Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-3er-l-02.jpg

BMW

BMW

Vind het model dat bij je past

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Het Duitse BMW is een van de bekendste automerken ter wereld. De drie bekende letters staan voor Bayerische Motoren Werke en werd in 1913 opgericht door Karl Friedrich Rapp. Ook Mini en Rolls-Royce Motor Cars vallen onder deze merknaam. BMW startte niet direct met het maken van auto's. Men begon met de productie van motoren voor vliegtuigen. Nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam, maakten de mensen van het Duitse merk de overstap naar spoorwegremmen. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog viel BMW ten prooi aan een bombardement. Gelukkig kon het bedrijf zich na afloop van de oorlog goed herstellen en werd de focus verlegd naar sportwagens en limousines. In eerste instantie zou duidelijk worden dat deze overstap financieel gezien geen slimme zet was. Na de lancering van de 1500, zat de stijgende lijn er gelukkig weer in. Het hoofdkantoor van BMW is gevestigd in München.

Techniek

De modellen van BMW maken gebruik van de alom geroemde TwinPower turbomotoren. Ook milieu staat voorop bij het Duitse automerk. Dit is onder andere terug te zien aan de energie die wordt gestoken in het reduceren van brandstofverbruik. Luchtinlaten aan de voorzijde van de modellen van dit merk zouden moeten bijdragen aan een lager brandstofverbruik. Daarnaast investeert deze Duitse Autofabrikant in het produceren van hybride en elektrische modellen. Rijcomfort staat ook hoog in het vaandel. ConnectedDrive zorgt voor gemak en een gevoel van veiligheid. Met ConnectedDrive kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van geavanceerde noodhulp, real time traffic information, Personal Assistant Services en online entertainment. De rij-assistentiesystemen zorgen voor nog meer veiligheid. Onder rij-assistentiesystemen vallen Intelligent Parkeren, Intelligent Rijden en Intelligent Zicht. Bij Intelligent Parkeren wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een achteruitrijcamera en een parkeerassistent die zoekt naar een geschikte parkeerplaats. Intelligent Rijden houdt onder andere in dat de auto zelf stuurt wanneer er lange rechte stukken gereden worden. De auto houdt zichzelf in het midden van de rijbaan. Active Protection trekt de gordel strakker in penibele situaties, en er worden rustpauzes geadviseerd wanneer het er op lijkt dat de bestuurder moe wordt. Intelligent Zicht helpt bij een beter overzicht in het verkeer. Zo zijn er bijvoorbeeld twee camera's aangebracht in de voorste wielkasten om meer overzicht op verkeerssituaties te hebben.

Modellen

Dit automerk kent diverse topmodellen. Elk model heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Hieronder worden enkele modellen uitgelicht.

1 Serie

De 1 Serie ademt sportiviteit. Dit krachtige model is een compacte middenklasser en wordt sinds 2004 geproduceerd. Dit model is als 3- en 5-deursmodel te verkrijgen en biedt meer ruimte dan verwacht. Dit is wel het kleinste en goedkoopste model van dit merk.

3 Serie

De 3 serie is een middenklasse auto en is een van de langstlopende modellen van dit automerk. In 1975 werd de eerste al op de markt gebracht. Tot op heden zijn er diverse uitvoeringen van het populaire model uitgebracht.

7 Serie

De eerste auto van de 7 Serie rolde in 1964 van de band. Dit model is bijzonder ruim en valt in de duurdere prijsklasse van het Duitse merk. Passagiers hebben een zee van ruimte en de auto heeft een luxe en strak design. Concurrenten van het meest recente model van de 7 Serie zijn de Audi A8, de Volkswagen Phaeton en de Mercedes-Benz S-klasse.

BMW X

De X serie is verkrijgbaar in de uitvoeringen X1, X3, X4, X5 en X6. De X4 en X6 worden een cross-over SUV genoemd. De andere drie modellen zijn een SUV. Concurrenten zijn onder andere de Land Rover Freelander en de Acura RDX.

Hybride

Er zijn diverse modellen in de hybride uitvoering te krijgen. Een hybride van dit merk heeft een verbrandingsmotor, een transmissie-eenheid met twee elektromotoren, twee accu’s en een elektronisch regelsysteem. Energie die vrijkomt bij afremmen en uitloop komt weer terug in de accu's en wordt hergebruikt. De modellen die als hybride verkrijgbaar zijn, zijn de 2 Serie Active Tourer, de 3 en 5 Serie Sedan, de 7 Serie, de X5 en de i8.

Elektrisch

De i3 is een elektrische auto waarbij ongeveer 300 kilometer op een volle accu gereden kan worden. De i3 is met haar moderne uiterlijk ruimer dan de buitenkant doet vermoeden.

Terugroepacties

Bij het ene merk is er niets anders te lezen dan over terugroepacties, terwijl er bij het andere merk praktisch niets over naar voren komt. Dit degelijke Duitse merk lijkt onder de laatste categorie te vallen. Bij elk automerk zijn er wel eens wat problemen en over het algemeen worden ze op een correcte wijze hersteld. In het verleden zijn er wat problemen met de airbags geweest. Bij snel optrekken of afremmen kon er een metalen deel van de airbag op de printplaat komen en kortsluiting veroorzaken. Het systeem van de airbags werd dan opnieuw opgestart waardoor de airbags vijf seconden lang waren uitgeschakeld. Eigenaren van modellen waar dit betrekking op heeft, zijn hiervan op de hoogte gebracht. Verder zijn er geen noemenswaardige (technische) problemen met dit automerk geweest.

Een tweedehands BMW kopen

Een BMW tweedehands kopen is een uitstekende keuze. De auto's zijn zowel nieuw als tweedehands zeer betrouwbaar. Verder is het merk als occasion zeer waardevast en veel verkrijgbaar. Een tweedehands auto van dit merk vinden kost dan ook geen enkele moeite. Dealers hebben vaak een uitgebreid assortiment als het gaat om een tweedehands auto van dit merk, maar ook op internet bij particulieren hoeft de zoektocht niet lang te duren. Neem voor aankoop van een tweedehands auto altijd een neutrale kijker mee, die met een nuchtere blik de auto bekijkt. Maak een proefrit en vraag naar het onderhoud van de auto. Ook handig is om te weten waar de auto in onderhoud geweest is. Wellicht kan de auto na aankoop, mits logistiek mogelijk, bij de desbetreffende garage in onderhoud blijven.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Speciaal