Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
BMW coupe

Kenmerkend design bij de BMW coupé

Een coupé is te herkennen aan de sportieve vorm van de carrosserie. Een coupé beschikt doorgaans over twee of drie deuren. Verschillende modellen van BMW kennen de coupé-uitvoering, namelijk de BMW 2 serie, de 4 serie, de 6 serie, de M4 en de M6. Opvallend aan de coupé BMW zijn de grote luchtinlaten aan de voorzijde. De luchtinlaten koelen de krachtige motor beter en zorgen voor vermindering van de luchtweerstand met minder brandstofverbruik tot gevolg. De modellen van BMW bevatten een krachtige TwinPower Turbo motor. De coupé van BMW is ruim genoeg om ook gezinnen te vervoeren, al kan het ontbreken van een derde en vierde portier iets minder handig zijn. Hiervoor heeft BMW dan ook de vierdeurs gran coupé op de markt gebracht.

Een tweedehands BMW coupé kopen

BMW is gestart als fabriek voor vliegtuigmotoren in 1913. In 1929 rolde de eerste auto van de band, de BMW 3/15. Het is tegenwoordig moeilijk om een bepaald model BMW als populairste model aan te wijzen; elk model is populair in zijn eigen segment. Bij de aanschaf van een tweedehands auto is de keuze voor een BMW een prima keuze. BMW heeft sterke motoren en staat bekend om haar waardevastheid. De eigenaar van een tweedehands coupé BMW hoeft bij juist onderhoud niet bang te zijn voor extreem hoge kosten.

Variatiemodellen en concurrentie

Naast de coupé kent BMW ook andere modellen. Voor de sportieve rijder die graag tijdens het rijden geniet van de natuur heeft BMW bij diverse modellen de keuze uit een cabriolet. Bij een aantal modellen kan er gekozen worden voor de eerder genoemde gran coupé. De ActiveHybrid 3 en de ActiveHybrid 7 zijn de hybride modellen die nog gunstiger voor het milieu zijn. Elk model van BMW is onderverdeeld in zijn eigen uitvoeringen en typen. De grootste concurrentie op de markt voor BMW zijn Audi en Mercedes.