Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-banner-l-01.jpg

BMW coupe

BMW coupé

Als sportief automerk heeft BMW een rijke historie als het gaat om de coupé. In de afgelopen decennia zijn er talloze BMW coupé-modellen op de markt gekomen. Echter is de traditionele coupé niet meer zo populair als voorheen en bij steeds meer merken verdwenen. Gelukkig is BMW een van de weinige volumemerken die nog wel een coupé in het aanbod heeft. Meerdere zelfs.

Highlights van de BMW coupé

  • Moderne, tijdloze en hoogwaardige uitstraling
  • Optimale combinatie van comfort en sportieve rijeigenschappen
  • Mooie materialen, veel luxe en hoogwaardige kwaliteit

Welke BMW coupé is leverbaar?

BMW heeft een lange historie van coupé-modellen in verschillende segmenten. Van het compacte segment tot het middensegment en zelfs het dure luxesegment. Daarbinnen heeft BMW wel altijd een hogere marktpositie ingenomen wat de prijzen betreft. Behalve als volwaardige Coupé zijn verschillende modellen van BMW ook leverbaar als Gran Coupé. Dat zijn vierdeurs auto’s met een sterker aflopende daklijn, die daardoor ondanks de extra portieren een coupéachtige uitstraling hebben.

BMW heeft in 2023 drie coupé-modellen in het aanbod, en zelfs vijf als je de extra sportieve BMW M-modellen als afzonderlijke types beschouwt:

Modellen en uitvoeringen BMW coupé

BMW heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om coupé-modellen. Ze staan bekend als sportieve, elegante en krachtige auto’s die de kenmerkende Duitse kwaliteit combineren met uitstekende rijeigenschappen. Een BMW coupé is net zo hoogwaardig als alle andere modellen van BMW, ook qua uitrusting in het interieur.

Het aanbod van de BMW coupé begint bij de BMW 2 Serie Coupé. Dit is een relatief compact en sportief model, met onder de motorkap uitsluitend krachtige motoren. De BMW 2 Serie Coupé is daarmee een ideale keuze voor de liefhebbers van rijplezier, wendbaarheid en prestaties. Het topmodel uit de ‘normale’ reeks is de BMW M240i Coupé. Daarna volgt nog de extreem sportieve BMW M2 Coupé.

Na ‘de 2’ komt de BMW 4 Serie Coupé, met een slanke en gestroomlijnde carrosserie. Ook de BMW 4 Serie Coupé is uitsluitend leverbaar met krachtige motoren, met als toppunt de ruim 500 pk sterke 3,0-liter zes-in-lijn van de BMW M4 Coupé. Adembenemende prestaties zijn gegarandeerd. Toch kun je aan boord ook rekenen op veel luxe, hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie.

Bovenaan de keten staat de BMW 8 Serie Coupé, de grootste die ultieme luxe en prestaties combineert. Ook deze BMW coupé combineert de hoogwaardige materialen en geavanceerde uitrustingen van de topklasse met de sportieve prestaties die je van een BMW coupé mag verwachten. Het topmodel is de ruim 600 pk sterke BMW M8 Coupé.

Op AutoScout24 kun je echter nog veel meer coupé-modellen van BMW vinden, aangezien het Duitse merk een rijke historie heeft met deze tweedeurs carrosserievariant. We zetten een aantal modellen op een rij die inmiddels zijn uitgegroeid tot tijdloze, gewilde en/of waardevolle klassiekers.

Denk bijvoorbeeld aan de BMW 3.0 CSL uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De snelle coupé werd ontwikkeld met autosport in gedachte, maar bood ook uitstekende prestaties op de openbare weg. De BMW coupé was lichtgewicht en dankzij de 3,0-liter zescilindermotor bijzonder snel. De successen op het circuit bleven ook niet uit. Het model kreeg vanwege zijn kenmerkende voorzijde de bijnaam ‘Sharknose’.

Een ander icoon is de BMW M3 van de generatie E30, de allereerste BMW M3 Coupé. Al werd het model toen nog geen coupé genoemd, het was meer een soort driedeurs sedan. De BMW M3 E30 werd eind jaren tachtig geïntroduceerd en groeide uit tot een legendarisch model. Zowel qua particuliere verkoop als in de autosport boekte het model de nodige successen. Liefhebbers beschouwen hem als een van de beste sportieve coupés ooit.

De BMW 3 Serie Coupé is misschien wel de bekendste modellijn van het merk, maar vergeet ook de BMW 6 Serie Coupé niet. Het eerste model kwam in de jaren zeventig op de markt en was een luxe GT die net als de huidige BMW coupé modellen een luxe en comfortabel interieur combineerde met krachtige motoren en sportieve prestaties. Hét model voor de liefhebber is de inmiddels beroemde BMW M635CSi met 3,5-liter zes-in-lijn. Een aantal jaar na de eeuwwisseling is de BMW 6 Serie Coupé geherintroduceerd, met een opvallend vormgegeven eerste modelgeneratie en een meer ingetogen tweede modelgeneratie. De BMW 6 Serie werd in 2019 opgevolgd door de BMW 8 Serie Coupé.

