Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-banner-l-01.jpg

BMW 2014

Voor de Duitse automobielgigant BMW AG waren weinig jaren zo vruchtbaar als 2014. Het is haast onmogelijk een volledig overzicht te bieden van alle BMW modellen die dit grand cru jaar extra kleur bijzetten. Niet alleen ontwikkelen tal van modellen zich door en worden zij wegens succes verlengd, vooral de wagens op nieuwe energie zijn mateloos populair.

BMW in 2014

Forbes voorspelde het al in 2012: BMW is het meest veelbelovende automobielbedrijf ter wereld. In geen enkel ander bedrijf stellen consumenten zoveel vertrouwen, zelfs niet in Mercedes of Audi, de twee marktleiders. Ook investeerders vertrouwen op BMW, en in 2014 lijkt dat meer dan ooit terecht. De Bayerische Motoren Werke lieten vanuit hun hoofdzetel te München een aantal verbluffende werkstukken op de wereld los. Hieronder volgt een (beperkt) overzicht van uitstekende (tweedehands) BMW's.

2014 BMW: van de F22 tot de F45

2014 werd gefundeerd in de 2 Series (F22), die werden voortgezet als Coupé en Cabrio. Het zijn opvolgers van de 1 Series, maar dan met vier deuren (en vandaar het even volgnummer). In deze serie verschijnt naast de Coupé en de Cabrio ook de Active Tourer (F45): een compact MPV met voorwielaandrijving en optionele xDrive. Naast de 2 Series is er ook nog de 4 Series, een assortiment van compacte executive wagens. De eerste generatie uit deze serie is de F32, die soortgelijk is aan de E92 uit de 3 Series.

2014 BMW: de X'en

Ook aanwezig in 2014 zijn de BMW X4, X5 en X6. De X6 is reeds van 2008/9, maar in 2013 werd ook de BMW X5 (F15) voorgesteld. Het is alweer de derde generatie van deze serie middelgrote SUV's. Hij behoudt het chassis van zijn voorganger en zet vooral in op nieuwe onderdelen en een cosmetische make-over. Ook werd de nieuwste versie iDrive toegevoegd, de sDrive25d. Parallel met de X5 personenwagens werd overigens ook een zeer gewaardeerde serie spoedauto's gelanceerd, de X5 Emergency Vehicles. In de X4 serie blijft de Sports Acitivity Coupe beschikbaar.

2014 BMW: Project i

De echte vernieuwing van 2014 zit in de hybride en elektrische BMW's: het zogenaamde Project i. BMW is zo overtuigd van dit project dat het meteen een nieuwe merknaam aan zijn bestand toevoegde: de BMWi. In 2014 verschijnen alvast de i3 en de i8. De i3 (die in Europa al vanaf november 2013 beschikbaar is) heeft zelfs al een voorloper en stond eerder bekend als 'Mega City Vehicle' (MCV). Het is een vijfdeurs-, elektrische stadswagen. In de meest efficiënte rijstand kan de wagen tussen 130 en 160 kilometer aan zonder opladen. De wagen werd dan ook bedolven onder prijzen. Zo won hij twee World Car of the Year awards en de Design Gold Award. Tevens werd hij verkozen tot 2014 World Car Design of the Year. De BMW i8 valt op door zijn introductie van het Concept Vision Efficient Dynamics. Het is een plug-in hybride en een sportwagen ineen.

Met de BMWi bracht 2014 de eerste serie en masse geproduceerde, elektrische wagens met een nuluitlaat uit door koolstofvezels versterkt plastic. BMW maakte de ecologische afdruk van de wagen zo kleiner dan ooit en creëerde een echte wereldprimeur.

Meer links