Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW 8 Serie

Informatie over BMW 8 Serie

De BMW 8-serie, een coupé in de luxeklasse, kwam in 1989 op de markt. Tien jaar later, in 1999, werd de productie van de serie gestaakt. In de productieperiode van 1990 tot 1999 lag de BMW 8-serie qua prijs nog boven de BMW 7-serie en was daarmee aanzienlijk duurder dan zijn voorganger, de BMW 6-serie. Lees meer

Er was geen echte markt voor de bijzondere mix van sportiviteit en luxe. De platte snuit met de slaapkamerlampen en de nog sportiever ogende interieuruitvoering beantwoordde kennelijk niet aan de Europese smaak en met 280 pk was hij te licht voor de Amerikaanse markt. Daarom werden er van de BMW 8-serie in deze tien jaar ook slechts 30.000 stuks geproduceerd.

Maar de BMW 8-serie moest nog een andere terugslag incasseren: vanwege de designtechnisch geraffineerde vormgeving zonder B-stijl mislukte alle pogingen om op basis van dit model een stabiele cabrio te maken. Niet op de laatste plaats daarmee behaalde de concurrent Mercedes-Benz SL de overwinning, omdat deze ook als cabrio verkrijgbaar was. Daarmee werd de triomftocht van de BMW 8-serie uiteindelijk een nederlaag. Sinds 2004 is er een indirecte opvolger. Nadat de BMW 8-serie in 1999 de BMW 6-serie had afgelost, werd hij op zijn beurt 15 jaar later door een nieuwe uitvoering van de kleinere broer vervangen.