Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW 8 Serie te koop: tweedehands en nieuw

BMW 8 Serie

BMW 8 Serie

Informatie over BMW 8 Serie

De BMW 8-serie, een coupé in de luxeklasse, kwam in 1989 op de markt. Tien jaar later, in 1999, werd de productie van de serie gestaakt. In de productieperiode van 1990 tot 1999 lag de BMW 8-serie qua prijs nog boven de BMW 7-serie en was daarmee aanzienlijk duurder dan zijn voorganger, de BMW 6-serie. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Er was geen echte markt voor de bijzondere mix van sportiviteit en luxe. De platte snuit met de slaapkamerlampen en de nog sportiever ogende interieuruitvoering beantwoordde kennelijk niet aan de Europese smaak en met 280 pk was hij te licht voor de Amerikaanse markt. Daarom werden er van de BMW 8-serie in deze tien jaar ook slechts 30.000 stuks geproduceerd.

Maar de BMW 8-serie moest nog een andere terugslag incasseren: vanwege de designtechnisch geraffineerde vormgeving zonder B-stijl mislukte alle pogingen om op basis van dit model een stabiele cabrio te maken. Niet op de laatste plaats daarmee behaalde de concurrent Mercedes-Benz SL de overwinning, omdat deze ook als cabrio verkrijgbaar was. Daarmee werd de triomftocht van de BMW 8-serie uiteindelijk een nederlaag. Sinds 2004 is er een indirecte opvolger. Nadat de BMW 8-serie in 1999 de BMW 6-serie had afgelost, werd hij op zijn beurt 15 jaar later door een nieuwe uitvoering van de kleinere broer vervangen.