Een wat alternatieve BMW coupé is de BMW Z3 Coupé, de gesloten versie van de bekende roadster. De BMW Z3 Coupé is minder bekend dan de dichte variant, maar daarmee ook exclusiever. De BMW Z3 Coupé heeft een opvallende vormgeving en kreeg daardoor de bijnaam ‘Clown shoe’. Het sportieve topmodel was de BMW Z3 M Coupé, inmiddels een zeer geliefde auto onder liefhebbers. Ook de latere BMW Z4 kwam als coupé op de markt.

Tot slot mogen we de BMW i8 niet vergeten: de eerste plug-in hybride sportcoupé van het merk. Het is een bijzondere auto die uiterst sportieve prestaties combineert met zuinigheid en duurzaamheid. De BMW i8 heeft een 1,5-liter driecilinder benzinemotor die samenwerkt met een krachtige elektromotor en in slechts 4,4 seconden van 0-100 km/u kan accelereren. Daarnaast is ook het ontwerp van de BMW i8 bijzonder. Het model oogt erg futuristisch, terwijl zijn exclusieve karakter wordt benadrukt door de imposante vleugeldeuren.

Hoeveel kost een coupé van BMW?

Nieuwprijzen

BMW neemt een hogere prijspositionering in en dat is voor de coupé-modellen niet anders. Het actuele aanbod (2023) begint bij de BMW 2 Serie Coupé, die leverbaar is vanaf net geen 50.000 euro. De BMW 4 Serie Coupé heeft een vanafprijs van ongeveer 58.000 euro en de BMW 8 Serie Coupé kost minimaal 129.000 euro. De sportieve M-modellen worden door BMW als een afzonderlijke modellijn gezien. Als we daarin meegaan, dan heeft de BMW M4 Coupé een vanafprijs van circa 136.000 euro en is de BMW M8 Coupé te bestellen vanaf 222.000 euro.

Prijzen voor occasions

Het segment van de coupé is een nichesegment, maar doordat BMW al geruime tijd coupé-modellen produceert, is er toch een vrij groot aanbod. Bovendien is er een BMW coupé occasion in veel prijssegmenten. Al voor zo’n 1.000 tot 2.000 euro is een BMW coupé te vinden. Dan gaat het om auto’s van 20 à 25 jaar oud. Houd er ook rekening mee dat je in deze prijsklasse modellen vindt met hoge kilometerstanden, wellicht enige gebreken en dat het vrij gewone uitvoeringen zijn. Mag de BMW coupé maximaal tien jaar oud zijn? Zorg dan dat er in ieder geval een ruime 10.000 euro op je rekening staat. In die prijsklasse vind je bijvoorbeeld een late BMW 3 Serie Coupé of een vroege BMW 4 Serie Coupé, het opvolgende model. Zoek je een BMW M-model als occasion? Houd dan rekening met prijzen vanaf 28.000 euro voor een BMW M3 Coupé van ongeveer twintig jaar oud, maar wel in nette staat. Vanaf ruim 30.000 euro komen ook meer exclusieve modellen zoals een BMW M6 Coupé in beeld. Houd bij occasions van BMW M-modellen extra rekening met de technische staat van de auto. Met dit soort modellen wordt vaak sportief gereden en dat zorgt voor extra slijtage van onderdelen.

FAQ

Welke BMW coupé-modellen zijn er?
Het huidige BMW coupé-aanbod bestaat uit de BMW 2 Serie Coupé, BMW 4 Serie Coupé en BMW 8 Serie Coupé, en de daarvan afgeleide BMW M2 Coupé, BMW M4 Coupé en BMW M8 Coupé. In de loop der jaren heeft BMW echter nog veel meer coupé-modellen uitgebracht, waarvan de BMW 3 Serie Coupé en BMW M3 Coupé wellicht de bekendste zijn. Ook de BMW 6 Serie Coupé en BMW M6 Coupé zijn bekende, geliefde modellijnen.
Wat is de kleinste BMW coupé?
De kleinste BMW coupé modellen zijn klassiekers zoals de BMW 02-serie en de eerste BMW 3 Serie. In het recente verleden was de BMW 1 Serie Coupé het instapmodel van het BMW coupé-aanbod. Inmiddels is die opgevolgd door de ongeveer even grote BMW 2 Serie Coupé.
Wat kost een BMW coupé?
Een nieuwe BMW coupé is te koop vanaf net geen 50.000 euro. Een occasion van een BMW coupé is al te vinden vanaf iets meer dan 1.000 euro, maar houd voor modernere en/of meer exclusieve modellen rekening met prijzen vanaf zo’n 20.000 à 30.000 euro.

Meer links