitschakelt. De BMW 6-serie beschikt bovendien over een nachtzichtsysteem met warmtebeeldcamera, vooral bedoeld om te waarschuwen voor voetgangers.